Aktywacja sl

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Aktywacja sl

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Siema,

Ostatnio się mocno zdziwiłem obserwując swoją pozycję. Sytuacja wygląda tak, że miałem ustawiony SL na be (na +0.3p dokładniej). Obserwuję cenę i widzę jak sobie wraca do mojego SL'a, w końcu dochodzi do nieg i myślę sobie, że za chwilkę zamknie. Patrzę na wynik a tam w pewnym momencie -1.3p, co oznacza, że cena była 1.6p dalej niż mój SL. Nie zamknęło pozycji. Po czym cena zeszła z powrotem niżej i pozycja została zamknięta przez sl w momencie jak było około +0.3-0.5p (czyli prawidłowo na sl'u).

Jak to jest możliwe i co jest powodem zajścia takiej sytuacji? Dodam, że było to dukascopy demo.

Pytam, bo zwyczajnie mnie to zdziwiło i może ktoś rozjaśni łopatologicznie dlaczego coś takiego miało miejsce :P

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Re: Aktywacja sl

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Miej na uwadze, ze wykresy nie zawsze sa do konca precyzyjne w obrazowaniu faktycznej ceny

Yaros
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Yaros »

Pamietaj, że ceny ask i bid są różne, na Dukasie możesz to sobie zobaczyć (wykresy cenowe dla ask i bid wyglądają inaczej), jak to sobie przełączysz u góry na pasku narzędzi, to może się okazać, że zamknęło się tak jak trzeba :)
Oczywiście, może to też być jakiś lag. Realizacja SL zależy od ofert na rynku, a Dukas zlecenia klientów łaczy w paczki (na kontach real, nie wiem jak demo) - na ich stronie są dokumenty, które opisją jak to działa.

PS Jeżeli to było w czasie publikacji danych, to też jakiś poślizg może się trafić

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dokładnie jak Yaros pisze.
Myślę, że akurat w tej sytuacji był to lag na platformie, czyli kurs na chwilę zszedł poniżej jednak w momencie osiągnięcia progu SL została wysłana dyspozycja zamknięcia pozycji, po czym cena zeszła niżej, a samo zamknięcie nastąpiło później.
Mogło to być przeciążenie kont demo, a może niedoskonałość platformy opartej na Javie. Ciężko powiedzieć.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