MasterLukas - strategia myśliwego
- silveRbull
- Pasjonat
MasterLukas - strategia myśliwego
Witaj
Rozumiem, ale czy nie byłoby bardziej wymiernym nie ograniczać czasowo twoich targetów oraz ująć strategię w jakieś ramy matematyczne...?
A jeszcze jedno. Na jakim TF będziesz polował?
Pozdrawiam
Rozumiem, ale czy nie byłoby bardziej wymiernym nie ograniczać czasowo twoich targetów oraz ująć strategię w jakieś ramy matematyczne...?
A jeszcze jedno. Na jakim TF będziesz polował?
Pozdrawiam
-
- Stały bywalec
Re: MasterLukas - strategia myśliwego
TF - od M5 do H4
Zdaję sobie sprawę, że ramy czasowe są w tym przypadku mniej odpowiednie niż matematyczne, ale we wszystkich dziedzinach życia stosuję taką formę wyznaczania celu, stąd postanowiłem przenieść to na forex.
Zdaję sobie sprawę, że ramy czasowe są w tym przypadku mniej odpowiednie niż matematyczne, ale we wszystkich dziedzinach życia stosuję taką formę wyznaczania celu, stąd postanowiłem przenieść to na forex.
-
- Gaduła
Powiem tak - co do poniektórych mędrców
niech autor robi sobie jak uważa, osobiście zapisałem dla siebie bardzo dużo treści dotyczącej i praktycznej strony FX i również teoretycznej wymyślanej na bieżąco - ale 100 tys. złotych czy dolarów nie jest nieosiągalne, zdrowo myślący człowiek nie bojący się ryzyka rozbije z 200 złotych 100 000 w 7 kroków, ha ? jak to możliwe ? procent składany - jeżeli ktoś umie każdego dnia zrobić 100 pipsów i uda mu się to zrobić pod rząd 7 razy to ma już 100 000
osobiście napisałem to dla siebie tzw. "hardcore plan" czy go stosuję ? nie - jest to model teoretyczny nie - nie boję się go stosować - ale po prostu nie muszę, mam swoją optymalna strategię ale kiedyś się porwę na to.
o co chodzi ? procent składany, akurat na rynku finansowym kasa leci od ilości posiadanego kapitału im więcej masz tym szybciej i więcej zarobisz.
Hardcore plan:
0.Dotyczy EUR/USD
1.Gramy całym depozytem
2.CEL = 100 pips/dzień
3.Początkowe depo 200zł zaczynając od 0.1 na dźwigni 1:200.
kolejność rozpiski - ile lotów zajmujemy/ile potrzebne na depozyt / ile jest 3zł x 100 pips/ osiągnięty zysk/ po słowie "depo" jest suma zarobionej kasy dodanej do poprzedniego depozytu.
1.0.1 depo 200 (3zł x 100 pips) 300
2.0.25 depo 500 (7.5 zł x 100 pips) 750
3.0.6 depo 1250 (18 x 100 pips) 1800
4.1.45 depo 3050 (43 x 100) 4300
5.3.5 depo 7350 (105 x 100) 10 000
6.8.28 depo 17400 (248x100) 24800
7.20 depo 42200 (600 x 100) 60000
Suma sumarum po siódmej transakcji mamy: depo 42200 + osiągnięte 60 000 = 102 200 złotych.
tak przedstawia się teoria, jeśli chodzi o praktykę jeżeli za pierwszym razem nie osiągniemy 7 kroków to osiągniemy za 2 , 3 albo 4 razem, wiadomo nie zawsze wszystko idzie zgodnie z praktyką ale spoglądając matematycznie i praktycznie
wtapiając na którymś z poziomów tracimy tylko 200 złotych - (podejście hazardzisty, stracę tylko tyle ile włożyłem bez względu jak potoczy się dalsza gra) a można zyskać bardzo dużo.
100 000 złotych podzielone przez 200 złotych = 500.
czyli mamy 500 prób - dopiero jak uda się za 500setnym razem to wychodzimy na zero.
czyli - uwaga RR tej metody wynosi 1:500.
Dlaczego tego typu metody są wyśmiewane ? Ano dlatego że człowiek najzwyczajniej w świecie się boi, szydzi że takie systemy nie działają bo sam nie doszedł do żadnych wniosków i nawet na myśl o grubym ryzyku robi mu się słabo albo ma myśli typu "co? jak to możliwe? to ja nie mogę wyjść z mikrolotów a on w 7 kroków zrobi 100 000, wtf?, ja też chce!"
haha, także warto przemyśleć niektóre modele, przytaczam też słowa jednego z użytkowników są to bardzo mądre słowa napisane przez niejakiego "cajto"

