Chrome Journal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Chrome
Bywalec
Bywalec

Chrome Journal

Nieprzeczytany post autor: Chrome »

Witam wszystkich,

Mam 23 lata, rynkiem walutowym interesuję się od około roku. Przez długi czas opracowywałem swój system, większość tego czasu spędziłem na obserwacji zachowań par walutowych. Dzisiaj postanowiłem założyć konto demo w celu archiwizowania swoich zagrań, a dodatkowo będę wdzięczny za wskazówki od bardziej doświadczonych w tej profesji.

Założenia:

- Pary walutowe: usd/jpy, eur/usd,

- Interwał czasowy: M1,

- Stały SL w najgorszym wypadku 10 pips , dlatego że często wskaźniki sugerują mi zamknięcie pozycji wcześniej,

- W przypadku TP jest on "ruchomy", podobna sytuacja ze wskaźnikami j/w,

Słyszałem wiele opinii, że na wskaźnikach nie ma co grać, że repaintują, pokazują moment zbyt późno itp. Pragnę udowodnić, że przy odpowiednim ich wykorzystaniu można dobrze zarabiać. Mam nadzieję, że wszystko będzie szło w dobrą stronę.

Życzę Wam jak i sobie powodzenia :)

Awatar użytkownika
TYmbark
Gaduła
Gaduła

Re: Chrome Journal

Nieprzeczytany post autor: TYmbark »

Jakich wskaźników masz zamiar używać?
Trochę ostro jak na początek z tym M1 :) Dlaczego akurat taki interwał wybrałeś?
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Michał
Obrazek

Chrome
Bywalec
Bywalec

Do tej pory tak wyglądają wejścia. Nie wiem, czy jeszcze dzisiaj będę zajmował jakąkolwiek pozycję, ale zobaczymy może później będzie na to okazja.

Pierwsza pozycja wykonana dla testu skryptu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2013, 12:41 przez Chrome, łącznie zmieniany 1 raz.

Chrome
Bywalec
Bywalec

TYmbark pisze:Jakich wskaźników masz zamiar używać?
Trochę ostro jak na początek z tym M1 :) Dlaczego akurat taki interwał wybrałeś?
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Michał

Jeśli nie muszę, to nie chciałbym zdradzać swoich wskaźników. A taki interwał ponieważ, nie mam cierpliwości do większych, po prostu za wolno jak dla mnie to wszystko się dzieje. Na początku grałem na 5 sekundowych, dlatego jestem przyzwyczajony :)

Awatar użytkownika
Declan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Declan »

Z duży lot do depo. Mimo że to demo, później zostaje głupie przyzwyczajenie, za złotówki (0,01 lota) będę walczył. Chyba że masz sporo kasy i w realu start z większą kwotą. Mi z demo zostało przyzwyczajenie gry o tysiące i spore depo pa pa. Pozdrawiam :D
„Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie”. - Dante Alighieri

Awatar użytkownika
TYmbark
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TYmbark »

Oczywiście nie musisz pokazywać wskaźników, których używasz. Wejścia niemniej jednak wyglądają mi na Laguerre :)
Pozdrawiam
Michał
Obrazek

Chrome
Bywalec
Bywalec

Declan pisze:Z duży lot do depo. Mimo że to demo, później zostaje głupie przyzwyczajenie, za złotówki (0,01 lota) będę walczył. Chyba że masz sporo kasy i w realu start z większą kwotą. Mi z demo zostało przyzwyczajenie gry o tysiące i spore depo pa pa. Pozdrawiam :D

Nie jest za duży, tak jak wspomniałem 10 pipsów SL to maksymalny próg około 14 % konta (przy 5000 zł). Ale tak jak pisałem bardzo często mam możliwość zamknąć stratę sporo mniejszą, jak np. dzisiaj na 1,4 pipsa. Zauważ też, że minimalny próg zysku to też 10 pipsów. Czyli ratio 1:1, a wiele razy cena spada lub rośnie dużo więcej, no i w zależności od tego czy mój wskaźnik na to jej pozwala :D

Awatar użytkownika
Declan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Declan »

Chrome pisze:
Declan pisze:Z duży lot do depo. Mimo że to demo, później zostaje głupie przyzwyczajenie, za złotówki (0,01 lota) będę walczył. Chyba że masz sporo kasy i w realu start z większą kwotą. Mi z demo zostało przyzwyczajenie gry o tysiące i spore depo pa pa. Pozdrawiam :D

Nie jest za duży, tak jak wspomniałem 10 pipsów SL to maksymalny próg około 14 % konta (przy 5000 zł). Ale tak jak pisałem bardzo często mam możliwość zamknąć stratę sporo mniejszą, jak np. dzisiaj na 1,4 pipsa. Zauważ też, że minimalny próg zysku to też 10 pipsów. Czyli ratio 1:1, a wiele razy cena spada lub rośnie dużo więcej, no i w zależności od tego czy mój wskaźnik na to jej pozwala :D

W zasadzie się zgodzę, pewnie mi psychika zawodziła, jeśli utrzymasz zasady w realu to ok, Pozdrawiam i powodzenia.
„Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie”. - Dante Alighieri

Chrome
Bywalec
Bywalec

Aaa i bym zapomniał, w armadzie minimalne konto demo to właśnie 5000 PLN/USD/EUR, tak to oczywiście stworzyłbym do mikro lotów. A Armada, bo wydaję mi się jednym z lepszych brokerów. Czas pokaże :)

Dzięki, również pozdrawiam.

Chrome
Bywalec
Bywalec

Udało się zrealizować jeszcze jedną pozycje. Na dzisiaj koniec.

+54,5 pips

Spokojnego weekendu i do poniedziałku

Pozdrawiam.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