Automat 5_8macross 300%
Trochę poprzerabiałem Oscylatora. Warunki otwarcia zleceń prawie takie same. Innowacją jest to, że otwierane są po spełnieniu warunków jednoczesnie 4 zlecenia z różnie ustawionymi poziomami SL i TP.(4x4)
Automat jak zwykle do pary EURUSD. Timeframe 5 min.
Miłej zabawy.
Automat jak zwykle do pary EURUSD. Timeframe 5 min.
Miłej zabawy.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie zabierałem ostatnio głosu w tym temacie, bo szykuję eksperta do mistrzostw. Może ktoś z czytających ten temat także bierze udział w zawodach automatów Metaquotes i zechce podzielić się swoimi uwagami.
Temat konkursu
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 8&start=30
pozdrawiam
Temat konkursu
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 8&start=30
pozdrawiam

Witam po dłuzszej przerwie. Muszę przewartościować moje spojrzenie na automaty. Udział w mistrzostwach mimo, że to dopiero pierwszy miesiąc zakończyłem w ostatniej setce, po wyczyszczeniu konta (dyskwalifikacja).
Forex to 10 % zwycięzców a 90 przegranych.
Nie poddaję się jednak, zaczynam przygotowywać automat na przyszły rok.
Musi to być automat, który zarabia w każdych warunkach: trendu wzrostowego, konsolidacji, spadku.
Pozdrowienia dla wszystkich optymistów.
Forex to 10 % zwycięzców a 90 przegranych.
Nie poddaję się jednak, zaczynam przygotowywać automat na przyszły rok.
Musi to być automat, który zarabia w każdych warunkach: trendu wzrostowego, konsolidacji, spadku.
Pozdrowienia dla wszystkich optymistów.
Zarabianie na foreksie to ciężkie zajęcie, a stworzenie automatu który zarabia w każdych warunkach graniczy z cudem.
Zauważyłem też, że stworzenie automatu opartego na wskaźnikach nie ma sensu ponieważ każdy wskaźnik w zasadzie pokazuje historię, coś co się wydarzyło. Jedynym kryterium które do mnie ostatnio przemawia to strefy oporu i wsparcia czyli pivoty i to na każdym timeframe.
Występuje też według mnie dziwne zjawisko na dolarze.
Gospodarka USA jest słabiutka a dolar się umacnia a według logiki powinien się osłabiać.
Postanowiłem coś napisać bo ostatnio zagoniłem się w ślepy zaułek i nie mam pomysłu na automat - jakich danych użyć do automatu.
Może jakieś podpowiedzi

Zauważyłem też, że stworzenie automatu opartego na wskaźnikach nie ma sensu ponieważ każdy wskaźnik w zasadzie pokazuje historię, coś co się wydarzyło. Jedynym kryterium które do mnie ostatnio przemawia to strefy oporu i wsparcia czyli pivoty i to na każdym timeframe.
Występuje też według mnie dziwne zjawisko na dolarze.
Gospodarka USA jest słabiutka a dolar się umacnia a według logiki powinien się osłabiać.
Postanowiłem coś napisać bo ostatnio zagoniłem się w ślepy zaułek i nie mam pomysłu na automat - jakich danych użyć do automatu.
Może jakieś podpowiedzi