pr7emo pisze:posiadałem małą eske na 96,90 i nie zamykałem przez cały Poniedziałek bo myślałem że chociaż troche conie żeby luke weekendową zapełnić
sugerowałem się forum co do nocnego ruchu jena i niby miał ujek rosnąć, to wydawać by się mogło że wziąłem nisko dwie małe Elki i poszedłem spać, i *uj bobki strzelił, nic jeszcze walcze, chyba że zrobią zawirowanie 400 pkt w myśl zasady że to korzystne dla rynku
jak tu na emeryture odkładać do ofe jeśli pompują nadmiar kasy do gospodarki, tak na prawdę nie wiedząc jakie kosekwencje to przyniesie, madafaka jeszcze kghm spada
i będzie spadać jeszcze jakiś czas IMHO- bo KGHM mocno skorelowany z ceną miedzi...
A wokół tną prognozy wzrostu... Dalej - KGHM sprzedaje do Chin mnóstwo miedzi... a te zwalniają...
Mogą się zrobić zapasy miedzi... a to zły znak... ogólnie dla gospodarek surowcowych/
Na wycenę KGHM, miedzi, złota, srebra nie wpływa także pozytywnie rozwój technologii np. Polski Grafen...
W wielu przypadkach - moim zdaniem spadnie wykorzystywanie tych metali w przemyśle - jeśli tylko ktoś zrobi z grafenu odpowiednie obwody itp. Już stworzono procesor grafenowy..... kilkadziesiąt X szybszy niż te zwykłe... Polski wynalazek...
Pisałem o umacnianiu się jena...
Pisałem o złocie...
Mam teraz otwarte krótkie na DOW i ropie.
Jako, że DOW - powinien odrobinę zareagować na spadki - naturalna korelacja...
a ropa, bo niższe prognozy wzrostu - to mniejsze zapotrzebowanie na ropę...
Pozdrawiam.