Witam Panów,
Testuje sobie na koncie DEMO, dwa roboty Martingale.
Są one ustawione na default. Mam prośbę do Panów, którzy znają się od strony technicznej o wytłumaczenie mi w paru krótkich słowach co znaczą te opcje w tych robotach i jak one się będą zachowywać przy zmianie ich ???
MinGridSize = 8
MaxGridSize = 10
Grid Factor = 1.0
Proszę o wytłumaczenie mi jak robot będzie działał jeśli zmienię z któryś tych opcji ?
Chciałabym aby działał bezpiecznie bez większego ryzyka i bez otwierania dużej ilości pozycji.
Podobno można zmienić 8 na 200 a 10 na 250 ale nie wiem co to da ?
Grid Faktor natomiast czytałam że można zmienić na 0 lub na 2.0
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Dorota
Słownik opcji Martingale EA
Re: Słownik opcji Martingale EA
Nie odpowiem Ci rzeczowo, ale spróbuje wyjaśnić dlaczego.
Każdy robot ma swoje własne pojęcia. Ich nazewnictwo jest dowolne i zależy od tego, co autor kodu miał na myśli.
Ja sam jak piszę EA to używam różnych sformułowań, które pewnie nikt inny by nie odgadł.
Jeśli nie masz do tego instrukcji co te wartości oznaczają to można jedynie zgadywać.
Nie ma uniwersalnych wartości, które w każdym EA na świecie oznaczałyby to samo.
Pewnie zaraz znajdą się ludzie, którzy będą próbowali zgadnąć co to oznacza, ale pewności nigdy nie będzie, bo wszystko zawarte jest w kodzie.
Każdy robot ma swoje własne pojęcia. Ich nazewnictwo jest dowolne i zależy od tego, co autor kodu miał na myśli.
Ja sam jak piszę EA to używam różnych sformułowań, które pewnie nikt inny by nie odgadł.
Jeśli nie masz do tego instrukcji co te wartości oznaczają to można jedynie zgadywać.
Nie ma uniwersalnych wartości, które w każdym EA na świecie oznaczałyby to samo.
Pewnie zaraz znajdą się ludzie, którzy będą próbowali zgadnąć co to oznacza, ale pewności nigdy nie będzie, bo wszystko zawarte jest w kodzie.
Solą życia jest kasa.