Granie robotem

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Baton
Pasjonat
Pasjonat

Granie robotem

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Czy są jakieś ograniczenia (oficjalne lub nie) do stosowania automatów (tzw. robotów) do gry na posiadanych rachunkach brokerskich? Chodzi mi głównie o popularnych brokerów typu armada, oadna, admiral, etc.?

Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Działa wszystko bezproblemowo?

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Re: Granie robotem

Nieprzeczytany post autor: Jones »

Baton pisze:Czy są jakieś ograniczenia (oficjalne lub nie) do stosowania automatów (tzw. robotów) do gry na posiadanych rachunkach brokerskich? Chodzi mi głównie o popularnych brokerów typu armada, oadna, admiral, etc.?

Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Działa wszystko bezproblemowo?
generalnie nie ma ograniczeń dla robotów
np. jezeli jest ograniczenie wielkości pozycji to czy robot czy nie to i tak obowiązuje
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Silezia

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

jasne ,ze są ograniczenia...
masz 'grala' a grasz u brokera ,który nie lubi ludzi z gralem :P to dowiesz sie prędzej czy później co potrafią zrobić z takimi delikwentami ;)

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

Silezia pisze:jasne ,ze są ograniczenia...
masz 'grala' a grasz u brokera ,który nie lubi ludzi z gralem :P to dowiesz sie prędzej czy później co potrafią zrobić z takimi delikwentami ;)
ale robot nic tu nie zmienia
jak masz grala i grasz ręcznie to możesz sie tak samo przekonać co potrafi broker
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Jest wiele ograniczeń. Większość brokerów nie lubi gdy co tick czytać Order Book.
Nigdzie nie jest nic napisane ale w przeszłości spowalniali takie konta wiec EA nie działało jak należny.
Jest naprawdę mnóstwo małych ograniczeń ale wszystkie zaleza od brokera.
Po czasie sami się zorientujecie czego broker nie lubi ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Rozumiem, czytałem też wiele narzekań na tego czy tamtego brokera. Faktycznie może tak być iż jak ktoś ma 'grala' o którym piszecie, albo dobry okres to mu zaczynają robić pod górkę, ale równie dobrze może to być tylko takie wrażenie. Nie wiem czy ktoś robił obiektywne testy czy takie zachowanie nie jest w danym czasie ogólną normą, a nie sabotażem wymierzony w określonego tradera.

W takim razie którzy brokerzy są na pewno cacy i nie robią pod górkę 'gralowcom' , a których unikać?

Fx1234
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fx1234 »

Podejrzewam, że żaden, jeśli chodzi o kasiorę to jak przegrasz to ktoś zarobi, zazwyczaj broker, więc niby mieliby dać ci zarobić skoro możesz stracic a ktoś sie na tobie wzbogaci?
--taka gra--

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nie wiem ile osób czyta dokładnie umowę z brokerem ;) ale jako ciekawostkę podam. ze prawie
każdy broker nie będący ECN ma w umowie zapis o tym że każdy uczestnik może otrzymać inna cenę. ;)
Czyli w praktyce 2 rożne konta mogą mieć niewielka lub ogromna różnicę w cenie i to nie podlega reklamacji.

Fx1234
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Fx1234 »

Czyli tylko ECN to taki prawdziwy forex, a a prawie cale reszta to oszustwo? Tak sie zapytam, po co reszta brokerow nie ecn? aaaaa już wiem, po to by kantować klientów :)
Podaj linka, najlepiej polsko językowego lub opowiedz coś więcej, bo nie chce mi się wierzyć, iż w sieci która się nazywa ECN lub ECNa, ECNb lub STPa, STPb, lub itp. jak jesteś dobry to broker/sieć brokerów pod jakąś tam nazwą, nie uprzykrzy ci życia :) -- ale jak trcisz to każdy dostawca platformy jest spoko.

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Fx1234 pisze:Czyli tylko ECN to taki prawdziwy forex, a a prawie cale reszta to oszustwo? Tak sie zapytam, po co reszta brokerow nie ecn? aaaaa już wiem, po to by kantować klientów :)
Podaj linka, najlepiej polsko językowego lub opowiedz coś więcej, bo nie chce mi się wierzyć, iż w sieci która się nazywa ECN lub ECNa, ECNb lub STPa, STPb, lub itp. jak jesteś dobry to broker/sieć brokerów pod jakąś tam nazwą, nie uprzykrzy ci życia :) -- ale jak trcisz to każdy dostawca platformy jest spoko.
Dzisiejsza młodzież ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Przeczytaj jeszcze raz i wskaz mi miejsce
w którym mowie to co próbujesz zrozumieć.
A jak ci życie odebrało paluszki i nie potrafisz niczego sam znaleźć i do tego nie znasz języków obcych
to wakacje na twoim miejscu spędziłbym na próbach nauczenia się jakiegokolwiek języka obcego.

ODPOWIEDZ