BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Ja nie mam problemów. Drogi? To fakt jak na zachodnie warunki. Jednak jak dla mnie, czyli dla gościa który nie zna angielskiego, ufa polskiemu systemowi gwarancji bankowych jest lepiej. Do tego teraz testuję demo BRE ECN i być może i tam skuszę się założyć konto.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Adrianoforex pisze:Ja nie mam problemów. Drogi? To fakt jak na zachodnie warunki. Jednak jak dla mnie, czyli dla gościa który nie zna angielskiego, ufa polskiemu systemowi gwarancji bankowych jest lepiej. Do tego teraz testuję demo BRE ECN i być może i tam skuszę się założyć konto.
Jeśli miałbym wybrać z dwóch wymienionych przez Ciebie powyżej brokerów wybrałbym ECN i BRE. Miałem u nich konto demo i real. Gdyby nie zmiany w regulaminie siedziałbym nadal pomimo wysokiego poziomu MC (80%). Bossa to MM, który (w dużym skrócie) jest drugą stroną tradingu. Jeszcze mała uwaga odnośnie porozumiewnia się. Wielu zagranicznych brokerów nie tylko oferuje stronę w języku polskim ale również opiekuna, który nie ma problemów z Naszym językiem ;) Pozdrawiam
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

grzechul
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: grzechul »

Witam,

czy ktoś używa KalkulatorBossafx.xls? Jeśli tak, to czy mógłby sprawdzić czy mu działa, bo ja od jakiegoś czasu mam błąd "Problem z podłączeniem do internetu". Nie mam pojęcia o co chodzi, bo jeszcze niedawno wszystko było ok.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

grzechul pisze: czy ktoś używa KalkulatorBossafx.xls?
Jakiś czas temu używałem - teraz sporadycznie
grzechul pisze: Jeśli tak, to czy mógłby sprawdzić czy mu działa, bo ja od jakiegoś czasu mam błąd "Problem z podłączeniem do internetu".
Mam tak samo :-(
grzechul pisze: Nie mam pojęcia o co chodzi, bo jeszcze niedawno wszystko było ok.
Może nowa wersja MT4 jest powodem problemów?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

rem pisze:Dziś na 5 minut przed ważnymi danymi na rynku azjatyckim (o 1:50 czasu PL ) serwer REAL Bossa został rozłączony
Połączenie z serwerem powróciło dopiero w minutę po publikacji tych danych
Witam, w tym konkretnym przypadku rzeczywiście mieliśmy do czynienia z awarią po naszej stronie. Jeśli poniósł Pan jakiekolwiek straty z tego tytułu to jak najbardziej jest podstawa do zgłoszenia reklamacji. Jednocześnie podkreślam że była to awaria a więc zdarzenie którego nie da się przewidzieć i fakt że wystąpiła w czasie publikacji tych danych jest przypadkowy.
t-time pisze:O podobnych przypadkach pisałem kilka stron wcześniej.
Proszę każdej sytuacji rozłączenia terminala nie utożsamiać z awarią serwera. Każdy tego rodzaju zgłoszony do nas przypadek szczegółowo sprawdzamy i jeśli odpowiedzialność rzeczywiście jest po naszej stronie, to jak widać trzymamy się zasady informowania o tym. Ponieważ awarie w BossaFX należą do rzadkości na tle innych brokerów, w tym (a może w szczególności) brokerów ECN/STP, jednak częściej zdarza się, że na rozłączenie terminala nie mieliśmy żadnego wpływu. Tak właśnie było w sytuacjach o których na forum wcześniej pisał t-time - dokładnie je analizowaliśmy w tamtym czasie.
grzechul pisze:czy ktoś używa KalkulatorBossafx.xls? Jeśli tak, to czy mógłby sprawdzić czy mu działa, bo ja od jakiegoś czasu mam błąd "Problem z podłączeniem do internetu". Nie mam pojęcia o co chodzi, bo jeszcze niedawno wszystko było ok.
Od pewnego czasu na naszej stronie wisi zaktualizowana wersja kalkulatora, która powinna działać bez problemów, pod warunkiem odpowiedniej konfiguracji separatorów dziesiętnych w Windows oraz serwera DDE w MT4 (objaśnienia dostępne w samym kalkulatorze). Proszę pobrać i sprawdzić czy przyczyną błędu nie jest właśnie stara wersja kalkulatora.
http://bossafx.pl/fx/narzedzia/kalkulator/
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ponieważ awarie w BossaFX należą do rzadkości na tle innych brokerów, w tym (a może w szczególności) brokerów ECN/STP, jednak częściej zdarza się, że na rozłączenie terminala nie mieliśmy żadnego wpływu.
Chyba ktoś tu przesadził i próbuje w dziwny sposób bronić przestarzałego modelu MM...

