Czy ktoś może się orientuje, czy jeszcze jakiś bank w Polsce wydaje "normalne" karty płatnicze, nie bezdotykowe?
I drugie pytanie: jaki bank możecie polecić do prowadzenia rachunku osoby prywatnej, przy założeniu braku opłat za prowadzenie rachunku, przelewy itp.? Najchętniej z kartą jak wyżej lub z możliwością bezpłatnych wypłat z własnych bankomatów lub Euronetu. Chodzi o niewielkie kwoty na bieżące wydatki.
Karty płatnicze i konta bankowe
- bartek1916
- Pasjonat
Re: Karty płatnicze i konta bankowe
Deutsche DB Net - ostatnio nie mieli mozliwosci transakcji bezdotykowych, chyba ze cos sie zmienilo. DB Net wszystko bez oplat.
Jeden z wielu sposobów na ten syf.
http://allegro.pl/etui-antykradziezowe- ... 87348.html
http://allegro.pl/etui-antykradziezowe- ... 87348.html
Pozdrawiam
Z tego typu kartami jest też tak, że limit dzienny płatności to tylko kit wciskany przez banki bo przy płatności zbliżeniowej terminal nie łączy się z serwerem banku. Można spokojnie natłuc sobie gruby minus robiąc płatności do 50pln. Oczywiście jest oferowane ubezpieczenie do takich kart na wypadek kradzieży i nieuprawnionych zakupów. Ja takie ubezpieczenie wykupiłem za jakąś niewielką kwotę. Wygląda mi to na wymuszenie wykupienia takiego ubezpieczenia bo zwykłej karty już nie mogę dostać. Zagrożenia są, a k'''wa wciska się wszystkim to dziadostwo 

Dla ścisłości, w Deutsche Banku jeszcze wszystko jest bez opłat, bo od 22 lipca to się zmieni.bartek1916 pisze:DB Net wszystko bez oplat.

Banki bez opłat za konto i kartę, oraz bez żadnych warunków tej bezpłatności w stylu: "minimalny wpływ 2k z tytułu wynagrodzenia" albo "minimalne płatności kartą 400 zł", ostały się chyba tylko dwa: GetinOnline i MeritumBank.
Oczywiście karty dają z PayPassem ale to chyba nie jest kolosalny problem bo każdy plastik można bez większego trudu przerobić na wyłącznie dotykowy za pomocą nożyczek lub niewielkiego wiertła - instruktarzy w necie jest sporo. Ja wykastrowałem z bezstykowości prawie wszystkie swoje karty, zostawiłem tylko jedną, której i tak ze sobą nie noszę.