Śniadaniowa Strategia Tradingowa - mój dziennik
-
- Uczestnik
Re: Śniadaniowa Strategia Tradingowa - mój dziennik
Poczytałam sobie trochę o tej strategii. Teoria jest całkiem niezła, a ten załaczony plik to rozumiem screenshot wskaźnika?
-
- Stały bywalec
Tak, całkiem nieźle to wygląda. A jak kobiecie nie pasuje, to nawet kolory może sobie zmienić, choć nie wiem czy maja różowy...
-
- Uczestnik
To żeś się popisał poczuciem humoru, szkoda, że wyniki nie dopisują.
-
- Stały bywalec
Wybrałaś zły dzień żeby się wyników czepiać, dziś akurat +120 PIPs (+20, +40, +60) = +3.0%
Wczoraj faktycznie można było zarobić 3%, przez ruch 120 PIPsów.
Ale dzisiaj znowu sesja azjatycka wykazała się małą zmiennością, i nie wskazała żadnego trendu. Stąd moja decyzja o nie otwieraniu pozycji i znowu czekm do jutra.
Ale dzisiaj znowu sesja azjatycka wykazała się małą zmiennością, i nie wskazała żadnego trendu. Stąd moja decyzja o nie otwieraniu pozycji i znowu czekm do jutra.
Michałek pisze:Wczoraj faktycznie można było zarobić 3%, przez ruch 120 PIPsów.
Sorry, źle powiedziałem, więc robie sprostowanie. Żeby nie być gołosłowny wrzucam także obrazek (wiem, że duży, nie umiem małych formatów robić).Patrzyłem na ruch sprzed paru dni i zamiast opisać dzisiejszy trend opisałem tamten.
A korzystając ze wskaźnika, zauwazyłem że dzisiaj będzie false breakout (fałszywy breakout), więc o 9 otworzyłem pozycję, a 12 osiągnałem cel i zamknąłem dzień z zyskiem 3%

-
- Stały bywalec
Już się rozkręcałem, a tu znowu brak sygnału do otwarcia pozycji, ale tydzień i tak całkiem całkiem, bo +6%
No, znów zaczyna iść całkiem, całkiem tylko coś z moją (platformą) MT4 nie tak, bo znów o mało nie zrobiłem tego samego numeru co ostatnio, chyba ją przeinstaluję. Ktoś miał jakieś problemy z platformą?
-
- Stały bywalec
Nowy tydzień zaczął się spokojnie, wskaźnik pokazał brak trendu.
-
- Stały bywalec
W ten piekny ponidziałkowy dzionek mamy +45 PIPsów, a więc miesięcznie już +9%. Zaczyna mi sie to podobać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.