DayTrading: Wtorek 11.06.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 cze 2013, 23:20

Wzrost
12
35%
Bez zmian
5
15%
Spadek
17
50%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 11.06.2013

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

zobaczymy jak dzisiejsze świeczki D1 się zamkną na koniec dnia to potwierdzi czy głebsza korka czy nie
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pr7emo pisze:
Nowy123 pisze:
pr7emo pisze:jakiś czas temu podobnego zdania był Sarkozy, ale jemu akurat nie wierzę

jak się jeszcze wydłuży ten okres stagnacji to na prawdę rozpadnie się ta strefa euro
jedna rzecz jest ciekawa, że ceną obligacji nie steruje tak jak w latach poprzednich sytuacja w EZ, tylko drukarze, printerzy hahah
jak dla mnie koniec kryzysu to musi na wskaźnikach być, a nie tak jak Draghi mówi że niskie wskaźniki to motywacja dla krajów do wprowadzania reform
to by znaczyło że kraje same sobie nie radzą, ale liczą że unia ich pospłaca w razie czego

momonas z naszego forum wygrał jakiś konkurs BRe https://breforexecn.torneo.pl/

nie ma zadnego konca kryzysu to moje zdanie to ze drukarze nadrukowali papieru tyle i stworzyli efekt bogactwa a sie ma to nijak do gospodarki np USa a w UE to mamy wieszczone przez wszystkich odbicie a jak wszyscy wieszcza i powtarzaja to reszta uwierzy :) 0.1 PKB slowa Dragiego super maria :) w UE to cud jak u TUSKA :)
słuchałem Bena co mówił ostatnio i powiedział że gdyby przestali drukować to zamożność obywateli by spadła, to ja się pytam jakiej grupy społecznej zamożność spadnie, cze tej która czerpie zyski na pompowaniu indeksów?, ciekawe też aby się dowiedzieć czy u większej ilości ludzi wystąpił efekt paranoicznego wzbogacania aby żyć tylko z fast cash a nie z faktycznej pracy i jak to oddziałuje na słabszych
dzis TUSK bezczelny powiedziel ze OFE to nie sa nasze pieniadze tylko PROMYSa jak w ZUSIE hahhah ale w ZUSIE nie mamy pieniadzy bo tam sam e dlugi blazen czyje t osa pieniadze jak nie nasze
ja tam nie wiem, tylko nie rozumiem tego rozróżnienia że w ofe sa pieniądze moje a w zus pieniądze kogoś tam, czyli co jak jest zapis w zus to te pieniądze mi się nie należą, oni jakoś dziwnie patrzą jakby pieniądze były dostępne na bieżąco a nie na emeryturze, a to przecież należność jest która zapada po długim czasie
rece opadaja co do TUSKA i tego calego kabaretu jaki od paru lat odstawia z propaganda sukcesu :) jak i Belka ostnio z stopami i interwecja co innego mowi co innego robi :)

BENEK to tam taka ekonomia wzbogacaja sie bogaci a srednia klasa znika :) ale coz gdy to nie byla waluta glowna to by bylo jak w Japoni takie bujanie :) czekam bo dopiero te ciecia ktore weszly z automata dopiero po jakims czasie zaczna oddziaływać na gospodarke jak by FED nie drukowal to by bylo jak w Japanach deflacja o boczniak przez kilkanascie lat :) a tak to cud :)

chodzi o jak bene powiedzil aktywa rosna ludzie czuja sie bogadsi i wiecej wydaja :) tylko zapomniał dodac ze mowa o kolegach i innych bogaczach bo konsumenckie wydatki pokazują :) jak to dziala :)

tak jak podsluchy tel i internet i ta mistyfikacja z Biladenem cal szopka tez mistrzostwo pod pretekstem terroryzmu by kontrolowac i inwigilowac społeczeństwo i dla nich najgorsze to ze mlodzi nie sa tacy zmanipulowani oglupieni pomijając afromarykanow ;) jak dawniej bylem przed i w trakcie WTC a pozniej po przed boomem 2007 2008 ich słępy patriotyzm mnie przerażał

