Szkolenia - Czy warto?
Re: Szkolenia - Czy warto?
daj @, wyśle Ci coś o formacjach świecowych. Najprostsze co istnieje, to czy będziesz umiał rozpoznać i je grał to inna sprawa. Nie wypowiadaj się na temat, że one się skończyly i na tym nie da się pracować. Znaczenie ma tu psychologia i podatność do pewnych zjawisk, które malują się na m5,m15,h1.... Rada ode mnie, wybierz jeden interwał i graj formacje, pin bar to troche wyższy poziom, poszukaj objęć, przenikania i gwiazd. pomyśl nad sl i tp. Wybierz odpowiednią parę walut. Zobacz w ktorych godzinach fajnie jest grać. (np. Edek godziny nocne to nie najlepszy pomysł) i czekam na kolejny wpis tym razem rozsądniejszy. Widze, ze masz zakorzenione coś i tylko mądre słowa robią wrażenie. Ci co wypiadają a zarazem rozumieją mają przewagę, gorzej jak miesza się wszystko naraz.
Ale czy ty nie rozumiesz, że piszesz o bardzo PODSTAWOWYCH informacjach analizy technicznej? czy nie rozumiesz, że te formacje są wynikiem pewnych procesów? takich jak polityka monetarna, geopolityka, orderbook, działanie poziomów popytu i podazy itd ? same w sobie są tylko HISTORIĄ co ci po raz kolejny powtarzam, niczym więcej. Bez odniesienia do tego co się dzieje na rynku nie masz szans na uzyskanie przewagi, bo to NIE DZIAŁA. Tobie się "malują" zjawiska a rynek patrzy dlaczego się "malują" bo ma powód żeby bronić lub przebić jakiś poziom. Cena chodzi tak, że zwykle zatrzymuje się przy LT lub SR i tam rynek czeka na decyzję czy to odnoszącej się do ogłoszenia polityki monetarnej, kontynuacji programów, podawania wysokości stóp procentowych, które to z kolei zależą od następnych czynników i tu patrzymy najczęściej na dane i na to co jest dla danego kraju najważniejsze itd. Potem powstają komentarze typu zrobili False Breakout, retest LT, zanegowali podwójne dno itd bo detaliści wchodzą właśnie na poranne gwiazdy, objęcia chmury, pin bary i inne nic nie znaczące dla rynku FINANSOWEGO formacje techniczne. Jak wam nie zadziała Lt to napiszecie a bo był Round Level, jak zanegują pinbar doszukacie się poziomu Fibonaciego, i będziecie "malować" dalej zastanawiając się przy tym dlaczego LT został przebita, dlaczego SR nie działa. Pomijacie przy tym statystykę co jest przecież jednym z najlepszych sposób uzyskania przewagi na rynku.herofx.pl pisze:daj @, wyśle Ci coś o formacjach świecowych. Najprostsze co istnieje, to czy będziesz umiał rozpoznać i je grał to inna sprawa. Nie wypowiadaj się na temat, że one się skończyly i na tym nie da się pracować. Znaczenie ma tu psychologia i podatność do pewnych zjawisk, które malują się na m5,m15,h1.... Rada ode mnie, wybierz jeden interwał i graj formacje, pin bar to troche wyższy poziom, poszukaj objęć, przenikania i gwiazd. pomyśl nad sl i tp. Wybierz odpowiednią parę walut. Zobacz w ktorych godzinach fajnie jest grać. (np. Edek godziny nocne to nie najlepszy pomysł) i czekam na kolejny wpis tym razem rozsądniejszy. Widze, ze masz zakorzenione coś i tylko mądre słowa robią wrażenie. Ci co wypiadają a zarazem rozumieją mają przewagę, gorzej jak miesza się wszystko naraz.
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
Jednak dalej tego nie rozumiesz. W formacjach świecowych masz juz wsparcie i opór( zależne czy bycza czy niedźwiedzia). Moze nie mam szans, powiedziałbym niewielkie, a jednak je wykorzystuje i jestem o kilka kroków przed wskaźnikami. Jaki wpływ ma ECB raz w miesiącu na ruch na m5 ?(następnego dnia). Statystyka..statystycznie jak chłop wyprowadza psa to średnio mają po 3 kończyny.
