DayTrading: Wtorek 23.07.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 lip 2013, 00:00

Wzrost
10
27%
Bez zmian
4
11%
Spadek
23
62%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
Konrad Pustelnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Wtorek 23.07.2013

Nieprzeczytany post autor: Konrad Pustelnik »

speedpips pisze:
wirtp pisze:jest teraz okazja sell na eur usd
Znowu zalecasz ??? jak wczoraj L ??? :d

zwłaszcza że zaraz dane z USA !!!
Takie dane przy jutrzejszych PMI raczej nie ruszą rynkiem. W krótkim terminie przyglądałbym się raczej indeksom SP500 i Nikkei :) Ostatni szczyt na SP500 nie był jakiś konkretny więc spodziewam się kolejnego ataku, natomiast Nikkei wygląda jakby miał spaść troszeczkę za chwileczkę, czyli w tym tygodniu jeszcze raz dolna banda.

Awatar użytkownika
speedpips
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: speedpips »

Konrad Pustelnik pisze:
speedpips pisze:
wirtp pisze:jest teraz okazja sell na eur usd
Znowu zalecasz ??? jak wczoraj L ??? :d

zwłaszcza że zaraz dane z USA !!!
Takie dane przy jutrzejszych PMI raczej nie ruszą rynkiem. W krótkim terminie przyglądałbym się raczej indeksom SP500 i Nikkei :) Ostatni szczyt na SP500 nie był jakiś konkretny więc spodziewam się kolejnego ataku, natomiast Nikkei wygląda jakby miał spaść troszeczkę za chwileczkę, czyli w tym tygodniu jeszcze raz dolna banda.
Właśnie uczę się kumać te dane i co po nich następuje

Wyprostujcie proszę jeśli się mylę :

Dane USA jak słabsze to EUR/USD w górę ??

A jak lepsze to w dół ???

-- Dodano: 23 lip 2013, 14:25 --

Jak na moje to Edek leci na 1,32750 - 60 okolica
ale to moja wersja :d

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

wg mnie edek najpierw dziś 3150-60, jutro kolejny test okolic 3210, może uda się 3230-40 w co nie do końca wierzę i lecimy na wsparcie 3090
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Konrad Pustelnik
Stały bywalec
Stały bywalec

speedpips pisze: Właśnie uczę się kumać te dane i co po nich następuje

"Kumać" dane to można się uczyć całe życie :) Ja to robię od pół roku i na początku myślałem tak samo jak Ty, ale nic bardziej mylnego.. z moich obserwacji wynika, że dane naprawdę ruszają rynkiem wtedy kiedy są rzeczywiście zaskakujące. Zazwyczaj albo są już zdyskontowane przez rynek, albo mają małą wagę i nie są w stanie zmienić ogólnie panującego sentymentu. I jeśli chodzi o wagę(znaczenie dla inwestorów) to nie należy się sugerować zawsze oznaczeniami w kalendarzach ekonomicznych. Moim zdaniem, przed naprawdę istotnymi danymi, na które inwestorzy czekają panuje wszechobecny marazm na rynkach i na takie warto zwrócić uwagę bo czasem wyznaczają krótkoterminowy kierunek. Lecz z reguły trendy kształtują decydenci i wydarzenia makroekonomiczne, dane są tylko potwierdzeniem.

//Żaba, ale edek już dzisiaj zaliczył 1.3165, myślisz że będzie retest wsparcia?
Ostatnio zmieniony 23 lip 2013, 15:36 przez Konrad Pustelnik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Moim zdaniem jeszcze troche edek urośnie tak do okolic http://stooq.pl/chart.html?id=8408&nr=01 , wtedy wszyscy sobie przypomną o 1,35 Goldmana a potem wyjdzie Ben, poszybuje w dół i zacznie sie rozważanie RGR na W1 :)

ale to nie DT

Kangura widzę podobnie - aktualnie doszedł do dolnej bandy h1, odbije powalczy z korpusem z 19.06 potem do gry wejdzie RBA i będzie piwnica :)

ale to tez nie DT
Ostatnio zmieniony 23 lip 2013, 15:40 przez Ciapul, łącznie zmieniany 2 razy.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
speedpips
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: speedpips »

Konrad Pustelnik pisze:
speedpips pisze: Właśnie uczę się kumać te dane i co po nich następuje

"Kumać" dane to można się uczyć całe życie :) Ja to robię od pół roku i na początku myślałem tak samo jak Ty, ale nic bardziej mylnego.. z moich obserwacji wynika, że dane naprawdę ruszają rynkiem wtedy kiedy są rzeczywiście zaskakujące. Zazwyczaj albo są już zdyskontowane przez rynek, albo mają małą wagę i nie są w stanie zmienić ogólnie panującego sentymentu. I jeśli chodzi o wagę(znaczenie dla inwestorów) to nie należy się sugerować zawsze oznaczeniami w kalendarzach ekonomicznych. Moim zdaniem, przed naprawdę istotnymi danymi, na które inwestorzy czekają panuje wszechobecny marazm na rynkach i na takie warto zwrócić uwagę bo czasem wyznaczają krótkoterminowy kierunek. Lecz z reguły trendy kształtują decydenci i wydarzenia makroekonomiczne, dane są tylko potwierdzeniem.

//Żaba, ale edek już dzisiaj zaliczył 1.3165, myślisz że będzie retest wsparcia?
Dzięki za wyjaśnienie :564:

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Konrad Pustelnik pisze: //Żaba, ale edek już dzisiaj zaliczył 1.3165, myślisz że będzie retest wsparcia?
myślę że będzie... :564: od góry trzyma nas wybity kanał więc musimy się od niego oddalic zeby móc jutro troche urosnąc nie wracając do kanału ponownie... a urosnac powinnismy bo brakuje jednego impulsu
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Dane danymi.... pamięta ktoś jeszcze ogłoszenie LTRO ?
To był rollercoaster :)
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Konrad Pustelnik
Stały bywalec
Stały bywalec

To dobrze będę mógł dobrać jeszcze eLek :)
Z drugiej strony EJek ponownie atakuje 132, mam nadzieje, że nie przebije i razem z Ujkiem polecą na południe.

maassk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maassk »

Jak tam złotko w terminie dłuższym niż 1 dzień ? Ktoś trzyma jeszcze eSki czy już pozamykane?

Zablokowany