Mam od dłuższego czasu problem z platformą.
Pewnego razu zawiesiła się do tego stopnia, że trzeba było wyłączyć ja przez alt+crtl+del, choć stan w menadzerze zadań był"uruchomiony" platforma nie reagowała (nie dalo się nawet zminimalizować)
Czytałem różne porady na forum i próbowałem:
-przeinstalowywać za każdym razem (już uzbiera się tego kilkanaście razy)
-nie zapisywać profili i wyciągać nadmiernej ilości wykresów
-usunięcie wykresów wszytskich itp
-zainstalowałem platforme na USB i uruchamiałem z pendrive'a i sprawdziło sie to przez pare dni poczym znowu nastąpiło krytyczne zawieszenie
Po każdym takim zawieszeniu, przy ponownym uruchomieniu platforma włącza się już 'zawieszona' ze stanem identycznym jak w momencie zwieszenia( nie zamknę wciskając alt+f4, znowu menadzer zadań), po przeinstalowaniu platforma chwile działa (czasem 15 minut, czasem 2 dni i znowu to samo)
W domu przeinstalowywuje, jednak teraz stało mi się to już na drugim komputerze, z tym że na nie mam nawet możliwości przeinstalowania (brak upr. administratora-komputer służbowy..). poza tym każdorazowe przeinstalowanie platformy to też żadne rozwiązanie, nie mam już siły do tego, a handel ze smartfona mi nie odpowada ze wzgledu na ubogie wykresy.
czy jest ktoś miał podobny problem i poradził sobie z nim
PS. dzieje mi się tak u obydwu brokerów (Bossa, XTB)
dziwny problem z platformą metatrader 4
Re: dziwny problem z platformą metatrader 4
Dodajesz jakieś niestandardowe wskaźniki ?
Nic niestandardowego. Wskaźników praktycznie nie używam (świeczki, fibo + ew. 1 wskaźnik rsi lub stoch). Strategii nie mam załadowanej, czasem one click trading, ale problemy zaczeły się przed nim.
-- Dodano: pt 07-06-2013, 13:40 --
Kolejne zawieszenie platformy.
Rano bossa, teraz przed payrollsami XTB, co ciekawe miałem włączony one click trading i cała platforma się zawiesiła, a ceny w okienku one click trading sie aktualizowały...Po ponownym odpaleniu platformy- to samo co zawsze..
Już nie wiem co to może być, może znak z góry żeby dać sobie spokój i pójść pobiegać
-- Dodano: pt 07-06-2013, 13:40 --
Kolejne zawieszenie platformy.
Rano bossa, teraz przed payrollsami XTB, co ciekawe miałem włączony one click trading i cała platforma się zawiesiła, a ceny w okienku one click trading sie aktualizowały...Po ponownym odpaleniu platformy- to samo co zawsze..
Już nie wiem co to może być, może znak z góry żeby dać sobie spokój i pójść pobiegać

Metatrader po zainstalowaniu na komputerze windowsa XP działa póki co bez zarzutu, na windows 8 ciągle ten sam problem.
W związku z tym czy istnieje jakaś wersja Metatrader na 64bitowy system operacyjnty? Wolałbym jednak pozostać przy windows 8, niż skakać między systemami
Pozdro
W związku z tym czy istnieje jakaś wersja Metatrader na 64bitowy system operacyjnty? Wolałbym jednak pozostać przy windows 8, niż skakać między systemami
Pozdro
Zainstaluj platformę w innym folderze niż dotychczas, daj znać czy pomogło.
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.
Niestety reinstalacja do innego folderu nie pomaga.
Póki co jedyne rozwiązanie to włączanie platformy z windowsa XP
Póki co jedyne rozwiązanie to włączanie platformy z windowsa XP
To chyba jednak nie wina systemu operacyjnego, na windows XP (virtual Box z windows xp) po podłączeniu Myfxbook i dodaniu jednego szablonu platforma znowu K***a padła..
Może spróbuję przenieść się na MT5. Mam MT5 do polskiej giełdy i jeszcze nie miałem z nim problemów.
Ktoś poleci jakieś inne platformy zbliżone do MT4 w obsłudze?
Może spróbuję przenieść się na MT5. Mam MT5 do polskiej giełdy i jeszcze nie miałem z nim problemów.
Ktoś poleci jakieś inne platformy zbliżone do MT4 w obsłudze?