EUR/USD wątek V
- silveRbull
- Pasjonat
EUR/USD wątek V
Witam
Według mojego zrozumienia rynku, na chwilę obecną istnieje duże prawdopodobieństwo wybicia w górę. Zwróćmy uwagę, że cena przebiła złotą proporcję fibo i wyrysowała pin-bara ułożonego zgodnie z trendem (H4). Ponadto na tym samym poziomie mamy konfluencję fibo z linią S/R. W zasadzie korekta po przekroczeniu 61,8% poprzedniego impulsu ma duże prawdopodobieństwo kontynuacji trendu. Inne warunki jakie przemawiają za wybiciem w górę to zwyżkująca średnia oraz wolna przestrzeń gdzie cena może znaleźć ujście i podążać bez przeszkód do kolejnego S/R. Jakoś nie widzę tutaj korekty typu ABC lecz sekwencję PA (patrz. TF H1). Ponadto mamy spełniony warunek 3:1 przy niskim SL, dlatego nie sądzę żeby inwestorzy odpuścili sobie taką okazję (jest to okazja powiedziałbym biznesowa). W zasadzie jedyną przeszkodą jaką tutaj widzę to jutrzejsze dane makro. Pozostaje nic innego jak wyczekać na wyrysowanie się świecy potwierdzającej pin-bara a w przypadku scenariusza spadkowego oczekiwać na breakdown poniżej fibo 61,8%, retest i jazdę w dół. Póki co nastawienie jest wzrostowe....
Pozdrawiam
Według mojego zrozumienia rynku, na chwilę obecną istnieje duże prawdopodobieństwo wybicia w górę. Zwróćmy uwagę, że cena przebiła złotą proporcję fibo i wyrysowała pin-bara ułożonego zgodnie z trendem (H4). Ponadto na tym samym poziomie mamy konfluencję fibo z linią S/R. W zasadzie korekta po przekroczeniu 61,8% poprzedniego impulsu ma duże prawdopodobieństwo kontynuacji trendu. Inne warunki jakie przemawiają za wybiciem w górę to zwyżkująca średnia oraz wolna przestrzeń gdzie cena może znaleźć ujście i podążać bez przeszkód do kolejnego S/R. Jakoś nie widzę tutaj korekty typu ABC lecz sekwencję PA (patrz. TF H1). Ponadto mamy spełniony warunek 3:1 przy niskim SL, dlatego nie sądzę żeby inwestorzy odpuścili sobie taką okazję (jest to okazja powiedziałbym biznesowa). W zasadzie jedyną przeszkodą jaką tutaj widzę to jutrzejsze dane makro. Pozostaje nic innego jak wyczekać na wyrysowanie się świecy potwierdzającej pin-bara a w przypadku scenariusza spadkowego oczekiwać na breakdown poniżej fibo 61,8%, retest i jazdę w dół. Póki co nastawienie jest wzrostowe....
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: EUR/USD wątek V
Wczoraj z analizy na FX kolega obliczał, że odwrócenie może nastąpić dokładnie o 10, ja na kontraktach widziałem, że moze o 14.30 - z tego co aktualnie widze na rynku mamy wybicie w górę na dośc duzym wolumenie. U mnie odbili sie pips poniżej wcześniejszego szczytu. Czyżby wybijali stopy po to by się zwalić?
Jeśli tak, to za chwilę powinni go wybić i potem może być ciekawie, mam wrażenie, że długo coś przygotowywali 
-- Dodano: śr 24-07-2013, 8:57 --
Jedyne co mnie "niepokoiło" bo nie pasuje do wiedzy falowej to fakt, że korekty w fali trzeciej sa płytkie a tutaj mamy korektę, która przebiła 0,707 ruchu w dół. Nigdy takiej głębokiej korekty nie widziałem w fali trzeciej, ale ... nie widziałem wszystkiego
Nadal uważam, że to korekta - wolumen w całości ruchu jest imho za słaby jak na impuls.
Patrząc z poziomu strategii manipulacyjnych - widzę przygotowanie: duży ruch w dół i gdy wszyscy są "pewni" - nagły ruch 400 pips w górę i późniejsze wybijanie ważnych geometrii - sugerujące ruch w górę. Także jak sądzę teraz większość rynku ma teraz nastawienie pro-wzrostowe. Dlatego ja raczej za moment będę szukał shorta
Myślę, że dziś będzie ciekawy dzień i do końca dnia przekonamy się co będzie. 
-- Dodano: śr 24-07-2013, 14:04 --
Wygląda na to, że kontrakty nie kłamią
Spadek zaczął się o 14.20 i mamy pierwszy zdecydowany ruch w dół na narastającym wolumenie - po wybiciu poprzedniego szczytu.
Poczekajmy na potwierdzenie, być może właśnie zaczyna się silna fala trzecia w fali 3, na pewno cos sporego spadkowego.
-- Dodano: śr 24-07-2013, 14:06 --
Przez pomyłkę wrzuciłem wczorajszy załacznik, oto dzisiejszy obraz rynku, szczyt jest o 14.20:

U mnie nadal pro-spadkowe.pcamator pisze:Witam
Póki co nastawienie jest wzrostowe....
Jedyne co mnie "niepokoiło" bo nie pasuje do wiedzy falowej to fakt, że korekty w fali trzeciej sa płytkie a tutaj mamy korektę, która przebiła 0,707 ruchu w dół. Nigdy takiej głębokiej korekty nie widziałem w fali trzeciej, ale ... nie widziałem wszystkiego

