DayTrading: Środa 31.07.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 sie 2013, 00:00

Wzrost
11
27%
Bez zmian
3
7%
Spadek
27
66%

Liczba głosów: 41

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 31.07.2013

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

Zrozumiałe że pójdzie w góre, ale amerykanie nie dokupią te 80pips, które zostało z ruchu UP, potrzebne coś aby mogli kupić, spadek, który się właśnie zaczyna, Kermit się ze mną zgodził, a to niedobrze dla wzrostów chwilowo, dokąd spadnie zanim wzrośnie, i czy tak będzie? Ten sam kanał D1...
Niektórzy z was tutaj uprawiają czarnoksięstwo :)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 31 lip 2013, 12:03 przez richard.cali, łącznie zmieniany 1 raz.
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

grafikk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grafikk »

jak obstawiacie ruch na ed po danych? gorsze góra bo drukarnia, lepsze to dół, czy jak zwykle nie wiadomo? :)

paki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paki »

Nowy123 pisze:maskra jakas z WBK mam topod dane ale dzis to maskra pol dnia nie bylo nad rane w nocy wykres podziurwaony maskraycznie
http://m.wyborcza.biz/biznes/1,106501,1 ... m_WBK.html

Awatar użytkownika
neonisan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neonisan »

richard.cali pisze:Zrozumiałe że pójdzie w góre, ale amerykanie nie dokupią te 80pips, które zostało z ruchu UP, potrzebne coś aby mogli kupić, spadek, który się właśnie zaczyna, Kermit się ze mną zgodził, a to niedobrze dla wzrostów chwilowo, dokąd spadnie zanim wzrośnie, i czy tak będzie? Ten sam kanał D1...
Niektórzy z was tutaj uprawiają czarnoksięstwo :)
Czyli spadek na dobranie Lki ? Musiałoby spaść do 1.324 gdzieś żeby było po co kupować.

Czarnoksięstwo też jest jakąś strategią - ale w takich sytuacjach zwykle zgadzam się z Tobą, nie zgadzając się z zielonym kolegą, więc co teraz :cry: ;)
Market action discounts everything

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

a wg zielonego kolegi jak zejdziemy poniżej 3230 to zapomnijcie o nowych szczytach... rynek zweryfikuje

wg Was wyjdziemy z klina i przy okazji z 70 pipsowej konsoli (3238-3300) dołem po czym jak gdyby nigdy nic po 20 pipsach zawrócimy, przebijemy dwa silne opory które wtedy sie utworza czyli dolna (3238) i górna (3300) bandę wybitej wcześniej konsoli i polecimy jeszcze na nowe szczyty... tylko pogratulowac wyobrazni... forex jest nieprzewidywalny wiec nie ma rzeczy niemożliwych ale ja osobiście pod taki scenariusz nie wejde na edku...wole postac z boku niż łapac L pod silnymi oporami... :D
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
neonisan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neonisan »

Przy tym lunaparku który się szykuje wyjścia z tych "ważnych" linii obrony rozhuśtane przez grających na danych i lawinie realizowanych stopów to nic w porównaniu z oczekującymi zleceniami na odpowiednich poziomach...

Po za tym w ten sposób ta "konsola" udowodni że to co się budowało w tym tygodniu to trójkąt rozszerzający się - i tylko czekać na 1.34 :) osobiście jestem za HOLDem dzisiaj a może i do końca tygodnia, ale jak się trafi okazja do wejścia w L z minimalnym stopem to Why not ?
Market action discounts everything

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

neonisan pisze:Przy tym lunaparku który się szykuje wyjścia z tych "ważnych" linii obrony rozhuśtane przez grających na danych i lawinie realizowanych stopów to nic w porównaniu z oczekującymi zleceniami na odpowiednich poziomach...

Po za tym w ten sposób ta "konsola" udowodni że to co się budowało w tym tygodniu to trójkąt rozszerzający się - i tylko czekać na 1.34 :) osobiście jestem za HOLDem dzisiaj a może i do końca tygodnia, ale jak się trafi okazja do wejścia w L z minimalnym stopem to Why not ?
zgadzam sie... HOLD to najlepsza strategia na dzis i moze jutro... dla niedoswiadczonych graczy to niemal obowiazkowa pozycja dzis bo niejedno depo peknie :564:

Benek nie umie się bawic bo nie znosi przegrywac :D
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

Żaba dobrze gada,
ciężko sobie wyobrazić taki scenariusz. Ale fakt faktem bywały podobne sytuacje przed "wielkimi danymi"
podwójna zmyła jest możliwa więc uważam że na razie lepiej stać z boku i czekać a wskoczyć w eskę na wysokościach edkowych

a tak poza tym to Usd pln może być ciekawy moment by wejść na kilkudniową pozycję l
target szacuję 4-6 gorszy wyżej

Pokój
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

molmomas

USD-PLN w którą stronę?

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

Siedzę na rączkach i czekam ( aż mnie nosi żeby jakąś pozycyjkę otworzyć ) :d
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Zablokowany