MB Trading
-
- Stały bywalec
Re: MB Trading
A ja mam pytanie o rodzaje orderow. Chce kupic po cenie wyzszej niz jest teraz np. aktualna cena 1.74 a ja chce kupic po 1.90, jakie zlecenie oczekujace wybrac
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
-
- Stały bywalec
tak, ale chodzi mi o platforme mbt desktop
Czy w MB Trading można grać na CFD amerykańskich akcji? Dzięki za info:-)
Na CFD chyba nie, ale możesz grać na prawdziwych akcjach http://www.mbtrading.com/stocks.aspx.wihajster pisze:Czy w MB Trading można grać na CFD amerykańskich akcji? Dzięki za info:-)
CFD'ów nie ma, ale są dostępne zarówno akcje jak i kontrakty oraz opcje. Z tym, że aby z tego skorzystać, musisz założyć oddzielny rachunek (inny niż do FX), różniący się od tego foreksowego, m.in. minimalną wielkością rachunku:fxjake pisze:Na CFD chyba nie, ale możesz grać na prawdziwych akcjach http://www.mbtrading.com/stocks.aspx.wihajster pisze:Czy w MB Trading można grać na CFD amerykańskich akcji? Dzięki za info:-)
1.000$ (gdy spekulujesz tylko gotówką) lub
2.000$ (gdy korzystasz z lewara) : http://www.mbtrading.com/stocksAccountRequirements.aspx
Ale.. jeśli zakwalifikują Twój trading jako tzw. "Pattern daytrading", to wtedy minimalny depozyt: 25.000$ ( http://www.mbtrading.com/stocksMarginRequirements.aspx )
fxjake i rem, dzięki za Wasze odpowiedzi:-)
W tym momencie chyba znalazłem to czego potrzebuję na tę chwile, jednak muszę przyznać że MB wygląda fajnie, także w niedalekiej przyszłości czemu nie:-)
Pozdrawiam:-)
W tym momencie chyba znalazłem to czego potrzebuję na tę chwile, jednak muszę przyznać że MB wygląda fajnie, także w niedalekiej przyszłości czemu nie:-)
Pozdrawiam:-)
Opóźnienia w danych ?
Pytanie do użytkowników MBT:
(Krótko): czy czasami macie opóźnione dane ?
(Dłużej i szczegółowo)
Mam konto live w MBT. Wykresy na bazie danych z MBT oglądam w programie zewnętrznym: NinijaTrader i czasami miewam następujący problem:
Czasami - najczęściej po publikacji danych w USA mam opóźnienie danych, nawet o kilkadziesiąt sekund (np. dziś tak miałem, miedzy godz. 16 a 17) .
Próbowałem wyjaśnić sprawę zarówno z MBT jak i z NinjaTrader i wg nich, w momentach kiedy zgłaszałem problem, nie było żadnych awarii i opóźnień po ich stronie.
Support z MBT powiedział mi natomiast, że ew. opóźnienia mogą się pojawić, jeśli ping (traceroute) do mnie od nich (dokładnie w tym kierunku) wynosi więcej niż 160ms
Niestety, jestem "skazany" na Neostradę i nie ma możliwości (u tego "dostawcy" Internetu
) wykonać do mnie pinga, jednak można próbować robić Tracetouta (znalazłem odpowiedni serwis w Los Angeles - więc prawie jak z MBT: http://www.t1shopper.com/tools/ )
I np. dziś kiedy pojawiły się problemy, to rzeczywiście wynosił ok 175ms (treceroute zawiesza się na jakimś pośrednim serwerze Neostrady, maskującym mój adres IP) - ale z grubszą są to prawdziwe dane.
Teraz pytanie i prośba do Was
Dodatkowo do pytania "czy też miewacie opóźnienia ?", czy możecie u siebie sprawdzić ile wynosi traceroute/ping do Was z tego serwisu ?
Z góry dzięki za info (może uda mi się wyciągnąć jakiś wniosek
)
-- śr 26-06-2013, 18:10 --
Kontynuując temat - dziś mam to samo
Opóźnienie w dynamicznych momentach (dosyć często dziś) od 5 do 90 sekund .
Wielokrotnie próbowałem zmieniać IP w Neostradzie, ale ciągle Traceroute do mnie pokazuje 170-180ms jako ostatnią widoczną wartość . Ping niemożliwy do Neostrady(ech
) Może to jest faktycznie przyczyna tego opóźnienia ?
Podzielcie się proszę informacją jak sprawa wygląda u Was, abym mógł zweryfikować/wykluczyć jedną z poniższych opcji :
- MBT coś ściemnia i daje opóźnione dane;
- za wszystko faktycznie odpowiedzialna jest Neostrada
(Krótko): czy czasami macie opóźnione dane ?
(Dłużej i szczegółowo)
Mam konto live w MBT. Wykresy na bazie danych z MBT oglądam w programie zewnętrznym: NinijaTrader i czasami miewam następujący problem:
Czasami - najczęściej po publikacji danych w USA mam opóźnienie danych, nawet o kilkadziesiąt sekund (np. dziś tak miałem, miedzy godz. 16 a 17) .
Próbowałem wyjaśnić sprawę zarówno z MBT jak i z NinjaTrader i wg nich, w momentach kiedy zgłaszałem problem, nie było żadnych awarii i opóźnień po ich stronie.
Support z MBT powiedział mi natomiast, że ew. opóźnienia mogą się pojawić, jeśli ping (traceroute) do mnie od nich (dokładnie w tym kierunku) wynosi więcej niż 160ms
Niestety, jestem "skazany" na Neostradę i nie ma możliwości (u tego "dostawcy" Internetu

