Skalpowanie - jak złapać trend a kiedy nie grać

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Skalpowanie - jak złapać trend a kiedy nie grać

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

krystian74 pisze:Skalpowanie - jak złapać trend a kiedy nie grać.
Przecież trend można przewidzieć i to z wyprzedzeniem w czym rzecz??? :) Mamy czekać na falę która nam odpowiada, każda fala jest dobra na zarobek. Począwszy od 10s w górę

Mnie czasami zadowala 4-10 pipsów. jednak zdecydowanie wolę do skalpowania time frame 5 min. 1 minuta jak dla mnie zbyt wiele przypadkowości. Ale każdy orze jak morze. najważniejsze, aby zyski były. Przy 1 minutowym nie zwracam wogóle uwagi na formacje świecowe.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

Adrianoforex wszystko zależy od systemu, wiedzy, umiejętności, poczucia bezpieczeństwa finansowego, itd.... a przede wszystkim od nasz samych na ile chcemy, możemy podnieść ryzyko inwestycji.
System oparty na GMMA, Bollinger, Ichmoku, dywerygencji i "umiejętności przewidywania danego ruchu" w oparciu o różne interwały czasowe:

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

to najskuteczniejsza forma inwestycji łapiemy wykupienie rynku i strzelamy z małym tp 8-10 pipek. Na wypadek gdyby jednak rynek zawrócił trzymamy do czasu zamknięcia pozycji oczekującą przeciwstawną jakieś 20pipek dalej. Potem już tylko dobry MM i wyjdziemy na + a nawet jeśli nie to strata będzie minimalna ponieważ prawdopodobieństwo że złapiemy te 10 pipek jest dużo wyższe przy wejściu we właściwym momencie niż ze cena zawróci w niekorzystnym kierunku. :568:

-- Dodano: ndz 04-08-2013, 19:45 --

przykład z ostatniego tygodnia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
windsurfing na falach trendu

ODPOWIEDZ