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

póki nie bedzie kilkudniowych świeczek korekty na AUD to też nie licze na odbicie... czas pokaże ale wydaje mi się że korekta sie zbliża EURAUD jest na oporach AUDUSD na wsparciach... zobaczymy
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

pr7emo pisze:
roberttheus pisze:poprostu trzebabyć idiotą jeśli ktoś bierze kredyt hipoteczny rozumiem pod inwestycje ale nie na 30 lat zarabiać na bank no ale idiotów nie brakuje.
na 40-latkach oddajesz bankowi 1,5x tyle jak masz 2,5%(oprocentowanie+marża), w czasie to lepiej wychodzi bo płace szybciej rosną, a w Polsce niby doganiają płacami Zachód to jeszcze lepiej
jak byś brał jakieś wynalazki jak w Rajfaizen po 9% prowizja to faktycznie jest ryzyko nie spłacenia
miałem firmowe w rafjajzenie powiem Ci że masakra... koszty koszty koszty... a skusiło mnie tylko logo pomyślałem co za różnica jaki bank a oni wszystko robili by kasa jak najdłużej była nie doruszenia i prowizja była nawet od gotowkowych wypłat

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

@Nowy123, zgadzam się z tobą, mamy podobne myśli :lol:
Ostatnio zmieniony 11 cze 2013, 18:46 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

ZielonaMgielka pisze:
roberttheus pisze:nie sądzę by nastąpiło odwrócenie sentymentu do aud.. może przyjdzie większa korekta narazie zatrzymali się i testują ważne wsparcie fibo
A ja mysle ze wlasnie nadchodzi korekta. Nastepne dni pokaza jednak na niektorych mocno wyprzedanych/wykupionych parach widac oznaki oslabienia momentum :)
też myślę, że się pojawi...

ale boje się tego co będzie po niej... bo to będzie prawdziwa wyprzedaż... mrożąca krew w żyłach ;)
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

podzielam pogląd w sumie najlepiej byłoby gdyby ta korka była naprawdę mocna bo wtedy jeszcze mocniej przypierdzielą z wyższych pułapów w drugą stronę

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

marekdt pisze:
ZielonaMgielka pisze:
roberttheus pisze:nie sądzę by nastąpiło odwrócenie sentymentu do aud.. może przyjdzie większa korekta narazie zatrzymali się i testują ważne wsparcie fibo
A ja mysle ze wlasnie nadchodzi korekta. Nastepne dni pokaza jednak na niektorych mocno wyprzedanych/wykupionych parach widac oznaki oslabienia momentum :)
też myślę, że się pojawi...

ale boje się tego co będzie po niej... bo to będzie prawdziwa wyprzedaż... mrożąca krew w żyłach ;)
Ja sie zapakowalem w shorty na USDZAR po 10.20 i licze na silne odreagowanie na tej parze. WIekszosc sprzedajacych rzucila juz recznik :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

roberttheus pisze:
pr7emo pisze:
roberttheus pisze:poprostu trzebabyć idiotą jeśli ktoś bierze kredyt hipoteczny rozumiem pod inwestycje ale nie na 30 lat zarabiać na bank no ale idiotów nie brakuje.
na 40-latkach oddajesz bankowi 1,5x tyle jak masz 2,5%(oprocentowanie+marża), w czasie to lepiej wychodzi bo płace szybciej rosną, a w Polsce niby doganiają płacami Zachód to jeszcze lepiej
jak byś brał jakieś wynalazki jak w Rajfaizen po 9% prowizja to faktycznie jest ryzyko nie spłacenia
miałem firmowe w rafjajzenie powiem Ci że masakra... koszty koszty koszty... a skusiło mnie tylko logo pomyślałem co za różnica jaki bank a oni wszystko robili by kasa jak najdłużej była nie doruszenia i prowizja była nawet od gotowkowych wypłat
jak widzę znaczek Reifeizena z oddali to nie mogę się jakoś dziwnie odzwyczaić od skojarzenia tego z restauracją hahah

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

na aud/usd walczymy w bardzo kluczowym momencie i to wprowadza ryzyko ... bo równie dobrze mogą pofrunąć do góry i te poziomy które teraz widzimy może za rok pół znów wrócą

-- Dodano: wt 11-06-2013, 17:52 --

usd zar to może być ciekawa opcja ale grasz pod prąd

-- Dodano: wt 11-06-2013, 17:53 --

no nie nie jest tak źle a dokąd na tym zarze pojadą myślisz?

-- Dodano: wt 11-06-2013, 17:54 --

może nawet 9.35???

-- Dodano: wt 11-06-2013, 17:54 --

ładny podwójny szczyt potwierdzenie pinbar potem mocne momentum no wszystko gra

-- Dodano: wt 11-06-2013, 17:55 --

w dodatku drugi szczyt delikatnie wyższy ewidentna formacja odwrócenia

Zablokowany