DayTrading: Piątek 28.06.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 cze 2013, 00:00

Wzrost
15
48%
Bez zmian
3
10%
Spadek
13
42%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 28.06.2013

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

atlanticos pisze:dobra Panowie... żarty się skończyły... edek tygodniowy :shock: - jak się sprawdzi to kupuję Aston Martina Vanquisha :564:
Takie scenariusze bazujące na bujnej wyobraźni...
Prędzej tak, ale samą AT niestety można naprawdę filozofować i utrudniać sobie życie... a Ci "poważni" ludzie odróżniają się od tych niepoważnych, tym iż nie mają wyobraźni i nie filozofują (nie utrudniają sobie życia).

To iż jest to ABC jest 200% pewne, gdyż fundamenty to dokumentują.
miało być luzowanie posiedzenie wcześniej i wcześniej już realizować RGR-a, ale na szczęście co się odwlecze to nie uciecze, a to "odwlecze" dało dodatkowych 600 pipsów i to w 2 strony.

W tej chwili FED próbuje łagodzić to co opublikował ostatnio Ben, ale na nic to.
Z drugiej strony niektórzy uważają, iż kurs tak nie opadnie, gdyż na rentownościach w EU da się zarobić sporo tak i kapitał tu siedzi.
Eee, jakoś ciężko mi w to uwierzyć...
Chiny coraz gorzej co ma przełożenie na sytuację EU.
W tej chwili jednak rzeczywiście ma następować drobna poprawa na danych co nijako nie powodowało by uciekania od skupowania długu w EU w obawie przed niewypłacalnością/bankructwem.
Ale to za mało € nie będzie panicznie tracić, ale i (jeśli) zyskiwać z pewnością wyraźnie mniej niż $.
Obrazek
Obrazek
161.8% wypada przy 1.2143, ale niedźwiadki nie znają umiaru i pociągną pewnie te 120/140 pipsów więcej.
1.24 i 1.26 też są potencjalnymi miejscami oporów, Citi ma TP na 1.24.
a - miało być 2
b - Ben zawiódł
c - konsekwencja b

Trójkąciki i dużo korekt prostych jest przy spadkach często o równej długości.
Ale też sporo fałszu jest i zapewne zobaczymy przy 1.24 lub 1.26 fałszywy potencjalny koniec spadków - większe odbicie.
np.: 1.2400 do 1.2660
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2013, 12:01 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 2 razy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

ForexTig3r pisze: To iż jest to ABC jest 200% pewne, gdyż fundamenty to dokumentują.
Twoja pewność zdumiewa...
z Niemiec płyną coraz lepsze dane; z Ameryki również, owszem; kurs w okolicach 1,3 pasuje obu stronom, co widać po tym, jak często w ciągu ostatnich lat tu wraca; co oczywiście nie oznacza, że chwilowo nie opadną w okolice 1,28... po to tylko by dodać pewności niedźwiedziom, że mamy do czynienia ze zmianą trendu i by wprowadzić byczki, które wlazły za szybko w panikę...
ale przypominam tylko reakcje popytu z kwietnia i maja na ówczesnych minimach
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Sytuacja była zupełnie inna, nie było podstaw fundamentalnych, aby po tak dużych spadkach od tak bez wyraźnej przyczyny dalej spadać, tym samym łamiąc kluczowy opór (i tak solidnie naruszony), z którego odwrotu by nie było. Rynek czekał na Bena, Ben zawiódł stąd ta korekta, ale teraz już nic nie stoi na przeszkodzenie i przełamanie oporów 2800/2750 jest zwykłą formalnością.

