Poszukuję brokera 5-10 lotów

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Adrianoforex
Maniak
Maniak

Re: Poszukuję brokera 5-10 lotów

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Ja niestety wiele razy doświadczyłem takich przygód o krajowego MM. Początkowo, gdy grałem mniejszym lotem nie było dużych problemów. jednak w miarę powiększania stanu konta pojawiały się rekwoty. Nawet nie będę pisał ile mam zrzutów ekranu takich sytuacji. Hi hi hi. Ze względu na fakt iż nie znam angielskiego nie gram u zachodnich brokerów. Stąd moje poszukiwania ECN w Polsce. jak dla mnie opłaty nawet z prowizją wyglądaja i tak atrakcyjnie niz u MM.

A tam doszło do sytuacji że rozmawiałem z jedny z bardziej znanych przedstawicieli polskiego MM, ktory pisze tutaj na forum. Firma twierdzi, że nie ma problemów z otwarciem kilku pozycji na łącznie 30 lotów. Gdy w ciągu minuty doszedłem do 6 wszystko stanęło. I to nie działo sie w nocy, w trakcie danych bo wtedy najzwycvzajniej nie gram. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dziwię się, że KNF nie weźmie tego wszystkiego za łeb i nie uporządkuje. Model MM przynajmniej w polskim wykonaniu jest dla mnie przestępstwem. Jedna ze stron gra znaczonymi kartami. Bad ticki, rekwoty, czy posądzanie o to, ze mam podpięte jakies super oprogramowanie, ktore wyprzedza ich notowania. Ja sie kompletnie nie znam na programowaniu.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Niestety ale przy tak dużym wolumenie ew. ryzyko straty brokera MM jest zbyt duże żeby mógł sobie ot tak dźwignąć takie transakcje ;). U brokera ECN wręcz na odwrót. Im większy obrót, tym lepsze warunki.

KNF wiele zrobić nie może, bo brokerzy mają wyjątkowo 'przemyślane' zapisy w umowach, które podpisują z klientami.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Kiedyś myślałem, że przy większych zleceniach np powyżej 5 lotów broker od razu zabezpiecza się na rynku. Ale nie wiem czy mają wypracowany taki standard. Przy skalpowaniu, a czasami wręcz ostrym skalpowaniu musieliby się śpieszyć. Po wakacjach skorzystam z pomocy i promocji przy otwarciu rachunków w BRE. Do tego mam konta w mBanku więc za przelewami tez nie będzie problemów jak wcześniej gdzieś wyczytałem.

Co do zmian w prawie to takowe moim zdaniem powinny być. MM to niestety słaby pomysł w polskim wykonaniu. Potem wielu zniechęconych robi złą reklamę rynkowi FOREX. A tutaj każdy znajdzie coś dla siebie.

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

Szkoda że nie szukasz zagranicznych, bo ja osobiście polecałbym australijski thinkforex na koncie pro, bardzo niskie koszty transakcji i brak rekwotowań, mt4 chodzi jak błyskawica i np. PA nawet przy danych można idealnie obserwować.

Akhh wybacz że CIe o to zaczepię ale jakim cudem zejść na eurodolarze 0.4 i niżej kosztu transakcji? Nawet jeśli trafisz na spread 0 (częściej jednak nawet w dobrych warunkach będzie to 0.1-0.3) to który broker bierze prowizję wielkości poniżej 0.4 pips i to włączając promocje, mógłbyś przedstawić takie wyliczenie na przykładzie?

Z drugiej strony to nawet na skalpie 0.2 pipsa chyba jednak różnicy nie robi, no chyba że czegoś nie wiem:P Dla mnie na eur usd ważne żeby nie przekroczyło 1 pips łączny koszt i można grać.
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

laktor pisze: Akhh wybacz że CIe o to zaczepię ale jakim cudem zejść na eurodolarze 0.4 i niżej kosztu transakcji? Nawet jeśli trafisz na spread 0 (częściej jednak nawet w dobrych warunkach będzie to 0.1-0.3) to który broker bierze prowizję wielkości poniżej 0.4 pips i to włączając promocje, mógłbyś przedstawić takie wyliczenie na przykładzie?
Armada ma niskie prowizji, a i w Dukascopy przy depozycie powyżej 10 000 USD robią się one śmiesznie małe więc jak trafimy ma dobry spread (0.0-0.1) to mamy taki koszt transakcyjny.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

