DayTrading: Poniedziałek 15.07.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 lip 2013, 00:00

Wzrost
13
38%
Bez zmian
7
21%
Spadek
14
41%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
lukweb
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 15.07.2013

Nieprzeczytany post autor: lukweb »

Bemowo1 pisze:
Pawel Szymanczyk pisze:no spoko.wlasnie na to chce zwrocic uwage bo wiekszosc nie rozumie ich sposobu handlu .dlatego mnie to ciekawi jak oni to robia.
na ich stonie widziałem zdjęcie ze zleceniem, które wisiało ze stratą, owszem zostało zamknięte z zyskiem, ale....

takie dziubanie bardzo latwo zrobić przez automat, który łapiąc trend zamyka pozycję po uzyskaniu kilku pipsów, problem w tym , że kurs kiedyś zawraca a pozycja wisi. Ale to tylko ogólna uwaga.

Warto sprawdzić zestawienie miesięczne a nie jeden dzień

-- Dodano: 15 lip 2013, 21:03 --
Pawel Szymanczyk pisze:
Nastepny :P przeciez na tym zarabiaja.jak ty nie zarobisz to oni tez nie zarabiaja .chyba to nie powinno byc dla ciebie skomplikowane.no ale nie wymagajmy zbyt duzo :)
Nie prawda, bez względu na to czy zarabiasz czy tracisz, to oni zarabiają - 2*spread - działkowany pomiędzy brokerem a firmą, proste
Oczywiście - to tylko głupkowate hasła typu "przecież mi też zależy żebyś zarabiał' - jak każdemu brokerowi.
Tylko praktyka, a właściwie statystyka wygląda inaczej.
Nikt nie da gwarancji zysku!!! Więc gra ma pewny zysk tylko dla jednej ze stron.
Nec Hercules contra plures...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

no przyspieszac z tym U J bo skosne znowu zrobi machen w gore zanim beda go cofac

Pawel Szymanczyk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pawel Szymanczyk »

lukweb pisze:
Bemowo1 pisze:
Pawel Szymanczyk pisze:no spoko.wlasnie na to chce zwrocic uwage bo wiekszosc nie rozumie ich sposobu handlu .dlatego mnie to ciekawi jak oni to robia.
na ich stonie widziałem zdjęcie ze zleceniem, które wisiało ze stratą, owszem zostało zamknięte z zyskiem, ale....

takie dziubanie bardzo latwo zrobić przez automat, który łapiąc trend zamyka pozycję po uzyskaniu kilku pipsów, problem w tym , że kurs kiedyś zawraca a pozycja wisi. Ale to tylko ogólna uwaga.

Pawel Szymanczyk pisze:
Nastepny :P przeciez na tym zarabiaja.jak ty nie zarobisz to oni tez nie zarabiaja .chyba to nie powinno byc dla ciebie skomplikowane.no ale nie wymagajmy zbyt duzo :)
Nie prawda, bez względu na to czy zarabiasz czy tracisz, to oni zarabiają - 2*spread - działkowany pomiędzy brokerem a firmą, proste
Oczywiście - to tylko głupkowate hasła typu "przecież mi też zależy żebyś zarabiał' - jak każdemu brokerowi.
Tylko praktyka, a właściwie statystyka wygląda inaczej.
Nikt nie da gwarancji zysku!!! Więc gra ma pewny zysk tylko dla jednej ze stron.

To po co siedzisz na tym forum skoro uwazasz sie za dawce kapitalu ? :D chyba ze to lubisz. Nikt nie dal mi gwarancji zysku.przeciez to forex.wazne ze zyski sa bez gwarancji.
wiadomo kazdy jak sam handluje to traci bo psychika siada.

chodzilo mi o to ze jak oni nie beda zarabiac to przeciez nie mieliby klientow i kazdy moze zrezygnowac z sygnalow.wiec musza zarabiac dla klientow aby miec takze dla siebie staly zysk.

-- Dodano: 15 lip 2013, 21:15 --
Bemowo1 pisze:

Pawel Szymanczyk pisze:

o nie spread jest dzialkowany miedzy klientami brokerem i firma :P

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

xPabloo pisze:Takie pytanie co będzie z EUR/USD jak FED przytnie drukowanie we wrześniu ?
Domyślam się po ostatnich ruchach, że Edek spadnie ponieważ będzie to sygnał "silnej gospodarki" USA, aczkolwiek skoro oni drukują te $$$ w bilionach to gospodarka nie jest silna tylko napompowana sztucznie, co za tym idzie akcje zareagują spadkiem (czyli dobrze) ale czemu Edek się osłabi tego nie pojmuje chyba że to osłabienie będzie tylko tymczasowe...

Może ktoś mi ten temat trochę rozjaśnić ?
bo im mniej jabłek na targu, tym ich cena większa... :) jak miesiecznie bedzie 'brakowalo' 85 mld świeżych zielonych, to będą one 'trudniej dostępne' i będzie większy na nie popyt, więc ich cena wzrośnie ;)... co w przypadku usd jest bzdurą, bo tam logika przestala działac z koncem Breton wOODS

-- Dodano: 15 lip 2013, 21:20 --
lukweb pisze:Czy SP 500 ma gdzieś sufit?
sky is the limit ;)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

Witam,
oooo widzę że Ujek utkną i moje S też , co jest miał juz dawno być na 99,45 tak sądzę !!!!!!!!!!

Nowy 123 - co jest z Ujkiem ???? sooorki na rybach byłem :d
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Pawel Szymanczyk pisze:
altruiści

-- Dodano: 15 lip 2013, 21:23 --
Tommy_Boss pisze:
sooorki na rybach byłem :d
a co z ryb najbardziej lubisz?

Awatar użytkownika
lukweb
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lukweb »

Bemowo1 pisze:
Pawel Szymanczyk pisze:
altruiści

uważaj, bo ci sie zaraz dostanie od tego handlowca :D
Nec Hercules contra plures...

Pawel Szymanczyk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pawel Szymanczyk »

no tak .wczesniej pobierali 35% prowizji od zyskow.teraz broker im placi wiec klienci nie musza placic tej prowizji.

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

Bemowo1 pisze:
Pawel Szymanczyk pisze:
altruiści

-- Dodano: 15 lip 2013, 21:23 --
Tommy_Boss pisze:
sooorki na rybach byłem :d
a co z ryb najbardziej lubisz?
WALENIE I RYPANIE :564: :564: :564: i tylko najładniejsze sztuki na hak biorę :d :d :d :d :d
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Tommy_Boss pisze:Witam,
oooo widzę że Ujek utkną i moje S też , co jest miał juz dawno być na 99,45 tak sądzę !!!!!!!!!!

Nowy 123 - co jest z Ujkiem ???? sooorki na rybach byłem :d
czekam i kisza kisz sie zaraz SP500 sciagna w dol moze cos ruszy ja knie t oskosne moze cos zamotaja gorze jak zamoataj w gore i pozniej w dol :) z nikkie

Zablokowany