RENKO i THV5
Re: RENKO i THV5
Dodam jeszcze raz: EA nie ma robić wszystkiego samodzielnie. Najpierw przeglądam różne inne wykresy potem decyduje że na danaj parze jest szansa .. .wtedy chcę załączyć EA
Warunki wejścia:
1. wszystkie indyki w jednym kolorze po raz pierwszy od "n" swieczek (to moglby być parametr w EA)
2. wejscie na otwarcie kolejnej swieczki
3. long tylko jeśli cena close swieczki poprzedniej powyzej "coral" - analogicznie sell
4. long tylko jesli cena close swieczki poprzedniej zgadza się ze wskazaniem indyka "pallada VQI" - analogicznie sell
Wszystkie indyki - ustawienia na "true"
W Pallada VQI TF=0 , MA Peroid =15, Method = 1, Ma Shift = 1, Filter =2
Opcją może być ustawiany TP i SL (tylko aby był bo łatwiej i szybciej go pózniej przesunąć na wykresie)
Wielkośc lota to %depo. Moze być wyliczany przez EA ale wiem ze to zamąci w kodzie dlatego najlepiej jako opcja, ja licze to w excelu i mogę wpisywać ręcznie do EA.
-- Dodano: 25 lip 2013, 09:35 --
a wlasnie czytam privy, odezw sie wieczorem po pracy bo musze leciec
Warunki wejścia:
1. wszystkie indyki w jednym kolorze po raz pierwszy od "n" swieczek (to moglby być parametr w EA)
2. wejscie na otwarcie kolejnej swieczki
3. long tylko jeśli cena close swieczki poprzedniej powyzej "coral" - analogicznie sell
4. long tylko jesli cena close swieczki poprzedniej zgadza się ze wskazaniem indyka "pallada VQI" - analogicznie sell
Wszystkie indyki - ustawienia na "true"
W Pallada VQI TF=0 , MA Peroid =15, Method = 1, Ma Shift = 1, Filter =2
Opcją może być ustawiany TP i SL (tylko aby był bo łatwiej i szybciej go pózniej przesunąć na wykresie)
Wielkośc lota to %depo. Moze być wyliczany przez EA ale wiem ze to zamąci w kodzie dlatego najlepiej jako opcja, ja licze to w excelu i mogę wpisywać ręcznie do EA.
-- Dodano: 25 lip 2013, 09:35 --
a wlasnie czytam privy, odezw sie wieczorem po pracy bo musze leciec
jest pipnie
Wrzuciłem templatkę, ale nie wiem dlaczego mam tylko niebieskie sygnały na histogramach. Czerwonego ani jednego.
aaa, potrzeba jeszcze THV_coral indycator ale nie ma mnie juz w domu, ale znalazlem podobny tutaj http://www.forexfactory.com/showthread. ... ost2510097
post 4232
post 4232
jest pipnie
W paczce wrzuciłeś THV3 Coral.ex4, zresztą ja go miałem wcześniej. W parametrach histogramów jest ustawiony filtr dla tego wskaźnika, jak go wyłączę to pokazują się tylko czerwone i niebieskie, nie ma szarych. Zresztą to już nieważne, sprawdzę sam.
EA mogę napisać tak jak Ci pisałem na priv.
-- Dodano: czw 25-07-2013, 14:08 --
Już znalazłem brakujący wskaźnik
EA mogę napisać tak jak Ci pisałem na priv.
-- Dodano: czw 25-07-2013, 14:08 --
Już znalazłem brakujący wskaźnik
-
- Stały bywalec
Witam.
Drulaka testujesz jeszcze tą strategie?Jak tak to jakie wyniki?Może zrobisz tutaj jakis obszerniejszy opis tej strategii?No i co z tym EA?Dało rade zrobić?
Pozdro.
Drulaka testujesz jeszcze tą strategie?Jak tak to jakie wyniki?Może zrobisz tutaj jakis obszerniejszy opis tej strategii?No i co z tym EA?Dało rade zrobić?
Pozdro.
Pewnie że można zrobić EA lub indyka, ale nie było odzewu.
-
- Stały bywalec
To może się ktos tego podejmie i wrzuci tutaj?
-- Dodano: czw 26-09-2013, 9:21 --
jeszcze jedno pytanie.Gdzie powrzucać te wszystkie pliki od drulaka?Heiken Ashi Ma T3 new wrzuciłem do experts ale cos nie działa ta strategia(nie można dodać do wykresu).
-- Dodano: czw 26-09-2013, 9:21 --
jeszcze jedno pytanie.Gdzie powrzucać te wszystkie pliki od drulaka?Heiken Ashi Ma T3 new wrzuciłem do experts ale cos nie działa ta strategia(nie można dodać do wykresu).
-
- Stały bywalec
Ze wskaźnikami już sobie poradziłem.Ze strategią nadal nic.I nie ma czerwonych kolorów tylko w 13 MoneyFlowIndex jest.Renko thv5 działa tylko na usdjpy?Będzie dużo pytań
-
- Stały bywalec
Nikt się nie wypowie na temat tej strategii??????