Adrianoforex pisze:
raposo pisze:
Adrianoforex pisze:Chyba tylko na tym forum uzyskam satysfakcjonującą odpowiedź. Poszukuję sprawdzonego brokera, który pozwoli otworzyć do 10 pozycji najmniejsza 1 lot największa 10 lotów. Niestety odpadają brokerzy ECN z uwagi na poślizgi. System jest szybkim skalperem. Próbowałem juz kilku polskich ale niestety, gdy orientowali się, że skalpuję to zaczęły sie rekwoty.
Niestety muszę Cię zasmucić. Jestem przekonany, że u KAŻDEGO brokera MM przy systemie skalpującym, a już szczególnie skalpującym dużym wolumenem, prędzej czy później napotkasz na trudności z rekwotowaniami, poślizgami, opóźnieniem w realizacji zleceń i innymi nieprzyjemnościami, na których ostatecznie możesz stracić dużo więcej niż na poślizgach u ECNa.
I mówię to z praktycznego, a nie teoretycznego doświadczenia. Dawno temu, jak jeszcze nie było epoki ECN i wśród MM była zażarta walka o klienta, mogłoby to jeszcze przejść. Teraz dobrzy MM przekształcili się w ECNy więc nawet nie traciłbym czasu na kolejne kosztowne testy MM'ów...

Przy takiej ilości transakcji i wolumenie możesz uzyskać bardzo niską prowizję, gdzie łącznymi kosztami możesz zjechać nawet poniżej 0.8 pipsa na EUR/USD. Nawet jeśli doliczysz sobie do tego średni poślizg rzędu 1 pipsa do KAŻDEJ transakcji (a nie jest nawet powiedziane, że zawsze poślizg wystąpi) to wyjdą Ci koszty podobne do tych, które miałbyś u Market Makera. A tu przynajmniej śpisz spokojnie i nie obawiasz się o konflikt interesów, kiedy to nagle broker zacznie Cię kantować na pozycji z 10 lotami i stracisz dużo więcej... Przemyśl to.

Kilkakrotnie już tego doświadczyłem. Testuje teraz za waszą radą BRE ECN i jak na razie ładnie idzie. Taniej mi wyjdzie średnio o 1 pips na transakcji niz u MM. Potestuję i si e odezwę.
mozesz smialo otwierac rach w BRE ECN ,sadze ze bedziesz zadowolony..
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

laktor pisze:Szkoda że nie szukasz zagranicznych, bo ja osobiście polecałbym australijski thinkforex na koncie pro, bardzo niskie koszty transakcji i brak rekwotowań, mt4 chodzi jak błyskawica i np. PA nawet przy danych można idealnie obserwować.

Akhh wybacz że CIe o to zaczepię ale jakim cudem zejść na eurodolarze 0.4 i niżej kosztu transakcji? Nawet jeśli trafisz na spread 0 (częściej jednak nawet w dobrych warunkach będzie to 0.1-0.3) to który broker bierze prowizję wielkości poniżej 0.4 pips i to włączając promocje, mógłbyś przedstawić takie wyliczenie na przykładzie?

Z drugiej strony to nawet na skalpie 0.2 pipsa chyba jednak różnicy nie robi, no chyba że czegoś nie wiem:P Dla mnie na eur usd ważne żeby nie przekroczyło 1 pips łączny koszt i można grać.
Co do możliwości to już Raposo odpisał, że można.

0,2 pipsa to 2USD na 1 locie.

Jak skalpujesz i robisz duży obrót np. kilkaset lotów miesięcznie to może iść już w tysiące złotych.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

Akhh pisze:
laktor pisze:Szkoda że nie szukasz zagranicznych, bo ja osobiście polecałbym australijski thinkforex na koncie pro, bardzo niskie koszty transakcji i brak rekwotowań, mt4 chodzi jak błyskawica i np. PA nawet przy danych można idealnie obserwować.

Co do możliwości to już Raposo odpisał, że można.

0,2 pipsa to 2USD na 1 locie.

Jak skalpujesz i robisz duży obrót np. kilkaset lotów miesięcznie to może iść już w tysiące złotych.

w sumie racja sam to sobie teraz policzyłem, dzięki :wink:
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Dzięki za radę. Nasłuchałem się od was i naczytałem wiele dobrego o BRE ECN i tam spróbuję w realu możliwości. A potem sie zobaczy. Pytanie czy moge otworzyć od razu dwa konta. Takie do testowania na mikro czy minilotach i na duze loty.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jak najbardziej. BRE oferuje konta mini (od 500 PLN z mikrolotami) oraz standard (2000 PLN z min. wolumenem 0.1 lota). Najpierw podpisujesz umowę i otwierasz jedno konto, a po jego aktywacji od razu możesz otworzyć drugie bez dodatkowych formalności. Jak będziesz miał wątpliwości to śmiało do mnie pisz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