DayTrading: Piątek 14.06.2013
Re: DayTrading: Piątek 14.06.2013
A MOŻE COŚ TAKIEGO
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione w powyższym opracowaniu treści sporządzone z najwyższą starannością i według najlepszej wiedzy autora. Prezentowane w celach informacyjnym i edukacyjnym i nie powinny być wyłączną podstawą podejmowania decyzji. Nie stanowią rekomendacji
naniosłem rgr-a z twojego forexu i strasznie to smierdzi, ale nie wyklucza spadków chwilowych, więc moze ci się udac 50/50atlanticos pisze:na kangurze dopatrzylem się przed chwila czegoś takiego...jak dla mnie ma to sens i z niewielkim ryzykiem i bardzo dobrym r:r można spróbowac pod to zagrac
edit: osobiście już w tym siedzę z oczekującym hedgem jako zabezpieczenie powyżej wczorajszego max
zamiast bajki opowiadac, lepiejnaucz sie poziomy wsparcia wyznaczac

wyznaczyłem dlie wsparcie i opor, napewno wiesz jak wchodzic w trendzie wzrostowym w pozycje

Kolegoatlanticos pisze:jeśli kangur ruszy dziś realizowac tego rgr'a z zasięgiem ponad 100 pipsów w dół to coś czuję że edek i kabel też ładnie zerwą podłogęmarekdt pisze:
Nie pamiętam KTO i CO - ale wypuściło komunikat o oczekiwaniach cięcia stóp % przez RBA...
IMHO dziś mocna wyprzedaż, a od nowego tygodnia - zapewne longi
![]()

ponad 50% obrotu przypada na EURUSD ...
AUDUSD - może sobie realizować RGR'a - a EDEK właściwie może się nie ruszać...

ale dziś JPY, EUR, GBP, USD w grze IMHO - i AUD w sumie też. [pojawiły się info o AUD więc go też przyszorcą

-- Dodano: pt 14-06-2013, 8:30 --
GBP: Plotka o eksporterach kupujących walutę... (na kabelku ruch w dół kilkadziesiąt pips... póki co)
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
- atlanticos
- Maniak
zeuss pisze: moze ci się udac 50/50
zamiast bajki opowiadac, lepiejnaucz sie poziomy wsparcia wyznaczac
wyznaczyłem dlie wsparcie i opor, napewno wiesz jak wchodzic w trendzie wzrostowym w pozycje![]()
no proszę - widzę że edek skoczył kilkaset pipsów UP to i "wielki" zeuss sie znowu pojawił.... a jak przewidywałeś 1.37 a spadliśmy do 1.28 to siedziałeś cicho na dupie i pewnie paznokcie obgryzałeś albo z pielgrzymką w Częstochowie byłeś mądralo.... a co do tego 50 na 50 to jak byś miał więcej rozumu to wiedziałbyś że każde wejście w transakcję jest z szansą powodzenia 50/50, a technika nie zmniejsza tych szans tylko powoduje złudzenie pewności w głowie trejdera... Tyle w dyskusji z Tobą bo już kiedyś Ci powiedziałem żebyś do mnie i o mnie nie pisał więc nie wiem czemu nadal zaczepiasz i prowokujesz...Czyżby za spokojnie ostatnio tu było i musisz smrodzić i bredzić??
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
- ZielonaMgielka
- Maniak
"Kazde wejscie w transakcje jest z szansa powodzenia 50/50"

W takim razie czuje sie wyjatkowy i statystycznie niemozliwy bo znacznie przewyzszam to prawdopodobienstwo.
Dlaczego uczestniczysz w rynku gdzie jestes przekonany ze nie osiagniesz statystycznej przewagi?

W takim razie czuje sie wyjatkowy i statystycznie niemozliwy bo znacznie przewyzszam to prawdopodobienstwo.
Dlaczego uczestniczysz w rynku gdzie jestes przekonany ze nie osiagniesz statystycznej przewagi?
Co dziś tak cicho ? : )
Wczoraj dzięki krzykaczom - dziś w nocy na tych jenach ludzi powycinało czy co ?
Może jeszcze przyjdą - i "zarządzą" spadki waląc po 5000 lot na demie.. ; )
Wczoraj dzięki krzykaczom - dziś w nocy na tych jenach ludzi powycinało czy co ?
Może jeszcze przyjdą - i "zarządzą" spadki waląc po 5000 lot na demie.. ; )
Quo Vadis? Już wiesz ?
USD JPY pewnie wroci d opoziomow z wczorajszej sesji na jakiej USA skosnczyla handel na SP500 cos czuje
ciekwe czy EUR USD tez
teraz edek 1330 okolice cel

ciekwe czy EUR USD tez

- ZielonaMgielka
- Maniak
S&P wyglada byczo na D1; zwlaszcza po tym ladnym wybronieniu sie 1600Nowy123 pisze:USD JPY pewnie wroci d opoziomow z wczorajszej sesji na jakiej USA skosnczyla handel na SP500 cos czuje![]()
ciekwe czy EUR USD tezteraz edek 1330 okolice cel

Jesli 1640 peknie to prawdopodobnie dolecimy do 1660. Pod 1600 gromdzi sie duza liczba stopow i prawdopodobnie nie zobaczymy tego poziomu tak szybko.
https://www.tradingview.com/x/HN9gXgqE/
Ostatnio zmieniony 14 cze 2013, 09:59 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
ja też gram na retest wczorajszego wieczoru. widać było jak zlecenia średnioterminowe wchodzą
skośne utworzyły nogę do wyznaczenia wsparcia mid
jeśli chodzi o pary jenowe to zalecam zajmowanie pozycji a nie czekanie na drobną korektę i dopiero
na jenie podbierak na korekcie w trendzie nie obowiązuje
-- Dodano: pt 14-06-2013, 10:02 --
co innego na Nikkei, oni najlepiej ziemniaka gotują
skośne utworzyły nogę do wyznaczenia wsparcia mid
jeśli chodzi o pary jenowe to zalecam zajmowanie pozycji a nie czekanie na drobną korektę i dopiero
na jenie podbierak na korekcie w trendzie nie obowiązuje

-- Dodano: pt 14-06-2013, 10:02 --
na S&P lezy kapitał długoterminowy więc bardzo możliwy poziom wsparcia popytowegoZielonaMgielka pisze:S&P wyglada byczo na D1; zwlaszcza po tym ladnym wybronieniu sie 1600Nowy123 pisze:USD JPY pewnie wroci d opoziomow z wczorajszej sesji na jakiej USA skosnczyla handel na SP500 cos czuje![]()
ciekwe czy EUR USD tezteraz edek 1330 okolice cel
Jesli 1640 peknie to prawdopodobnie dolecimy do 1660. Pod 1600 gromdzi sie duza liczba stopow i prawdopodobnie nie zobaczymy tego poziomu tak szybko.
https://www.tradingview.com/x/HN9gXgqE/
co innego na Nikkei, oni najlepiej ziemniaka gotują

To się nie zrozumieliśmy.atlanticos pisze:na kangurze dopatrzylem się przed chwila czegoś takiego...jak dla mnie ma to sens i z niewielkim ryzykiem i bardzo dobrym r:r można spróbowac pod to zagrac
edit: osobiście już w tym siedzę z oczekującym hedgem jako zabezpieczenie powyżej wczorajszego max
o to Ci chodzi, coraz bardziej prawdopodobne
-- Dodano: 14 cze 2013, 10:09 --
Kangur,
miejsce jest patowe
-- Dodano: 14 cze 2013, 10:10 --
Kabel przy bramce
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.