mówię jak jest.
pozdrawiam
niech autor robi sobie jak uważa, osobiście zapisałem dla siebie bardzo dużo treści dotyczącej i praktycznej strony FX i również teoretycznej wymyślanej na bieżąco - ale 100 tys. złotych czy dolarów nie jest nieosiągalne, zdrowo myślący człowiek nie bojący się ryzyka rozbije z 200 złotych 100 000 w 7 kroków, ha ? jak to możliwe ? procent składany - jeżeli ktoś umie każdego dnia zrobić 100 pipsów i uda mu się to zrobić pod rząd 7 razy to ma już 100 000

osobiście napisałem to dla siebie tzw. "hardcore plan" czy go stosuję ? nie - jest to model teoretyczny nie - nie boję się go stosować - ale po prostu nie muszę, mam swoją optymalna strategię ale kiedyś się porwę na to.
o co chodzi ? procent składany, akurat na rynku finansowym kasa leci od ilości posiadanego kapitału im więcej masz tym szybciej i więcej zarobisz.
Hardcore plan:
0.Dotyczy EUR/USD
1.Gramy całym depozytem
2.CEL = 100 pips/dzień
3.Początkowe depo 200zł zaczynając od 0.1 na dźwigni 1:200.
kolejność rozpiski - ile lotów zajmujemy/ile potrzebne na depozyt / ile jest 3zł x 100 pips/ osiągnięty zysk/ po słowie "depo" jest suma zarobionej kasy dodanej do poprzedniego depozytu.
1.0.1 depo 200 (3zł x 100 pips) 300
2.0.25 depo 500 (7.5 zł x 100 pips) 750
3.0.6 depo 1250 (18 x 100 pips) 1800
4.1.45 depo 3050 (43 x 100) 4300
5.3.5 depo 7350 (105 x 100) 10 000
6.8.28 depo 17400 (248x100) 24800
7.20 depo 42200 (600 x 100) 60000
Suma sumarum po siódmej transakcji mamy: depo 42200 + osiągnięte 60 000 = 102 200 złotych.
tak przedstawia się teoria, jeśli chodzi o praktykę jeżeli za pierwszym razem nie osiągniemy 7 kroków to osiągniemy za 2 , 3 albo 4 razem, wiadomo nie zawsze wszystko idzie zgodnie z praktyką ale spoglądając matematycznie i praktycznie
wtapiając na którymś z poziomów tracimy tylko 200 złotych - (podejście hazardzisty, stracę tylko tyle ile włożyłem bez względu jak potoczy się dalsza gra) a można zyskać bardzo dużo.
100 000 złotych podzielone przez 200 złotych = 500.
czyli mamy 500 prób - dopiero jak uda się za 500setnym razem to wychodzimy na zero.
czyli - uwaga RR tej metody wynosi 1:500.
Dlaczego tego typu metody są wyśmiewane ? Ano dlatego że człowiek najzwyczajniej w świecie się boi, szydzi że takie systemy nie działają bo sam nie doszedł do żadnych wniosków i nawet na myśl o grubym ryzyku robi mu się słabo albo ma myśli typu "co? jak to możliwe? to ja nie mogę wyjść z mikrolotów a on w 7 kroków zrobi 100 000, wtf?, ja też chce!"
haha, także warto przemyśleć niektóre modele, przytaczam też słowa jednego z użytkowników są to bardzo mądre słowa napisane przez niejakiego "cajto"
no więc?To nie R/R a prawdopodobieństwo jest kluczem do sukcesu. Jeśli je przekabacisz na swoją stronę i będziesz się trzymał założeń systemowych, nie przegrasz - matematyka Ci nie pozwoli. Z procentami się nie dyskutuje, one po prostu są i działają, albo na naszą korzyść albo na minus.

