Ile jest tabel godzinowych ?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
grg123
Uczestnik
Uczestnik

Ile jest tabel godzinowych ?

Nieprzeczytany post autor: grg123 »

Czy każdy broker ma swoje własne tabele z wartościami indeksów ?

Niedawno zdarzyło mi się ustawić stop loss na pewną wartość, która według mojego brokera została przekroczona (o 0.2 pipsa) natomiast na ogólnie dostępnych tabelach minimalna wartość w tym przedziale pozostawała powyżej mojego stoplossa o 0.8 pipsa - więc sporo, po czym nastąpiło silne odbicie, na którym bym zarobił.

Czy broker może manipulować, w jakimś niewielkim stopniu wykresami tylko po to aby uciąć swoim klientom zlecenia ?

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Re: Ile jest tabel godzinowych ?

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

Wykresy u poszczegółnych brokerów mogą się minimalnie różnić ze względu na różnych dostawców płynności
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

... oraz stopień filtrowania danych.
Forex to rynek zdecentralizowany, a do tego należą także instrumenty pochodne z rynku nieregulowanego (w przeciwieństwie do futures z CBOT) więc nie ma tu pojęcia "jedynej właściwej ceny".
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

A na dodatek kolega gra na indexie - choć nie podał konkretów. Ale w takim wypadku może się zdarzyć, że brokerzy mają instrument niby pod tą samą nazwą ale zupełnie inaczej skonstruowany i wyceniany. Np. jeden brok może mieć sp500 oparte o notowania indexu a drugi o notowania futures na index. Więc siłą rzeczy będą one inaczej kwotowane.
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