Czyli już wiesz, że jest LT i SR, brawo. Teraz połącz to z czymkolwiek, ustaw SL pod dołkiem/szczytem ( bo skoro dobrze wyznaczyłes i rynek jest w harmonii to nie przebije) i zbierz $ z rynku.
Zastanawia mnie ile wtopiłeś $, ze tyle zajadłości w Tobie?
Czyli już wiesz, że jest LT i SR, brawo. Teraz połącz to z czymkolwiek, ustaw SL pod dołkiem/szczytem ( bo skoro dobrze wyznaczyłes i rynek jest w harmonii to nie przebije) i zbierz $ z rynku.
Zastanawia mnie ile wtopiłeś $, ze tyle zajadłości w Tobie?
herofx.pl pisze: Statystyka..statystycznie jak chłop wyprowadza psa to średnio mają po 3 kończyny.
to powiedz to osobom zarabiającym na quantitative trading
Certyfikaty i Zaświadczenia Potwierdzam rzetelność szkolenia każdy poziom. Dołącz do nas zostań autoryzowanym szkoleniowcem na terenie EU szczegóły na stronie http://piv.pivpiv.dk/
Od kilku miesięcy gram tylko na Ejamnie i do tej pary odniosę ten cytat.brother pisze: ...Cena chodzi tak, że zwykle zatrzymuje się przy LT lub SR i tam rynek czeka na decyzję czy to odnoszącej się do ogłoszenia polityki monetarnej, kontynuacji programów, podawania wysokości stóp procentowych, które to z kolei zależą od następnych czynników i tu patrzymy najczęściej na dane i na to co jest dla danego kraju najważniejsze itd...
W ciągu dnia w/w poziomy + TL są testowane od kilku do kilkunastu razy, średni dzienny range to ponad 100P, zerknij do kalendarza i powiedz mi ile razy w ciągu dnia mamy "ogłoszenia polityki monetarnej, kontynuacji programów, podawania wysokości stóp procentowych" dotyczących tej pary?
Masz ogólną wiedzę na temat światowych finansów i potężne braki w czytaniu wykresu, czego najlepszym przykładem jest powyższy post. Dla mnie to pełna kompromitacja.
herofx.pl - nie tłumacz, na dzień dzisiejszy mija się to z celem, sam musi dojść do pewnych wniosków. Może kiedyś...
Wiele razy, bo jeśli nie wiesz, że rynek spekuluje na temat tego iż Japonia wychodzi na zakupy za granicę to nie patrzysz na raport ich dotyczący, jeśli nie wiesz, że indeksy też mają wpływ na wartość jena to nie patrzysz na Nikkei , jeśli nie wiesz, że wyniki eksportu wpływają na rynek to nie patrzysz na kolejne dane, nie posłuchasz też konferencji Kurody czyli szefa BOJ, nie nie zwrócisz uwagi na newsy dotyczące LDP czy spotkanie grupy G7 , nie spojrzysz na flow, nie widzisz WAT, czyli na co patrzysz? na jedną kreskę na wykresie? bez podparcia statystycznego, bez info na temat tego na co czeka rynek? uporem i wyzywaniem nic nie uzyskacie, a przecież prosiliście o pomoc i wymianę poglądówcajto pisze:cajto pisze:brother pisze:
Od kilku miesięcy gram tylko na Ejamnie i do tej pary odniosę ten cytat.
W ciągu dnia w/w poziomy + TL są testowane od kilku do kilkunastu razy, średni dzienny range to ponad 100P, zerknij do kalendarza i powiedz mi ile razy w ciągu dnia mamy "ogłoszenia polityki monetarnej, kontynuacji programów, podawania wysokości stóp procentowych" dotyczących tej pary?
