Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Źle mnie zrozumiałeś. Chodzi mi o wskaźnik, który policzy mi szybko ile pieniędzy stracę na SL a ile na TP. Przykładowo mogę stracić na 1 transakcji 1%, SL chcę ustawić 20pips niżej i chciałbym szybko policzyć jaka wielkość pozycji przy 20 pipsach wyniesie 1% depozytu.
Zapraszam na mój FX BLOG- LINK W PROFILU
Powinno pomóc.KMichal pisze: mogę stracić na 1 transakcji 1%, SL chcę ustawić 20pips niżej i chciałbym szybko policzyć jaka wielkość pozycji przy 20 pipsach wyniesie 1% depozytu.
Pzdr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein
Dla wszystkich, którzy stosują reguły S/D w tradingu bardzo fajne narzędzie do wizualizacji tych stref.
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=428268
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=428268
Witam Sz.traderów,
Chciałbym wypróbować ten systemik:
Price Action Scalp
http://www.forexstrategiesresources.com ... -scalping/
System opiera się na świecach 1H, 30M, 15M i 5M , które mają swoje zakończenie o pełnej godzinie.
Czy spotkaliście może wskaźnik, który by miał alert jeżeli np. świeczki z dwóch kolejnych TF( lub więcej TF) zamkną się w takim samym kolorze o tej samej godzinie ?
dziekuję
Chciałbym wypróbować ten systemik:
Price Action Scalp
http://www.forexstrategiesresources.com ... -scalping/
System opiera się na świecach 1H, 30M, 15M i 5M , które mają swoje zakończenie o pełnej godzinie.
Czy spotkaliście może wskaźnik, który by miał alert jeżeli np. świeczki z dwóch kolejnych TF( lub więcej TF) zamkną się w takim samym kolorze o tej samej godzinie ?
dziekuję
Mk 9.23 - "....Wszystko możliwe jest dla tego kto wierzy".
bakubaq pisze:Powinno pomóc.KMichal pisze: mogę stracić na 1 transakcji 1%, SL chcę ustawić 20pips niżej i chciałbym szybko policzyć jaka wielkość pozycji przy 20 pipsach wyniesie 1% depozytu.
Pzdr.
Dzięki za wskaźnik ale to dalej nie jest w 100% to czego szukam

Kojarzycie może wskaźnik, który pokazuje średnią długość knota górnego, dolnego i wielkość korpusu dla określonej liczby świec wstecz?
Super by było gdyby robił to oddzielnie dla świec wzrostowych i spadkowych.
Super by było gdyby robił to oddzielnie dla świec wzrostowych i spadkowych.
Z niekomercyjnych rzeczy spróbuj tego. Z komercyjnych zapraszam na priv.KMichal pisze:bakubaq pisze:Powinno pomóc.KMichal pisze: mogę stracić na 1 transakcji 1%, SL chcę ustawić 20pips niżej i chciałbym szybko policzyć jaka wielkość pozycji przy 20 pipsach wyniesie 1% depozytu.
Pzdr.
Dzięki za wskaźnik ale to dalej nie jest w 100% to czego szukamNapiszę wprost, chodzi mi o wskaźnik podobny do kalkulatora z Admirala.
Albo o cos takiego Ci chodzilo...Jak trafilem to poprosze o dodanie do mojej postaci 1 punktu charyzmy 

I saw you twice...
Try again.
Try again.
Dzięki wielkie! +1 dla CiebieFantômas pisze:Albo o cos takiego Ci chodzilo...Jak trafilem to poprosze o dodanie do mojej postaci 1 punktu charyzmy

poszukuje wskaznika rysujacego pivot kilku par na jednym wykresie
ewentualnie czy mozna przerobic ten wskaznik aby pokazywal np na eur/jpy linie z gbp/jpy?
-- Dodano: śr 12-06-2013, 1:59 --
Teraz sobie uswiadomilem, ze inna para ma tez inna cene wiec linie beda inne. przepraszam za pytanie
ewentualnie czy mozna przerobic ten wskaznik aby pokazywal np na eur/jpy linie z gbp/jpy?
-- Dodano: śr 12-06-2013, 1:59 --
Teraz sobie uswiadomilem, ze inna para ma tez inna cene wiec linie beda inne. przepraszam za pytanie