Pozdrawiam.

edit:
to może jeszcze dopowiem, żeby nie było, że nie wiadomo o co mi chodzi...
Ilości awarii OGÓŁEM u brokerów STP/ECN może faktycznie być więcej. Ale wynikać to będzie z faktu, że takich brokerów obecnie po prostu jest więcej. W ujęciu procentowym myślę, że wypadać to będzie podobnie. Myślę też (obserwując wątki innych firm i po posiadanych rachunkach realnych u nich), że na tle polskich brokerów Bossa plasuje się blisko mediany jeśli chodzi o ilość awarii. Wystarczy przejrzeć ten wątek oraz pozostałe. Może tylko jedna firma będzie tu zawyżała tę średnią ale poza tym? Nawet XTB mało ich odnotowuje (a mają STP). Awarie zależeć mogą od wielu rzeczy i nigdy nie wynikają bezpośrednio z tego, że jest to broker pracujący w takim lub w takim modelu - prędzej z tego jak ktoś to wszystko skonfigurował.

Proponowałbym porywalizować ofertą zamiast w ten sposób dyskredytować konkurencję lub przedstawić statystyki awarii (szczególnie wśród tych brkerów ECN/STP do których Pan się odniósł), żeby nie być gołosłownym...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:
Ponieważ awarie w BossaFX należą do rzadkości na tle innych brokerów, w tym (a może w szczególności) brokerów ECN/STP, jednak częściej zdarza się, że na rozłączenie terminala nie mieliśmy żadnego wpływu.
Chyba ktoś tu przesadził i próbuje w dziwny sposób bronić przestarzałego modelu MM...

Pozdrawiam.
Nie bronię żadnego modelu, piszę o ofercie BossaFX. Sformułowanie że w modelu ECN/STP awarie zdarzają się częściej rzeczywiście jest może pewnym uproszczeniem - za to przepraszam. Chodziło mi tutaj o sytuacje opisywane przez uczestników tego forum obserwowane u krajowych ECN/STP z dużo większą częstością niż u nas. Mam na myśli sytuacje o których przedstawiciel danego brokera napisał jako o awariach. Nie jest wykluczone że u innych niż BossaFX market makerów jest jeszcze gorzej pod tym względem. Nie mam jednak o tym żadnej wiedzy.
Skoro jednak na modele Pan sprowadził dyskusję to jeśli Pan ma prawo uważać model MM za przestarzały, ja dam sobie prawo uznać model ECN za bardziej podatny na awarie - ze względu na fakt, że infrastruktura wielu różnych podmiotów zaangażowanych w realizację transakcji musi ze sobą sprawnie współpracować. Prawdopodobieństwo, że któreś z ogniw takiego łańcuszka ulegnie awarii jest tym większe im dłuższy łańcuszek. Oczywiście jest też tym mniejsze, im więcej i sensowniej się zainwestowało w tą infrastrukturę. W ECN/STP jest jednak ten problem, że inwestycje poszczególnych podmiotów nie muszą być koordynowane i z oczywistych powodów zapewne nie są.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Sformułowanie że w modelu ECN/STP awarie zdarzają się częściej rzeczywiście jest może pewnym uproszczeniem - za to przepraszam. Chodziło mi tutaj o sytuacje opisywane przez uczestników tego forum obserwowane u krajowych ECN/STP z dużo większą częstością niż u nas.
Tylko, że ja też śledzę to samo forum i biorąc pod uwagę wszystkich krajowych brokerów Bossa wcale tutaj się nie wyróżnia. Oczywiście jest jeden lub dwa wyjątki, które tę średnią podnoszą ale na tle całości wcale tak nie jest i uważam to za manipulację.
Prawdopodobieństwo, że któreś z ogniw takiego łańcuszka ulegnie awarii jest tym większe im dłuższy łańcuszek.
Jak najbardziej. Ale teraz ze stwierdzenia, że dany model jest bardziej awaryjny przechodzimy do stwierdzenia, że tam awarie są bardziej prawdopodobne. Nie wiem jak dla Pana ale dla mnie to dwie różne rzeczy. W nowym Mercedesie klasy S faktycznie jest sporo elektroniki i bajerów, które mogą się popsuć względem Deawoo Matiza, gdzie prawie jej nie ma. Jeździłem sporo nową S-klasą, miałem lata temu Matiza... Mimo krótszego ogniwa łańcuszków w tym drugim niestety ale to Matiz rozkraczał się raz w tygodniu...

Nie odnoszę się teraz do Bossy tylko zwracam uwagę, że ostatecznie awaryjność nie zależy od przyjętej technologii (i prawdopodobieństwa uzależnionego ilością rzeczy, które mogą nawalić) ale od jakości wykonania.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Ja nie wiem ile jest ogniw w S-klasie i Matizie (nie miałem ani jednego ani drugiego, nie mówiąc już o rozbieraniu na części;). Nie sądzę też aby Pana barwne porównania motoryzacyjne cokolwiek (poza kolejnymi uogólnieniami) do tematu wnosiły. Można przecież porównać awaryjność Mercedesów z lat 70. i obecnych i podpierać tezę przeciwną - prosty i skuteczny zabieg retoryczny, o ile ktoś nie zorientuje się że analogii brak.
Wracając zatem do FX, proponuję pozostać przy odrębnych zdaniach. Szczególnie, że każdy awaryjność danego brokera ocenić może w ten sam sposób w jaki robiliśmy to my.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Skoro barwne porównania nie są istotne to przykładu świadczącego o tym, że model MM jest przestarzały i zawodny nie trzeba było daleko szukać...

http://forex-nawigator.biz/forum/forex- ... 28-40.html

Pozdrawiam i dla mnie EOT.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