DayTrading: Środa 19.06.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 cze 2013, 00:00

Wzrost
21
40%
Bez zmian
4
8%
Spadek
28
53%

Liczba głosów: 53

dywergent
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 19.06.2013

Nieprzeczytany post autor: dywergent »

ja pierdole już mam 50 baksów na edku biedne soniki zulusi i tymedu dla nich już teraz rozpocząl się sezon ogórkowy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

W piątek Trzy Wiedzmy wiec może dużo nie spadnie aczkolwiek możliwości są spore

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

dywergent
Gaduła
Gaduła

cugan pisze:W piątek Trzy Wiedzmy wiec może dużo nie spadnie aczkolwiek możliwości są spore

Obrazek
jakie wiedzmy 3xEBC już było?

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

pkubiu pisze:
cytrynek pisze:
pkubiu pisze:co z tym kablem czego nie wiem? brak odbicia?
O 22.00 przemawiał Prezes BoE ;)
ma ktos news co powiedział ? muszę na kablu odrobić straty na edku
Przemówienie
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

dywergent pisze:jakie wiedzmy 3xEBC już było?
„Trzy wiedźmy", Terry Pratchett

Dzień trzech wiedźm oraz godzina trzech wiedźm (triple witching day; triple witching hour) to pojęcia związane nie z ezoteryką, ale z rynkiem finansowym, a ściślej mówiąc z rynkiem instrumentów pochodnych. Tym mianem zwykło się określać ostatni dzień (lub ostatnią godzinę) obrotu instrumentami pochodnymi (opcjami oraz kontraktami terminowymi) powiązanymi z rynkami akcji, który przypada na większości światowych giełd w trzeci piątek każdego miesiąca kończącego kwartał, czyli w marcu, czerwcu, wrześniu i grudniu. To wtedy na najważniejszych giełdach wygasają kontrakty na indeksy akcji, opcje na indeksy akcji oraz opcje na akcje. Od kilku lat mówi się czasem o dniu czterech wiedźm (quadruple witching), ponieważ do podstawowej trójki dołączyły jeszcze kontrakty na akcje.
http://www.parkiet.com/artykul/1088354.html
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

http://www.myfxbook.com/community/outlook

EURUSD - KUP bez zmian.
GBPUSD - SPRZEDAJ ZMIANA :!:
USDJPY - KUP Zmiana - nie należy jej brać na serio, gdyż na tej parze aktualnie jest konsolidacja, niezdecydowanie, dużo prawdopodobieństwo chwilowej zmiany pozucji.
AUDUSD - SPRZEDAJ spora ilość dodatkowych pozycji
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Trzeba brać pod uwagę wizytę Obamy w Niemczech bo to może być nowe otwarcie dla rynków a wiec tym bardziej kontrakty terminowe mogą mieć wielkie znaczenie a szczególnie ich koniec i to co potem się stanie

dywergent
Gaduła
Gaduła

cugan pisze:
dywergent pisze:jakie wiedzmy 3xEBC już było?
„Trzy wiedźmy", Terry Pratchett

Dzień trzech wiedźm oraz godzina trzech wiedźm (triple witching day; triple witching hour) to pojęcia związane nie z ezoteryką, ale z rynkiem finansowym, a ściślej mówiąc z rynkiem instrumentów pochodnych. Tym mianem zwykło się określać ostatni dzień (lub ostatnią godzinę) obrotu instrumentami pochodnymi (opcjami oraz kontraktami terminowymi) powiązanymi z rynkami akcji, który przypada na większości światowych giełd w trzeci piątek każdego miesiąca kończącego kwartał, czyli w marcu, czerwcu, wrześniu i grudniu. To wtedy na najważniejszych giełdach wygasają kontrakty na indeksy akcji, opcje na indeksy akcji oraz opcje na akcje. Od kilku lat mówi się czasem o dniu czterech wiedźm (quadruple witching), ponieważ do podstawowej trójki dołączyły jeszcze kontrakty na akcje.
http://www.parkiet.com/artykul/1088354.html
Dzięki za info ja miałem beltem 30.4. dla wtajemniczonych ale największym wtajemniczeniem dla mnie jest piwko :564:

gronwro
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gronwro »

edek m15 flaga

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

cugan pisze:Trzeba brać pod uwagę wizytę Obamy w Niemczech bo to może być nowe otwarcie dla rynków a wiec tym bardziej kontrakty terminowe mogą mieć wielkie znaczenie a szczególnie ich koniec i to co potem się stanie
A JAK WYGLADAJA KONTRAKTY TERMINOWE NA WIG 20 w komórce nie mogę sprawdzić
chciwość jest dobra

Zablokowany