Jacek.B
Uczestnik
Gadu-Gadu: 0
Re: DayTrading: Wtorek 09.07.2013
09 lip 2013, 00:14
[aEur/USD Long term 1D:
Jeśli przebiją linie szyi a pewnie właśnie tak sie stanie to widziałbym to w taki sposób:
Najbardziej prawdopodobny cel to: 1,2150 i tam ustawie tp a może nawet małego longa na korektę. Jeśli sie rozpedzą to dojdą nawet do 1,1170. Minimalny zasieg to 1,2370. Zaznaczyłem tez teoretyczny zasieg RGR (czerwona linia) ale z moich obserwacji wynika, ze to sie nie sprawdza. Ale zobaczymy.
Dopóki dzienna swieca nie zamknie sie pod linią nie biorę dużych shortow na RGR. Dodam, że świeca która ma mnie przekonać do grania shorta na RGR musi być nie byle jaka. Żadne szpulki mnie nie przekonują.
Patrząc na 4H, mam wrażenie, że rynek potrzebuje odpoczynku po ostatnich spadkach. Tak więc liczylbym jednak na korekte na północ. Nie potrafie określić jej zasięgu....może jeszcze walną na chwilke 1,2750 i potem oczekiwałbym korekty na północ, żeby nabrac sił przed kolejnymi spadkami. 1,2740-1,2750 to wazny poziom...az kusi mały long z tego poziomu
Jacek.B
Re: Jacek.B
Walneli w 1,2155, chociaż dokładny strzał powinien być w 1,2150. 4h zakonczone młotem (prawie harami) to dobry znak. Ważne dla mnie jest, żeby 1D koniecznie wyszli nad linie szyi i tam sie zamknęli.Chciałbym również, żeby wczorajsza długa spadkowa świeca została jakoś zanegowana.Jeśli zacznie się korekta na północ to do jakiego miejsca? ...1,3 moze 1,3080 Jeśli dojdą do tego poziomu to walnę shorta. Ogolnie rzecz biorąc czekam na korekte w góre i kolejny ruch spadkowy i przebicie linii szyi.
L1,2770 closed +90pips.
Na 1D szykuje sie ładna swieca kontrujaca. Ale na 4h widze piersze kłopoty. Dlatego na chwile wychodze z longa.
2_1D, 3_4H
Na 1D szykuje sie ładna swieca kontrujaca. Ale na 4h widze piersze kłopoty. Dlatego na chwile wychodze z longa.
2_1D, 3_4H
sell 1.2980,Jeśli zacznie się korekta na północ to do jakiego miejsca? ...1,3 moze 1,3080 Jeśli dojdą do tego poziomu to walnę shorta.
w zasadzie powinienem poczekac jeszcze. W tej sytuacji sell to granie pod prad. Naprawde fajne miejsce to okolice 1,3080. Ale zakladam, ze bez korekty tam nie dojda i gram własnie na ta korekte.
sell oczekujacy 1,3066, stop powyzej 1.3090