DayTrading: Poniedziałek 24.06.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 24.06.2013
sp 500
czerwony pęknie to pojadziem do zielonegp
czerwony pęknie to pojadziem do zielonegp
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- magura2004
- Pasjonat
A jak obstawiasz wybory w Niemczech? Merkelowa da radę?atlanticos pisze:co do tych fundamentów to byłbym ostrożny, a dlaczego?FxTag pisze: Fundamenty przemawiają za spadkiem E/U
Z tym że nie zaraz, W średnim terminie napewno zejdziemy poniżej 1.30
Moja opinia na ten temat jest taka: wprawdzie Fed prawdopodobnie ograniczy QE ale na obecną chwilę poszły tylko sugestie i dopóki dane z rynku pracy na bieżąco nie będą stabilnie dobre dalszych wielkich spadków nie będzie na edku. Zresztą nawet jeśli Fed powoli będzie powiedzmy od września ograniczał QE, a np dane ze strefy euro będą się znacząco poprawiać (co nie jest wykluczone) to w jakimś stopniu te dwa czynniki się zrównoważą i głębokich spadków (czyt: 1.20) wg mnie nie zobaczymy. Jedyna sytuacja która mogłaby doprowadzić do tak drastycznego osłabienia euro do dolara to rewelacyjne dane z USA poparte redukcja QE i RÓWNOCZEŚNIE słabe dane ze strefy Euro. Uważam że na obecną chwilę nierealne jest wystąpienie tych czynników równocześnie w ciągu najbliższych kilku miesięcy wiec zapewne czeka nas bardzo szeroka (1.29-1.36) konsolidacja - może nawet do końca roku tak potańczymy - rynek zweryfikuje czy mam rację
- atlanticos
- Maniak
nie mam pojęciamagura2004 pisze:
A jak obstawiasz wybory w Niemczech? Merkelowa da radę?

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
wykresy na ten moment sugerują konsolidację - dziura logarytmiczna pomiędzy int W i Datlanticos pisze:
Uważam że na obecną chwilę nierealne jest wystąpienie tych czynników równocześnie w ciągu najbliższych kilku miesięcy wiec zapewne czeka nas bardzo szeroka (1.29-1.36) konsolidacja - może nawet do końca roku tak potańczymy - rynek zweryfikuje czy mam rację

Ciekawe, ciekawe - nie powiemBemowo1 pisze:wykresy na ten moment sugerują konsolidację - dziura logarytmiczna pomiędzy int W i Datlanticos pisze:
Uważam że na obecną chwilę nierealne jest wystąpienie tych czynników równocześnie w ciągu najbliższych kilku miesięcy wiec zapewne czeka nas bardzo szeroka (1.29-1.36) konsolidacja - może nawet do końca roku tak potańczymy - rynek zweryfikuje czy mam rację
Czyli wszystko w rękach fundamentów....a sądzę, że miło zaskoczą przyszłopiątkowe dane bezrobocia w USA i zobaczymy się jednak < 1,29
Nec Hercules contra plures...
- atlanticos
- Maniak
a co powiecie na taką projekcję dla ujka? muszę ją rano przetrawić ponownie bo może "w tym szaleństwie jest metoda" 
Oczywiście to tylko projekcja - jedna z wielu możliwości więc niech nikt nie pisze że widzę rgr'y których nie ma bo wiem doskonale że na obecną chwilę ich nie ma ale... może rynek wskaże kierunek

Oczywiście to tylko projekcja - jedna z wielu możliwości więc niech nikt nie pisze że widzę rgr'y których nie ma bo wiem doskonale że na obecną chwilę ich nie ma ale... może rynek wskaże kierunek
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
1.29 oznaczać będzie już tylko kierunek:lukweb pisze:
Czyli wszystko w rękach fundamentów....a sądzę, że miło zaskoczą przyszłopiątkowe dane bezrobocia w USA i zobaczymy się jednak < 1,29
Do PIEKŁA!!! - poniżej przepaść
Mnie odpowiada ta projekcja na UJ
- z drugiej strony takie techniczne wzmocnienie na uj musi być związane z czymś "większym" - skoro zwrot ku jenowi o 300 pkt to z jakiej przyczyny???

Nec Hercules contra plures...
- zastapmnie
- Pasjonat
a nie interesuje ta luka na dziennym na indeksach, konkretnie na DAX-ie i S&P, która wystąpiła ze środy na czwartek; jest wyjątkowo wyraźna i zastanawiam się, czy stanowi tylko wabik na naiwnych byków, czy jest sygnałem dla dużego kapitału - że spadki owszem, ale nie na długo
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...