Motywacja

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Fx1234
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Motywacja

Nieprzeczytany post autor: Fx1234 »

Kup se nowy dom lub dobre auto - nie masz kasy? To zacznij zarabiać na fx - to będzie dobry motywator.

Awatar użytkownika
adamnaas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adamnaas »

Żeby w życiu coś osiągnąć musisz wiedzieć dlaczego chcesz to osiągnąć. Załóżmy że chcesz zarabiać 10k zł miesięcznie na Forexie. Wypisz sobie na kartce co będzisz mógł zrobić z tymi 10tyś co miesiąc. Jakie marzenia będzisz mógł zrealizować. To Cię może zmotywować a nie perspektywa zarabiania pieniędzy. Pieniądze szczęścia nie dają ale wakacje na bora bora mogą definitywnie poprawić humor.
Nie walcz z trendem, nie masz zielonego pojęcia kiedy się skończy ale pamiętaj, że każdy trend się kiedyś odwróci.

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Znajdź sobie hobby inne niż FX i tyle.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Wszystko zależy od ambicji, od stawianych sobie celów. Chyba to również kwestia charkateru. jedni walke i współzawodnictwo mają we krwi, innym starcza to co mają, ale lubią sobie ponarzekać i pozazdrościć.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Proste - traktuj to jak pracę - po prostu musisz się stawić np. na 7 do pracy (wersja optymistyczna) lub na 6 (wersja hard).

Jeśli się nie stawisz punktualnie to dostajesz karę itd. itp.... jakie to tylko wyobraźnia Cię ogranicza.

Ale wiedz jedno - zmuszanie kogoś do czegoś raczej nie przyniesie dobrego efektu. Musisz sam się przekonać do robienia czego - a najlepiej gdy robisz co lubisz.

Jeśli masz takie problemy z fx tzn. że nie lubisz tej zabawy - proste.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: chihuahua »

klonmarcin pisze:Jeśli masz takie problemy z fx tzn. że nie lubisz tej zabawy - proste.
Nie do końca... Czy jest praca, którą da się lubić do końca życia? Ba, czy jest zajęcie, które da się lubić do końca życia?
Z czasem wszystko się obrzydza i trzeba to reanimować. Forsowanie się na siłę prowadzi do wypalenia.

Kiedyś zarabiałem jakieś pieniądze na pokerze - podobny tryb. Ludzie mówili: ooo jak super, robisz co chcesz i kiedy chcesz. Ale po kilku latach zacząłem się zastanawiać co jest w tym takie super? Klikanie w ikonki przez 6 godzin? To, że człowiek siedzi sam i przez ponad pół dnia gada do ściany?
Wiadomym jest, że elastyczność czasowa jest bardzo ważna, ale zaraz... elastyczność? Może środek dnia masz ogólnie luźny, ale po 20 zaczynały się lepsze gry i siedzenie do 24 i dłużej, nieraz 4-5 rano. Piątek czy sobota były dla ludzi dniami zabawy. A ja siedziałem i klepałem swoje po nocach.
Tak więc wolność też jest pozorna, bo "dziwnym trafem" prawie zawsze musisz obserwować ceny w określonych godzinach, kilka razy dziennie.

Super to może wyglądać dla ludzi, którzy takimi zajęciami zajmują się od sasa do lasa, przy piwku bliżej niedzieli. Jak klepiesz to dzień w dzień, zaczyna się pojawiać wypalenie.

Ja sobie radziłem dobrze z tym zajmując się co jakiś czas czymś kompletnie innym.
Wyjazd w góry, praca... no nie wiem... u rodziny na wsi, na działce, wyjazd na prace wakacyjne do innego kraju. Byle nic przeintelektualizowanego.
Wszystko to, co maksymalnie odciąga od wykresów i pokazuje zupełnie inny świat. To nie ma być odpoczynek i uczucie tracenia czasu, kiedy można zarabiać, ale normalna praca/zajęcia.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

Fx1234
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fx1234 »

Podobno na forexie jest tak, że siadasz paczasz na wykres ustawiasz lota 10 :) albo 50 i sobie idziesz, a na koniec dnia tylko paczysz jak kaska na koncie się powiększa:) hihihi

ODPOWIEDZ