Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

pr7emo ja nie wiem na jakim ty świecie żyjesz, jak byś grał u admirala jeszcze w standardzie to byś się dowiedział co to są rekwoty i przeskoki,
jak byś coś chciał zamknąć to taką możliwość uzyskał byś po najgorszej możliwej cenie w takie sytuacji :D jak się coś robi to się robi z głową
i dane też pod uwagę bierze.

Z drugiej strony jak się tak czyta to się źle zaczyna dziać, nic póki co dla mnie jest ok.

Pozdrawiam,
Darkey
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

ogólnie to po 23:00 są lepsze spready niż u wielu brokerów w dzień
nie miałem wcześniej poślizgu na 12 pipsów tak jak podczas danych
normalnie się nie czepiam, myślę że to nie kierunek który broker wdrożył w swoją strategię, tylko przejściowe kłopoty
teraz na uj maks spread 1,4

Awatar użytkownika
Luke23
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Luke23 »

@pr7emo

Trzy lata na forum, prawie 3k postów i Ty się jeszcze dziwisz że na danych występują spore przeskoki ceny :D

A poza tym oprócz tych jednodniowych kłopotów z LP wszystko znowu śmiga elegancko.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Luke23 pisze:@pr7emo

Trzy lata na forum, prawie 3k postów i Ty się jeszcze dziwisz że na danych występują spore przeskoki ceny :D

A poza tym oprócz tych jednodniowych kłopotów z LP wszystko znowu śmiga elegancko.
i tak trzymać :lol:

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Chcialem się tylko pochwalić, że po dzisiejszych danych z uk SL-a zaliczylo mi co do pipsa bez grama poślizgu (no może pol pipsa). Wiec jak to w końcu jest? wczoraj po adp gdzie reakacja była na jakies 20 pipow max na kablu - miałem poślizg 8 pip a dziś gdy rekacja była znacznie wieksza niż 20 pip bo chyba z 50 w jednym ticku to SL zadzialal perfecto?

Wiec jak to w końcu jest? :D

Jedyna roznica to taka ze wczoraj miałem pozycje na BE kilka dziesiat pipsow na plusie a dzisiaj był to zwykly SL zaliczony minus 7 pipsow.

Awatar użytkownika
ArmadaMarkets
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ArmadaMarkets »

Witamy,

Różnica pomiędzy wczorajszymi danymi a dzisiejszymi jest taka, że wczoraj w obrębie 1 sekundy cena zmieniła się z poziomu 1.5261 do poziomu 1.5244 ( mowa o BID ), natomiast w dniu dzisiejszym cena stała mniej więcej na poziomie 1.5230 ( czyli na poziomie Pana SL ) przez około 7 sekund.

Gdyby miał Pan SL chociażby 1 pips niżej, zapewne otrzymałby Pan poślizg, gdyż następny tick to ruch z 1.5230 do 1.5212.

Oczywiście SL realizuje się szybciej niż jedną sekundę, natomiast chodzi tu o pokazanie zachowania ceny. Świeca M1 nie jest w stanie odwzorować dynamiki ruchu, a jedynie zakres. Tak więc porównywanie tych danych mija się z celem.

Mamy nadzieję że pomoże to Państwu zrozumieć podstawy realizacji zleceń na rynku Forex.
nasz profil na Facebooku - ArmadaMarketsPL - zapraszamy!

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

a dziekuje, dziekuje. po trzech latach reala w końcu się dowiedziałem jak wchodzą zlecenia na forexie :P dobra nie będę zlosliwy bo mam u was konto 8)

pawel_k
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pawel_k »

Po przeanalizowaniu forum i różnych wątków zdecydowałem się na wybór Armada Markets jako mojego pierwszego prawdziwego brokera :) Chyba, że ktoś przekona mnie, że to zły wybór :roll:

Teram mam pytanie jako początkujący trader chciałbym dowiedzieć się jaki typ konta wybrać.

Może tak:
kwota jaką dysponuję to 500 zł, preferuje pozycje zawierane na krótki okres czasu, staram się grać asekuracyjne :roll:, tzn dopiero rozpoczynam moją przygodę z FOREX'em więc nie chciałbym skończyć jak byk na arenie.

Wiem, że macie do dyspozycji dwa rodzaje kont EXCHANGE i CLASSIC w różnych walutach, sam ustalam również dźwignię tyle wiem z konta demo, a teraz chciałbym zainwestować prawdziwe pieniążki. (proszę tylko nie odpowiadajcie, wybór zależy do Ciebie i Twojego stylu gry [opisałem powyżej jak to u mnie wygląda]).

Moje pytania:
Jakie konto mam wybrać (EXCHANGE / CLASSIC) ?
Jaką walutę ?
Jaką dźwignię ?

Z góry dzięki za podpowiedzi

Awatar użytkownika
pki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pki »

pawel_k pisze: Moje pytania:
Jakie konto mam wybrać (EXCHANGE / CLASSIC) ?
Jaką walutę ?
Jaką dźwignię ?

Z góry dzięki za podpowiedzi
- EXCHANGE (załóż przez pośrednika to dostaniesz jeszcze 5% zwrotu prowizji)
- PLN
- 1:100 wystarczy na początek, a jeśli masz swoje żelazne zasady co do MM i wiesz, że ich nie złamiesz, to bierz nawet 1:500

pawel_k
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: pawel_k »

Ok dzięki za informacje :)

Powiedz mi tylko jeszcze proszę co to znaczy przez pośrednika ? Albo inaczej kto może być pośrednikiem

ODPOWIEDZ