Granie robotem

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Fx1234
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Granie robotem

Nieprzeczytany post autor: Fx1234 »

Spoko, osobiścię mogę to sprawdzić, ale skoro to ty dałeś info, to wydawało mi się, że dasz i do tego info jakiegoś dokładnego linka np. Również mogę odesłać zainteresowanych do wyszukiwarki, a co tam, wyguguglujcie se, hihihi.
To jak to jest z tym co napisałęś ocenach i eceenach, konkretnie pytam.

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Np. Broker IBFX nie gwarantuje tych samych cen dla wszystkich klientów. I jawnie mówi ze mogą dostawać rożne ceny.
To jest broker MM. U niego kilka lat temu zaobserwowałem różnice cenowe na kontach jak również u niego
w umowie istnieje stosowny zapis. Nie były duże i mnie osobiście to nie przeszkadza. U brokerów np. ECN jak FinFx nie ma takiego zapisu. Na kontach real nie odnotowałem różnic w kwotowaniach. Jak chcesz więcej to bądź miły dla
ludzi to może ktoś ci poda więcej szczegółów. Sam możesz również poszperać i poszukać. To naprawdę nie boli.
A ile ciekawych informacji możesz zgromadzić, którymi potem możesz się tu na forum podzielić.
Wiele informacji jest tu na forum, użycie przycisku szukaj również nie powoduje bólu.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Fx1234
Stały bywalec
Stały bywalec

Ok już jestem miły "hehe" dzięki za odpowiedź.
Masz rację, nie boli, natomiast lepiej uzyskać odpowiedź bezpośrednio od kogoś kto już wie o co chodzi, niż samemu wertować i tracić czas, na zbędne witryny.

Puszkin
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Puszkin »

Panowie nie łapcie się za słowa. Temat jest o robocie. Osobiście nie zauważyłem różnicy czy gram z palca czy EA. W robocie mam poślizg 10 pipsów i zlecenia wchodzą. Może dlatego że pykam małymi zleceniami. Robot uaktywnia się tylko po danych. Czyli podczas największego chaosu. Jak zauważę że zlecenia mi nie wchodzą bo paczka się nie uzbierała to będę tym samym EA grał u kilku brokerów. Na razie nie mam tego problemu. Tak jak już kiedyś pisałem. EA jest potrzebne dla ludzi którzy mają słabą psychikę. Ja np taką mam. Jestem niecierpliwy. I tylko robot ratuje sytuację. Jak mi dobrze idzie to walę całą kasę w jedno zlecenie. Kończy to się najczęściej MC. Ale czasami łapię bonusa ;-)
Ja nie widzę innej opcji. Tylko EA.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Czy są ograniczenia? No właśnie, zależy czy oficjalnie czy nieoficjalne... Oficjalnych z reguły nie ma, bo źle by to wyglądało i sugerowało, że broker nie daje dostępu do rynku lub akcpetuje tylko dany rodzaj graczy/transakcji (najlepiej stratnych :D). Było sporo rygorystycznych zapisów kilka lat temu kiedy na rynku dominowali brokerzy MM. Być może, wśród tych, którzy jeszcze zostali przy takim modelu, nadal istnieją te zapisy. Nawet duzi brokerzy mieli punkty typu "transakcja EA musi trwać powyżej 1 min i nie można otwierać więcej niż 10 pozycji na minutę).

Nie przestrzeganie tego typu warunków skutkowało ostrzeżeniami, rekwotowaniami, a nawet zamknięciem rachunku i cofnięciem wszystkich transakcji - doświadczyłem tego nieraz :).

Teraz raczej takich zapisów nie ma, przynajmniej nie u ECN i STP. To by bardzo źle wyglądało. Jednak jeśli nasze EA wysyła bardzo wiele zapytań to skutkuje obciążeniem serwerów brokera. Jest mu to oczywiście nie na rękę. Jeżeli to broker MM, a my tracimy to jeszcze OK - w końcu przestaniemy tak grać. Jednak jeśli zarabiamy i dalej obciążamy mu serwer to może nam ukrócić taki proceder.

Jeśli to dobry broker ECN z rozbudowaną infrastrukturą i szybkimi serwerami to nie powinniśmy mieć większych problemów z każdym rodzajem EA. W innym wypadku możemy napotkać różne trudności ale to dopiero wyjdzie w praktyce.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

Tymek pisze:Większość brokerów nie lubi gdy co tick czytać Order Book.
Przepraszam za odstępstwo od tematu, ale zaciekawił mnie ten fragment - czy mógłbyś napisać coś więcej? Np. w jaki sposób pod mql4 dostać się do Order Booka?

Fx1234
Stały bywalec
Stały bywalec

Order Book, znam tylko order send, wydaję mi się, że http://orderbookfx.com/downloadmanual.aspx to coś takiego, czyli inaczej nazywane LEVEL2 w ECN inaczej: dostęp do głębokości rynku, dane nie wiadomo skąd wyssane :)
Najbardziej przydatne gdy para łapie szpilę w dól lub górę - podobno dzięki temu, można przewidzieć przyszłość :)
Niestety też jestem ciekaw co to oznacza "gdy co tick czytać Order Book".

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Chodzi o zapytanie do serwera na temat wszystkich otwartych zleceń i pobieraniu ich w celu analizy co tick.
OrderSelect i jechanie przez cala listę co tick. Tak jest zbudowana większość robotów na rynku i reszta to
powiela.

Fx1234
Stały bywalec
Stały bywalec

OrderProfit(), OrderSelect(), OrderSend(), OrderStopLoss(), OrderSwap()... nie znalazłem żadnego order book.
Chodzi o zapytanie wszystkich zleceń z rynku, czy tylko ze swojej platformy? I czy mówimy o mt4?

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Fx1234 pisze:OrderProfit(), OrderSelect(), OrderSend(), OrderStopLoss(), OrderSwap()... nie znalazłem żadnego order book.
Chodzi o zapytanie wszystkich zleceń z rynku, czy tylko ze swojej platformy? I czy mówimy o mt4?
To jest właśnie odpytywanie Order Book. To miałem na myśli i mówiłem o mt4.
Użyłem słownictwa powszechnie używanego wśród programistów tworzących systemy automatyczne czyli
odpytywanie Order Book'a - wszystkie zlecenia jakie posiadasz to jest Order Book.
W dokumentacji nie masz również nazw i funkcji: internet, TCP, UDP a nie oznacza że platforma lub system tego nie robi.

ODPOWIEDZ