I np. dziś kiedy pojawiły się problemy, to rzeczywiście wynosił ok 175ms (treceroute zawiesza się na jakimś pośrednim serwerze Neostrady, maskującym mój adres IP) - ale z grubszą są to prawdziwe dane.
Teraz pytanie i prośba do Was

Z góry dzięki za info (może uda mi się wyciągnąć jakiś wniosek

-- śr 26-06-2013, 18:10 --
Kontynuując temat - dziś mam to samo

Opóźnienie w dynamicznych momentach (dosyć często dziś) od 5 do 90 sekund .
Wielokrotnie próbowałem zmieniać IP w Neostradzie, ale ciągle Traceroute do mnie pokazuje 170-180ms jako ostatnią widoczną wartość . Ping niemożliwy do Neostrady(ech

Podzielcie się proszę informacją jak sprawa wygląda u Was, abym mógł zweryfikować/wykluczyć jedną z poniższych opcji :
- MBT coś ściemnia i daje opóźnione dane;
- za wszystko faktycznie odpowiedzialna jest Neostrada
zainstaluj sie na vps ,ktory jest najblizej lokalizacji a zarządzaj sobie swoimi poczynaniami z tej neo wtedy rozwiazesz swoj problem z pingami (np roboty moga tam sobie stac)
Dzięki za sugestię, ale nie do końca ona do mnie pasuje.
Interesuje mnie dostęp do wykresów w czasie rzeczywistym (no, niech będzie opóźnienie rzędu milisekund, ale nie dziesiątek sekund) na podstawie których osobiście podejmuję decyzje.
Wykresy obserwuję obecnie w NinijaTrader, ale testowałem sprawę opóźnień także na platformie MBT Desktop Pro i wcześniej opisany problem opóźnień także tam występuje
Interesuje mnie dostęp do wykresów w czasie rzeczywistym (no, niech będzie opóźnienie rzędu milisekund, ale nie dziesiątek sekund) na podstawie których osobiście podejmuję decyzje.
Wykresy obserwuję obecnie w NinijaTrader, ale testowałem sprawę opóźnień także na platformie MBT Desktop Pro i wcześniej opisany problem opóźnień także tam występuje