S/D tak to widzę

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: S/D tak to widzę

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

I jeszcze jedno wejście (Buy tym razem) jako sprawdzian wiarygodności sygnału, który się pojawił niespodzianie ;)
Obrazek
upload photos

Awatar użytkownika
mryko
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mryko »

Ja wskoczyłem na 3315 ale cienko to widzę zwłaszcza że pora późna chyba że się mile zaskoczymy 8)
Sky is the limit

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

JAREK67 pisze:To rezultat 2 tygodni "ciężkiej orki" ;)
Obrazek
image search
Efekt byłby o wiele lepszy gdybym trzymał się pierwotnych założeń i siedział z rękami pod d..
Zmiana koncepcji. Od jutra będę się skupiał na pojedynczych wejsciach grając większymi pozycjami.
A co było nie tak a co mogłoby być lepiej?

JAREK67
Maniak
Maniak

leszczu pisze:
JAREK67 pisze:To rezultat 2 tygodni "ciężkiej orki" ;)
Obrazek
image search
Efekt byłby o wiele lepszy gdybym trzymał się pierwotnych założeń i siedział z rękami pod d..
Zmiana koncepcji. Od jutra będę się skupiał na pojedynczych wejsciach grając większymi pozycjami.
A co było nie tak a co mogłoby być lepiej?
To proste. Te obsunięcia kapitału, zwłaszcza ostatnie to efekt grania na siłę. Nie czekania na wejście ceny w istotne strefy S/D tylko wchodzenie na zasadzie "trochę urosło/spadło to teraz spadnie/urośnie" ;)
Akurat mogłem to wyprowadzić na plus, ale nie chciało mi się "wozić" ze stratnymi pozycjami i wolałem oddać nieco z dziennego zysku.
Efekt znużenia popycha mnie do eksperymentowania. Brak cierpliwości do czekania na optymalne setupy to mój największy przeciwnik ;)

Obrazek
imagen

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Napisz automat :D
Apropos to zdjęcie na poprzedniej stronie to jakaś wyścigówka?

JAREK67
Maniak
Maniak

I jak widać za wczesnie kończę :lol:
Sporo facetów tak ma. :564:
Obrazek
image hosting free no registration

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Moim zdaniem wykres i tak jest bardzo dobry. Bierzesz wszystkie strefy jak leci, czy stosujesz jakieś dodatkowe potwierdzenia?

JAREK67
Maniak
Maniak

leszczu pisze:Moim zdaniem wykres i tak jest bardzo dobry. Bierzesz wszystkie strefy jak leci, czy stosujesz jakieś dodatkowe potwierdzenia?
Szukam konfluencji generalnie. Z poziomami fibo i liniami trendu. Większość zagrań to zlecenia oczekujące. Bardzo często jednak cena ucieka przed moim oczekującym. Bardzo często cena zawraca tuż przed prostokątem strefy. ;) Dlatego często pierwsze zlecenia oczekujące stawiam kilka pipsów przed strefą.

JAREK67
Maniak
Maniak

Dziś mało inicjatywy wykazałem.
Obrazek

JAREK67
Maniak
Maniak

Kilka słów o MM.
Założenie mam takie. Jeżeli będę grał bez SL to podstawowa wielkość pozycji = 0.1 lot. Jeśli będę stawiał SL to wielkość pozycji będzie dynamicznie przeliczana w zależności od odległości SL i wartośći zysku dotychczas wypracowanego. 25% dotychczasowego zysku przeznaczam na stratę w przypadku złapania SL. W konkretnym przypadku ze screena to będzie 155.30 pln. To pozwoli przy założeniu, że będę zarabiał na sukcesywne powiększanie wielkości otwieranych pozycji. Postaram się otwierać kolejne pozycje dopiero kiedy poprzednia będzie zabezpieczona na BE przynajmniej (z tym może być różnie ;) )

Obrazek
screenshot windows

Ogólnie to nie wiem czy gra ze SL będzie częstym zjawiskiem. Raczej jak zwykle pewnie będę piramidował. :lol:

ODPOWIEDZ