A te "lepsze dane" z Niemiec to naprawdę mocno naciągasz terminologią słów, gdyż tylko część z nich jest tylko troszkę lepsza i wciąż pod kreską (poniżej 50).
Siła argumentów, argument siły.
Co jest większym argumentem rentowności zagrożonych krajów EU, które są i będą bronione za wszelką cenę przez ECB/Niemcy, czy koniec luzowania w USA :?:
Również kwestia zużycia materiału na rynkach, gdyż temat bronienia za wszelką cenę był argumentach przy wzrostach od 1.20 i nie może być ciągnięty w nieskończoność, teraz rynek żyje aktualną informacją.

I tak to zwykle bywa, iż to na wzrosty potrzebny jest większy argument jak na spadki, a kluczowe bywają poziomy dół/góra, a spadamy z góry nie z dołu... Rynek nie ma siły przeć dalej do góry 37 był max. 34 to odstawka Bena. I jaki masz fundamentalny mocny impuls aby co najmniej zaprzestało spadać :?:
A należy pamiętać, że całe wzrosty były/są oznaczone jako korekta :!:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

ForexTig3r pisze:A należy pamiętać, że całe wzrosty były/są oznaczone jako korekta:!:
nie zapominaj zerknąć nieco dalej w analizie i nawet jeżeli wmowiles sobie, ze jest to tylko korekta spadkow 1,36400-1,27800, to te spadki mogą być pierwszym impulsem w trzyfalowej korekcie wzrostów 1,20500-136400 i mogą trwac nawet do 1,25000. Po czym należy zalozyc dalsze wzrosty,oczywiscie z punktu widzenia AT.
Do tej analizy klasycznej brakuje najważniejszego według mnie argumentu od analizy instrumentalnej,która potwierdza kierunki.
prognozy.png

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

niemiaszek pisze:
Jones pisze:EU na M5,M15,M30 dla mnie to jakas konsola raczej na wzrost to nic nie widze :roll:
dzień się jeszcze nie skończył a jakby nie patrzeć to dzień cudów(koniec miesiąca, kwartału i półrocza) :!:

ktoś jednak nie puszcza edka w dół, a po takich dzidach na H1 i H4 powinna być kontynuacja i test przynajmniej 1.2940/70, ale po mojemu to za proste byłoby i zrobią psikusa :wink:

mogę się mylić, ale poziom, który podałem 1.3032 jak pęknie to będzie zamieszanie na całego... :D
Niemiaszekowi coś umysł się zaciemnił po piątkowej nerwówce...
subsilver2 趋势线

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

EU
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ForexTig3r pisze: To iż jest to ABC jest 200% pewne, gdyż fundamenty to dokumentują.
jak czytam w jakimkolwiek odniesieniu do forexu kwiatki w stylu 200% pewności to mam wrażenie że wychodzi to od kogoś kto dopiero zaczyna albo jeszcze nie wie że powoli kończy przygodę ... :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

ForexTig3r pisze:Niemiaszekowi ...
tego gościa nie znam, jest wogóle taki na nawi :?: :D

chyba nie ma co się tak spinać i walić epitetami, bo wygląda to(Twój wpis wyżej), jakbyś widział przyszłość z 1000% pewnością :!:
Ty masz swoją wersję a ja mam swoją, ile głów tyle pomysłów, zawsze tak było... :roll:
a jak będzie w tym przypadku to się okaże, ale jedno sobie zapamiętaj, że ten się nie myli kto nic nie robi... :wink:

ja nie prognozuję ruchu ceny nawet na 100 pipek, bo uważam że to fantasy, poprostu mam inny sposób klikania(moja stopka wyjaśnia sprawę), ale poczytać lubię jak wizja/przypuszczenie/domysł jest na 600 lub 1000 pipsów :shock:

gdyby ekg było taki proste, wszyscy zawsze byliby zarobieni po pachy, ale kto by wtedy tracił...konta demo :?: :lol:

mamy weekend, więc trzeba się wyluzować, odpocząć od świeczek, kresek, newsów i spikingów :d

peace for all :564:
Ostatnio zmieniony 29 cze 2013, 14:13 przez niemiaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Zablokowany