mówię jak jest.
pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 22 lip 2013, 12:47 przez movinghead, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gaduła
mam jeszcze coś do dopisania - jeżeli nie wierzycie że można to zrobić w 7 kroków to pomyślcie że można to zrobić w 70 kroków rozbijając utargi dzienne po 10 pipsów - bo wiadomo tu jest dowolność i nie musi być 100 od razu.
co do obliczeń - dźwignia to 1:200, margin wynosi wtedy około 50 pips
jeżeli chodzi o dźwignie 1:100 margin wynosi około 100 pips ale trzeba zacząć od 400 zł.
pzdr.
co do obliczeń - dźwignia to 1:200, margin wynosi wtedy około 50 pips
jeżeli chodzi o dźwignie 1:100 margin wynosi około 100 pips ale trzeba zacząć od 400 zł.
pzdr.
Echhhh... dałem ci tylko najoczywistszą radę, nawet nie ABC, samo A. Widzę, że nie mamy o czym dyskutować "miszczu", skoro zrobienie + - 7 000% w rok, nie ważne po ilokroć składanym procentem jest czymś oczywistym. Punktem wyjścia do "poważnej gry".MasterLukas pisze:troll "ciułała" został przeczytany, choć z przymrużeniem oka.
Nie będę tu więcej zaglądał, bo nie ma po co... no może tylko jeden raz, za 2 mies., żeby zobaczyć czy "chociaż" te 100% będzie. Wtedy szczerze pogratuluję.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
-
- Gaduła
Ja uważam że wszystko ma prawo się udać o ile jest szczegółowo i z głową zaplanowane, nie ma rzeczy niemożliwych są za to rzeczy mniej i bardziej prawdopodobne. Grunt to pilnować swojego planu i na nim sie skupić a nie na pokrzykiwaniu "expertów" - zresztą w jakimś sensie to plus - bo motywuje.
- Kimkolwiek
- Pasjonat

Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Siemka, masz właściwe podejście, moim zdaniem zarobisz jeśli ci nie pęknie psychika przy, np 10-20 tysiącach. Powodzenia.MasterLukas pisze:Zgadza się, muszę podejść do forexu jak do zabawy, żeby mieć chłodną głowę. Aczkolwiek nie można powiedzieć, że podchodzę do tematu niepoważnie, gdyż ogólnie finanse i makroekonomia to moja pasja. Jednak na poważne inwestowanie przyjdzie czas, kiedy rzeczywiście dobiję do docelowej kwoty bazowej.
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!
-
- Stały bywalec
Polowanie dziś bez dobrych rezultatów.
Saldo rachunku wynosi 705 zł.
Jednak ze spokojem, niczego nie zmieniam. Jestem dobrej myśli, a jak uda się wyjść z tego dołka, to mnie jeszcze bardziej podbuduje.
Kluczowa będzie dzisiejsza noc, ponieważ zamierzam zagrać pod dane z Japonii i Australii. Jeśli popełnię błąd i spadnę do 300 zł konieczne będzie pożegnanie forexa,
Jakkolwiek zabrzmi to śmiesznie, jest możliwe zrobienie z 700 zł sumę 100 000 zł, i zamierzam to wykonać.
Saldo rachunku wynosi 705 zł.
Jednak ze spokojem, niczego nie zmieniam. Jestem dobrej myśli, a jak uda się wyjść z tego dołka, to mnie jeszcze bardziej podbuduje.
Kluczowa będzie dzisiejsza noc, ponieważ zamierzam zagrać pod dane z Japonii i Australii. Jeśli popełnię błąd i spadnę do 300 zł konieczne będzie pożegnanie forexa,
Jakkolwiek zabrzmi to śmiesznie, jest możliwe zrobienie z 700 zł sumę 100 000 zł, i zamierzam to wykonać.
-
- Gaduła
Chyba nie sądziłeś że to się uda bez wcześniejszego przygotowania ? mając za sobą jedno wtopione konto bez wkładu pracy własnej nad zasadami i ogólnym pojęciem jak to działa?- to robota jak każda. Czy Ty widziałeś kiedyś człowieka w zawodach bez studiów kierunkowych ? albo przynajmiej bez 3 letniej zawodówki i praktyki ? 
dobra, jest strategia..
a pojęcie zasad działania ? pojęcie o tym co robimy ? itd?.
bo sama strategia i rozpisanie sobie drogi do miliona to nie wiem czy to jest nawet 5% włożonej pracy.
bo mnie to tylko wygląda na gre w stylu "jeśli zarobię x to bede miał y" taka sucha gra na kartce.
Jak będziesz wchodził byle jak pakując kasę w kilka instrumentów naraz albo grał zmienną wielkością pozycji to się rynek zemści i pogubisz się w statystyce.

dobra, jest strategia..
a pojęcie zasad działania ? pojęcie o tym co robimy ? itd?.
bo sama strategia i rozpisanie sobie drogi do miliona to nie wiem czy to jest nawet 5% włożonej pracy.
bo mnie to tylko wygląda na gre w stylu "jeśli zarobię x to bede miał y" taka sucha gra na kartce.
Jak będziesz wchodził byle jak pakując kasę w kilka instrumentów naraz albo grał zmienną wielkością pozycji to się rynek zemści i pogubisz się w statystyce.