DayTrading: Czwartek 18.07.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lip 2013, 00:00

Wzrost
11
28%
Bez zmian
7
18%
Spadek
22
55%

Liczba głosów: 40

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 18.07.2013

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

atlanticos pisze:
Bemowo1 pisze:niech ten edek z tego szamba wreszcie wychodzi

sądzę że dopiero przebicie (jeśli takie nastąpi) wczorajszego minimum załączy dopalacze marki "ALE URWAŁ" :564:
jesteśmy prawie w absolutnym 0, więc dzwonię do wróżki Racheli

-- Dodano: 18 lip 2013, 13:57 --

zresztą pisałem wczoraj, że zacznie się sprawdzanie cierpliwości esek

Awatar użytkownika
neosb
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neosb »

od rana uj I edek korelują ze sobą...
"jako to żydzi mieli w zwyczaju powtarzać - lepsze kilo handlu niz 10 kilo roboty"

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

a tutaj jak ktoś lubi niezrozumiałe bazgroły mistrzów demo wyjaśnienie bardziej skomplikowane czemu eur aud musiało rosnąć

Bemowo liczę na dosadny komentarz :mrgreen:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

antoniZ
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: antoniZ »

laktor pisze:
antoniZ pisze:
laktor pisze:teraz masz chwilę prawdy na eur aud, z jednej strony drogą w górę otwarta z drugiej nie może być m5 świec byczych sto pod rząd :mrgreen:
Laktor a możesz wkleić jedną pozycję real. Nieważne co, byle zobaczyć że grasz real a nie na demo.
Nie wiem czy wiesz ale to wiele zmienia czy ktoś poci się na realu czy popija piwko trzepiąc na demo setki pips.
Poprzyj swoją analizę wejściem w realu jak zrobił marekdt, Bemowo, ja i inni na tym forum.
OK?
w życiu nie widziałem żeby Bemowo albo Żaba dawali wejścia w realu i ja też nie zamierzam, już Ci to kiedyś pisałem byczku złoty że nie widzę sensu. Nie kupczę sygnałami, jak ktoś chce brać pod rozwagę co piszę i na tym zyskiwać to dobrze jak nie to też dobrze. Ileś razy było wałkowane że branie sygnałów na ślepo jest skrajną głupotą, powiem Ci więcej sam zrobiłem pewien eksperyment, 6 razy posłuchałem w ciemno po propozycji od 3 traderów z DT których uważam za "najpewniejszych", efekt 3 do przodu 3 w plecy, więcej w plecy, celowo na realu.
Tym bardziej nie będę postował wejść realnie bo jeszcze ktoś się napali np. ooo ma kilka, naście czy dziesiąt wejść pod rząd bez wtopy, po co mam myśleć, uczyć się, będę grał 100% pod niego!
i co wtedy? a tak , Ci którzy mają w dupie to co piszę nic nei tracą ani nei zyskują, a z racji ostrożności jaką staram się przy pisaniu wykazywać i zarazem nie pisaniu pewnych rzeczy wprost (uwierz mi świadomie) przynajmniej dopełniam MINIMUM starań, aby jakiegoś początkującego nie wtopić, TYM BARDZIEJ że połowa moich wejść trwa 2-10 min przy największych ruchach gdzie urywam co swoje i po prostu uciekam z kasą. Nawet jakbym chciał to nei nadążyłbym tego pokazywać bo tu liczy się refleks.

Nikt nei każe CI brać na poważnie tego co ja piszę :564:
Więc jednak demo.
Szkoda.
Mi nie chodzi o Twoje poziomy, wejścia itp. Chcę zobaczyć wykres który pokazuje że grasz real nic więcej.
W dupie mam czy wziałeś edka czy kangura, grasz demo jełopie.
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Bemowo1 pisze:eur aud może zacząć za edkiem spadać, na to liczę
też na to liczę...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

Antoni Z Wybacz ale nie będę dyskutował z totalnym kretynem ze wsi :wink: zabawne że innym nie zarzucasz grania na demo. tyle w temacie.

ps. i nie nie udało CI się mnie sprowokować, z pełnym uśmiechem i spokojem napisałem co napisałem :mrgreen:
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

laktor pisze:a tutaj jak ktoś lubi niezrozumiałe bazgroły mistrzów demo wyjaśnienie bardziej skomplikowane czemu eur aud musiało rosnąć

Bemowo liczę na dosadny komentarz :mrgreen:
Laktorze, skomentuję to tak, jak wcześniej Z Tobą korespondowałem, - Black Magic,
Nie mam eur aud z 5 miejscami po przecinku, dla mojej strategi więc tej pary nie dotykam, zresztą jak już zauważyłem po prostu jest dla mnie za ostra, pomimo, że lubię tabasco :564:

Laktor swój chłop,

antoniZ
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: antoniZ »

Ciapul pisze:
Bemowo1 pisze:eur aud może zacząć za edkiem spadać, na to liczę
też na to liczę...
Umiesz liczyć - licz na siebie.
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

przestańcie się kłócić ja też jestem ze fsi, mam gumiaki, traktor, i kultywator (snopowiązałkę sprzedałem)

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

USDTRY zamknięte na plus... - chociaż ma może przed sobą jeszcze kilkaset pips wzrostów - nie jest to wiele przy spreadzie ok 100pip...
- falstart wynikający z wchodzenia na dziennych i h4.
- doliczyłem się możliwości zejścia do 1.89-1.90 więc tam będę starał się szukać miejsca do wejścia (obecne wzrosty na tej parze to korekta, więc USD się zapewne osłabi jeszcze)

Jeśli dobrze odczytuje fale...

Zasięg fali 5 dla TP- ok.14000-18000 pips.
Czas trwania tej fali - szacuje na około ok 2-3tygodnie... przy czym - fale od 1 do 3 w ciągu 5-8 dni tradingowych
wybijając nowe maxima.. i tu raczej optowałbym za wychodzeniem z pozycji po fali nr 3... (13500-15000 pips)

Strategia:
LONG: od poziomów 1.89-1.90 i tu bym ustawiał ewentualne zlecenia kupna ewentualnie poczekać na impuls i dołożyć na 0.61 impulsu który by powstał z wcześniej wspomnianych rejonów... lub poczekać na impuls i wejść na 0.61. (1.9050-1/9030??)

Zamknięcie/wyjście na 2.01 2.02 2.03
SL - w zależności od miejsca wejścia (1.89 - to SL na poziomie 1.8840) przy wejściu na 0.61-0.50 impulsu - dołek z h4 ~ 1.89? później przesunięty...

Spodziewam się wzrostów na tej parze... ale jednak zanim otworzę - muszę to zobaczyć :)
Plan jest - teraz tylko wyczekiwanie...

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Zablokowany