Nasza rodzima złotówka ma szansę umocnić się do ok. 3.15 a nawet do 3.13 co oznaczałoby że para eur/usd ma jeszcze zakres aby zmierzać na północ...
Gdyby nie korelka z EU to na 90% poniżej lokalnego ekstremum, czyli poniżej 3,1302 w średnim terminie.
Nie bierz tylko tego, że skoro UP ma potencjał DN to EU musi wybić UP. Jest odwrotnie. Gdyby nie NBP to byłaby szansa na 3,42 jak nic a EUR/PLN na 4,3548+.
fromagboy pisze:Eska trzymana od od 101.56 na UJku dalej pracuje, ponad 730 pipsów. Demo. A na realu gruz. Coś mi się chyba w głowę stało, swędzące rączki kur.wa. Albo rozdwojenie jaźni, że wbrew WŁASNYM analizom gram, to musi być moje gorsze ja, szkoda że lepsze na demie gra.
Nie tylko Twoje gorsze ja działa to jest normalne zachowanie u wszystkich traderów (prawie wszystkich) a oznacza tylko to, że trzeba pracować nad pokonaniem najgroźniejszego przeciwnika na foreksie którym jest Twoja psyche. Ja przestałem używać demo tylko real od małych pozycji do coraz większych i dużo pracy nad psyche alej jest ciężko o wiele łatwiej było nauczyć się techniki i fundamentów.
u mnie na szczęście odwrotnie,
ten tydzień tylko 1% na plus, ale niestety inne sprawy jeszcze załatwiam więc trading poszedł na bok.
A na demo kiszę ogóry, wykres wygląda ładnie, bo zamykam tylko zyskowne pozycje. Oczywiście tutaj nie mam żadnego SL. Konsekwencje tego widoczne
Jasna rzecz że fx to walka przede wszystkim przeciwko sobie przy użyciu odpowiednich narzędzi, tylko kiedy wiesz że już panujesz nad własnym ja, ego itd... Tłukę na rynku fxa już ze 4 lata, toż to prawi jak studia z równoległą prakryką w zawodzie
Ostatnio zmieniony 13 cze 2013, 15:27 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 2 razy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor. subsilver2趋势线
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Kabel z kanału też wyszedł, ale to może być pułapka, aktualnie najlepiej być poza rynkiem...
Złoto skoczyło zaraz edek...
UJ 92.55, 91.00 - w skrócie łapać szczyty
EURUSD D1: Mamy do czynienia z bardzo stromym trendem. Jak na razie utworzyły się nam 2 młoty.
Drugi z nich może być tworzącą się spadającą gwiazdą. Zasięgi korekty wyznaczają nam zniesienia 23.6% oraz 38.2, odpowiednio ~3260 i 3180.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 cze 2013, 16:23 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 4 razy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor. subsilver2趋势线