Poddaje się!!!

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: Poddaje się!!!

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

U mnie mikser wygląda tak
Obrazek
greenshot

A upragnionych mieszanych wyjść ani widu ani słychu ;)

Awatar użytkownika
AK53
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: AK53 »

A da się wywołać listę urządzeń ?
PS: mnie to wygląda na urządzenia wyjściowe mixera, a gdzie są wejścia, np. Skype ?

JAREK67
Maniak
Maniak

AK53 pisze:A da się wywołać listę urządzeń ?
PS: mnie to wygląda na urządzenia wyjściowe mixera, a gdzie są wejścia, np. Skype ?
Przecież cały czas piszesz o urządzeniach wyjściowych.
Nie mam skype.

To wszystko co jest do nagrywania.
Obrazek
image hosting photobucket

Awatar użytkownika
AK53
Gaduła
Gaduła

Dobrze patrz i czytaj, zacznij myśleć Windowsem a nie logicznie (to są absolutnie dwie różne sprawy!). Ja piszę o mieszanych wyjściach w panelu nagrywania Obrazek a nie o urządzeniach wyjściowych. To są absolutnie różne grupy urządzeń.Na twoim obrazku są dwa przyciski:
1: Konfiguruj
2. Ustaw domyślne.
Zobacz co pod nimi kryje się, i znajdź coś odpowiedniego, bo nazewnictwo urządzeń zmienia się równocześnie ze zmianą wersji Windy. Metoda prób i błędów (ale bez wypaczeń!) jest najodpowiedniejsza, czyli: odpalić radiostację.fm, odpalić Audacity, zmieniać urządzenia w nagrywaniu aż do zwycięstwa. I to wszystko! Wybacz, ale takie rzeczy ja załatwiam via Skype lub TeamViewer w kilka minut, a to już jest 16 godzina pisania, coś stanowczo za długo...

JAREK67
Maniak
Maniak

AK53 pisze:Dobrze patrz i czytaj, zacznij myśleć Windowsem a nie logicznie (to są absolutnie dwie różne sprawy!). Ja piszę o mieszanych wyjściach w panelu nagrywania Obrazek a nie o urządzeniach wyjściowych. To są absolutnie różne grupy urządzeń.Na twoim obrazku są dwa przyciski:
2. Ustaw domyślne.
Zobacz co pod nimi kryje się, i znajdź coś odpowiedniego, bo nazewnictwo urządzeń zmienia się równocześnie ze zmianą wersji Windy. Metoda prób i błędów (ale bez wypaczeń!) jest najodpowiedniejsza, czyli: odpalić radiostację.fm, odpalić Audacity, zmieniać urządzenia w nagrywaniu aż do zwycięstwa. I to wszystko! Wybacz, ale takie rzeczy ja załatwiam via Skype lub TeamViewer w kilka minut, a to już jest 16 godzina pisania, coś stanowczo za długo...
Faktycznie długo.
U mnie nie ma nic po za mikrofonem i głosnikami. Nie potrzebuję teraz tego więc nie drążę tematu. Chyba, że zbadasz zagadnienie w Windows 7.
Poddaję się ;)

Awatar użytkownika
AK53
Gaduła
Gaduła

Nie mam co badać, bo 7 lub 8 długo jeszcze nie zainstaluję na swoim jednordzeniowym procesorze. XP wystarczy mi w zupełności, przynajmniej ze sterownikami nie mam kłopotu. Kiedyś, w wolnej chwili jak odwiedzę koleżeństwo w pracy, to usiądę do W8 i popatrzę, jednak z tego co już zaobserwowałem, to co karta dźwiękowa to inny panel oraz nazewnictwo, i inny sposób docierania do chowanych przed użytkownikiem ustawień. W XP jest to zrobione prosto i przejrzyście, tylko trzeba wiedzieć co do czego służy i jak działa i gdzie to znaleźć.

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

AK53 pisze:Dobrze patrz i czytaj, zacznij myśleć Windowsem a nie logicznie (to są absolutnie dwie różne sprawy!). Ja piszę o mieszanych wyjściach w panelu nagrywania Obrazek a nie o urządzeniach wyjściowych. To są absolutnie różne grupy urządzeń.Na twoim obrazku są dwa przyciski:
2. Ustaw domyślne.

Wielkie dzięki AK53 za pomoc :wink:
Dopiero teraz na spokojnie przeczytałem.
Jak napisałeś, wystarczyło kilka minut i wszystko pięknie działa.
Oczywiście W7+audacity. :564:

Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Awatar użytkownika
AK53
Gaduła
Gaduła

Cieszę się że moja wiedza jeszcze przydaje się. Potraktuj to jako swego rodzaju mój rewanż, gdyż niejednokrotnie korzystałem z informacji, analiz oraz podejścia do zagadnienia m.in. Twoich, jak i innych uczestników forum. Pliki zostawiam "na zawsze" na Dropboxie, Może będą innym potrzebne.

JAREK67
Maniak
Maniak

No dobra "weszłeś" mi na ambicję.
Poszukałem w necie i znalazłem wskazówkę.
Prawym klawiszem myszy pokazuje się "wyłączone urządzenia"
Teraz jest ok. Dzięki ;).

Obrazek
tool to take screen snapshot

ODPOWIEDZ