Masz ogólną wiedzę na temat światowych finansów i potężne braki w czytaniu wykresu, czego najlepszym przykładem jest powyższy post. Dla mnie to pełna kompromitacja.
herofx.pl - nie tłumacz, na dzień dzisiejszy mija się to z celem, sam musi dojść do pewnych wniosków. Może kiedyś...
herofx.pl pisze: Źle odczytana i grana każda formacja doprowadzi do palpitacji serca.Formacji jest multum, ale które formacje są najbardziej skuteczne?
A teraz dorzuć wskaźnik z wykupieniem/wyprzedaniem. lub średnią kroczącą. Później siądź i podziwiaj wyniki
Marcin
Widać kompletna ignorancje. Takie rozumowanie jest typowe właśnie dla osób z bardzo małym pojęciem o statystyce.herofx.pl pisze:Statystyka..statystycznie jak chłop wyprowadza psa to średnio mają po 3 kończyny.
Czyżby personalne ataki miały na celu odwrócenie uwagi od własnej niewiedzy?
Zawsze można to naprawić.Daj @ . Podeśle ci kilka pozycji gdzie są wyjaśnione pojęcia próby statystycznej, zmiennej losowej, korelacji i podstawy rachunku prawdopodobieństwa.
Chociaż zawsze możesz poszukać na szybko w wikipedii ale zrozumienie już trochę więcej czasu zajmie.
Dziwne.Ja czytałem u Nisona ze zawsze ważne jest miejsce wystąpienia danej formacji. A już na pewno nie pisał że świeca sama w sobie zawiera S/R. To pewna wiedza czy może kolejna autorska niesprawdzona teoria?herofx.pl pisze: Jednak dalej tego nie rozumiesz. W formacjach świecowych masz juz wsparcie i opór( zależne czy bycza czy niedźwiedzia).
Ja testowałem wiele pomysłów ze standardowej AT i posiadam wiedzę że stosując tego typu naiwne metody w długim terminie na przestrzeni setek transakcji przy R:R 1 wartość oczekiwana oscylować będzie w okolicy zera.
Pozdrawiam
Chłopie co Ty bierzesz?!brother pisze: Wiele razy, bo jeśli nie wiesz, że rynek spekuluje na temat tego iż Japonia wychodzi na zakupy za granicę to nie patrzysz na raport ich dotyczący, jeśli nie wiesz, że indeksy też mają wpływ na wartość jena to nie patrzysz na Nikkei , jeśli nie wiesz, że wyniki eksportu wpływają na rynek to nie patrzysz na kolejne dane, nie posłuchasz też konferencji Kurody czyli szefa BOJ, nie nie zwrócisz uwagi na newsy dotyczące LDP czy spotkanie grupy G7 , nie spojrzysz na flow, nie widzisz WAT, czyli na co patrzysz? na jedną kreskę na wykresie? bez podparcia statystycznego, bez info na temat tego na co czeka rynek? uporem i wyzywaniem nic nie uzyskacie, a przecież prosiliście o pomoc i wymianę poglądów
Wiele razy??? Gdzie to masz, pokaż mi kalendarz z zeszłego tygodnia gdzie masz to "wiele razy"w ciągu dnia, spotkania G7 i konferencje Kurody wg tego co piszesz są co najmniej trzy razy w tygodniu, jak nie częściej
Czytać ze zrozumieniem się najpierw naucz, o prostą rzecz zapytałem.
I pokaż gdzie ja o pomoc Ciebie prosiłem, wklej linka lub cały post.
Gubisz się, Brother...
A próbowałeś minimalizować ryzyko zwiększając zysk? Też kiedyś miałem taką zajawkę na R/R=1, tylko "super pewne sygnały", itp. Szybciutko się wyleczyłem. Pomogła statystyka, SL średnio tyle, TP tyle, zakres ruchu tyle. Na X wejść zyskownych Y, stratnych Z.QTrader pisze: Ja testowałem wiele pomysłów ze standardowej AT i posiadam wiedzę że stosując tego typu naiwne metody w długim terminie na przestrzeni setek transakcji przy R:R 1 wartość oczekiwana oscylować będzie w okolicy zera.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2013, 18:43 przez cajto, łącznie zmieniany 3 razy.
