Śniadaniowa Strategia Tradingowa - mój dziennik

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Michałek
Bywalec
Bywalec

Śniadaniowa Strategia Tradingowa - mój dziennik

Nieprzeczytany post autor: Michałek »

Jakiś czas temu zarejestrowałem się na stronie Stacja Forex żeby sprawdzić ich Strategię Trzech Małych Świnek (kiedyś obiła mi się o uszy ta nazwa) i zostałem zaproszony do udziału w beta testach Śniadaniowej Strategii Tradingowej, ale poprosili mnie żebym w zamian umieszczał swoje wyniki na forum. Więc się zgodziłem.

Trading w oparciu o tę strategię zacząłem w czerwcu i zrobiłem około 7% (trzymałem się zasady ograniczania ryzyka do 3% konta na jedną transakcję). Na początku korzystanie ze strategii zajmowało mi jakieś 30 minut dziennie, bo po pierwsze przyzwyczajałem się do samego produktu, a po drugie usilnie wpatrywałem w ekran obserwując notowania. Teraz już po prostu składam zlecenia i wyłączam komputer nadszedł, więc czas podzielić się osiąganymi rezultatami.

Lipiec 2013
W poniedziałek zarobiłem 3% otwierając długą pozycję przy fałszywym breakoucie, a we wtorek ponieważ do 11:00 nie pojawił się sygnał do otwarcia pozycji, zlecenia zostały anulowane.
Dzisiaj natomiast przy stardowym breakoucie (Sprzedaj), straciłem, więc w lipcu jak narazie jestem na zero.
Ale to dopiero początek miesiąca :)

lipiec =+ 0.0%

Dam jutro znać jak mi poszło i będę się starał informować o tym jak mi idzie, jakoś codziennie koło południa.

joneknawigator
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Śniadaniowa Strategia Tradingowa - mój dziennik

Nieprzeczytany post autor: joneknawigator »

Spojrzałem na stronę o której mówiłeś. Jest tam napisane że handlujesz tylko na parze GBPUSD. Czy handlujesz tylko na tej parze?

Michałek
Bywalec
Bywalec

Na początku handlowałem jeszcze na innych parach, ale jak nauczyłem się obsługiwać tę strategię to przestałem. Nie bardzo mam czas. Ale korzystając tylko z tej pary i strategii nie dość że nie trace dużo czasu, to jeszcze pare złotych wpadnie do kieszeni :)

joneknawigator
Stały bywalec
Stały bywalec

Kupiłem sobie ten system i chciałem zapytać, czy dziś też składałeś zlecenie?

Michałek
Bywalec
Bywalec

Nie, dzisiaj nie było żadnych wyraźnych ruchów, i wskaźnik pokazał mi żeby nie grać. Więc anulowałem transkacje, zamknąłem komputer i poszedłem do pracy. Tak się zastanawiam też, może to dlatego nie było żadnych wyraźnych ruchów ponieważ dzisiaj jest 4 lipca i w USA jest wolne. Zobaczymy co będzie jutro

joneknawigator
Stały bywalec
Stały bywalec

Dziś nie można otworzyć pozycji, dobrze rozumiem?

Michałek
Bywalec
Bywalec

Zgadza się, chyba Amerykanie zrobili sobie dłuższy weekend. Wskaźnik pokazał mi że sesja Azjatycka (bo system ten w dużej mierzse bazuje na tych danych) nie wykazała żadnych oznak trendu.

A wyniki tygodniowe. Jedna "wygrana" i jedna "przegrna" czyli narazie lipiec jest na zero. Był to dość nudny tydzień. Zobaczymy jak w poniedziałek się rozpocznie. Jeśli bedzie jakiś ruch to zamieszcze jakiś .jpg z opisem.
A narazie miłego weekendu wszystkim. Zobaczymy czy Janowicz przejdzie dalej :)

Michałek
Bywalec
Bywalec

Janowicz przegrał, na parze GPB/USD nic się nie dzieje, przynajmniej słońce dopisało(u mnie nad morzem). Rano przed wyjściem do pracy spojrzałem i zobaczyłem, że wskaźnik nie pokazał żadnego celu, więc nawet nie otworzyłem pozycji. Może jutro w końcu zacznie się coś dziać?
A tak z ciekawości ktoś z was w swoich strategiach/celach patrzy, bierze pod uwagę wyniki sesji w Azji, albo ruchy jakie tam się dzieją?

joneknawigator
Stały bywalec
Stały bywalec

Dziś znów nie można otworzyć pozycji, brak trendu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Michałek
Bywalec
Bywalec

joneknawigator pisze:Dziś znów nie można otworzyć pozycji, brak trendu.
Dokładnie tak, więc spokojnie możemy wyłączyć komputer, zająć się czymś innym i zobaczyć jutro rano co pokaże wskaźnik.

ODPOWIEDZ