Patrząc z poziomu strategii manipulacyjnych - widzę przygotowanie: duży ruch w dół i gdy wszyscy są "pewni" - nagły ruch 400 pips w górę i późniejsze wybijanie ważnych geometrii - sugerujące ruch w górę. Także jak sądzę teraz większość rynku ma teraz nastawienie pro-wzrostowe. Dlatego ja raczej za moment będę szukał shorta

Wygląda na to, że kontrakty nie kłamią

Spadek zaczął się o 14.20 i mamy pierwszy zdecydowany ruch w dół na narastającym wolumenie - po wybiciu poprzedniego szczytu.
Poczekajmy na potwierdzenie, być może właśnie zaczyna się silna fala trzecia w fali 3, na pewno cos sporego spadkowego.
-- Dodano: śr 24-07-2013, 14:06 --
-- Dodano: śr 24-07-2013, 14:19 --eMisiek pisze:Wczoraj z analizy na FX kolega obliczał, że odwrócenie może nastąpić dokładnie o 10, ja na kontraktach widziałem, że moze o 14.30 - z tego co aktualnie widze na rynku mamy wybicie w górę na dośc duzym wolumenie. U mnie odbili sie pips poniżej wcześniejszego szczytu. Czyżby wybijali stopy po to by się zwalić?Jeśli tak, to za chwilę powinni go wybić i potem może być ciekawie, mam wrażenie, że długo coś przygotowywali
U mnie nadal pro-spadkowe.pcamator pisze:Witam
Póki co nastawienie jest wzrostowe....
Jedyne co mnie "niepokoiło" bo nie pasuje do wiedzy falowej to fakt, że korekty w fali trzeciej sa płytkie a tutaj mamy korektę, która przebiła 0,707 ruchu w dół. Nigdy takiej głębokiej korekty nie widziałem w fali trzeciej, ale ... nie widziałem wszystkiegoNadal uważam, że to korekta - wolumen w całości ruchu jest imho za słaby jak na impuls.
Patrząc z poziomu strategii manipulacyjnych - widzę przygotowanie: duży ruch w dół i gdy wszyscy są "pewni" - nagły ruch 400 pips w górę i późniejsze wybijanie ważnych geometrii - sugerujące ruch w górę. Także jak sądzę teraz większość rynku ma teraz nastawienie pro-wzrostowe. Dlatego ja raczej za moment będę szukał shortaMyślę, że dziś będzie ciekawy dzień i do końca dnia przekonamy się co będzie.
Wygląda na to, że kontrakty nie kłamią![]()
jest 15.06, spadek zaczął się o 14.20 i mamy pierwszy zdecydowany ruch w dół na narastającym wolumenie - po wybiciu poprzedniego szczytu.
Przez pomyłkę wrzuciłem wczorajszy załacznik, oto dzisiejszy obraz rynku, szczyt jest o 14.20:
Badania traderów
ED:
-- Dodano: 26 lip 2013, 21:14 --
Na EDKu 1h cały czas L, dopiero zejście poniżej kreski może odwrócić dwutygodniowy trend wzrostowy:
-- Dodano: 26 lip 2013, 21:14 --
Na EDKu 1h cały czas L, dopiero zejście poniżej kreski może odwrócić dwutygodniowy trend wzrostowy:
Nareszcie!
Narastający zdecydowanie wolumen przy spadkach sugeruje że korekta się skończyła i będą spadki. W zeszłym tygodniu polowałem na nie i zarobiłem tylko 10 pipsów. Trzeba było zagrać longa, tyle, że fala 4 jak to ona okazała się skomplikowana (wxy) a piątka została zrobiona bardzo szybko. teraz lecimy w dół, mam nadzieję że kilkaset pips i parę razy się dołączę.
Narastający zdecydowanie wolumen przy spadkach sugeruje że korekta się skończyła i będą spadki. W zeszłym tygodniu polowałem na nie i zarobiłem tylko 10 pipsów. Trzeba było zagrać longa, tyle, że fala 4 jak to ona okazała się skomplikowana (wxy) a piątka została zrobiona bardzo szybko. teraz lecimy w dół, mam nadzieję że kilkaset pips i parę razy się dołączę.
Badania traderów
ED:
-- Dodano: 04 sie 2013, 12:04 --
Ed 1h wychodzi S na podbiciu:
-- Dodano: 04 sie 2013, 12:04 --
Ed 1h wychodzi S na podbiciu:
- roberttheus
- Maniak
myślę że po reteście okolic 61.8 fibo lecimy w górę finalnie 1.38222 i tam szukałbym okazji do sprzedaży
windsurfing na falach trendu
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
Witam kolegów 
Czy ja tu widzę diament na interwale 4 godzinnym, który nas informuje o niezdecydowaniu teraderów?

Czy ja tu widzę diament na interwale 4 godzinnym, który nas informuje o niezdecydowaniu teraderów?
ja tam widzę spławik, tylko czy rybka weźmie
Rownie dobrze może leciec na 1.4.... Nie wiem co się tak wszyscy ponastawiali na te spadki. Co innego usdchf no ale to już SNB problem...