Brother, jako zagorzałego zwolennika analizy fundamentalnej chciałbym zapytać Ciebie o fundamenty.
O fundamenty Twoich kategorycznych twierdzeń, że na AT w oderwaniu od AF nie da się zarabiać?
Ile lat prowadziłeś badania?
Ile tysięcy LT zbadałeś na wszystkich możliwych TFach?
Ile tysięcy reakcji na SRach reszta jak wyżej?
To samo z poziomami SD
Ile instrumentów, badałeś w ten sposób?
Poznanie odpowiedzi na te fundamentalne pytania dadzą ludziom czytającym Twoje posty jasny obraz czy warto zainwestować w głoszone przez Ciebie tezy.
O fundamenty Twoich kategorycznych twierdzeń, że na AT w oderwaniu od AF nie da się zarabiać?
Ile lat prowadziłeś badania?
Ile tysięcy LT zbadałeś na wszystkich możliwych TFach?
Ile tysięcy reakcji na SRach reszta jak wyżej?
To samo z poziomami SD
Ile instrumentów, badałeś w ten sposób?
Poznanie odpowiedzi na te fundamentalne pytania dadzą ludziom czytającym Twoje posty jasny obraz czy warto zainwestować w głoszone przez Ciebie tezy.
Bycie ignorantem nie upoważnia cię do obrażania, nie masz pojęcia o czym piszę. Odnieście się do dyskusji merytorycznie bo widzę, że brak wiedzy nadrabiacie "agresją". Jeżeli myślicie, że po takich wpisach ktoś będzie potrzebował waszego "mentoringu" to się przeliczycie. Rynek cały czas się zmienia, dochodzą nowe zależności, czasami gra się schematy via FOMC(NFP+inflacja) itd jak ktoś neguje to wszystko i próbuje kogoś obrazić to znaczy, że tego zwyczajnie nie rozumie. A ty Cajto to od kilku miesięcy grasz na forex w ogóle więc nie wiem co usiłujesz tu osiągnąć pisząc o LT. Zrozumcie w końcu, że piszecie o kwestiach tak mglistych i tak bardzo podstawowych, że to musi o czymś świadczyć.. Negujecie próbę statystyczną w takim razie jak jesteście w stanie ocenić skuteczność swoich formacji? trochę powagi i pokory. W tej "rozmowie" padło kilka haseł więc znajdźcie trochę czasu i poczytajcie. Może po przeczytaniu tegoż i odpowiednim treningu kolega z Herofx nie wycofa się z "pojedynku" jak to zrobił ostatniocajto pisze: Chłopie co Ty bierzesz?!
Wiele razy??? Gdzie to masz, pokaż mi kalendarz z zeszłego tygodnia gdzie masz to "wiele razy"w ciągu dnia, spotkania G7 i konferencje Kurody wg tego co piszesz są co najmniej trzy razy w tygodniu, jak nie częściej
Czytać ze zrozumieniem się najpierw naucz, o prostą rzecz zapytałem.
I pokaż gdzie ja o pomoc Ciebie prosiłem, wklej linka lub cały post.
Gubisz się, Brother...
Napisałeś to stosunkowo niedawno, a nauka zarabiania na rynku to bardzo długi i trudny proces więc nie neguj tego czego jeszcze nie rozumiesz, a do czego może kiedyś jeszcze dojdziesz.cajto pisze:To mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich.
Odnośnie E/U, to patrząc na W1 tejże + W1 GBP/USD + W1 DAX to dla mnie zapowiada się ostra jazda w dół.
Jestem początkującym graczem (miesiąc nauki, prób i błędów) i przyznam szczerze, że wielki plus dla tych, którzy odnajdują się w gąszczu lini, fal i innej "pstrokacizny". Ja bazuje na formacjach + sygnałach jedno / kilkuświecowych z przedziału M1 - W1, dotychczasowe przegrane są wynikiem niezastosowania się do reguł nimi rządzących, no i oczywiście psychiką żółtodzioba.
Gratuluje forum - dla mnie codzienny żelazny punkt programu.