Witajcie,
piszę tutaj pierwszy raz. Nie znalazłem takiego tematu, mam nadzieję, że takowego nie przeoczyłem.
Zaznaczam, że to pytanie ma charakter czysto teoretyczny.
Jaka jest maksymalna kwota na jaką mogę zawrzeć transakcję?
Tzn. czy mogę np. wziąć 1.000.000 PLN kapitału własnego i postawić go na dźwigni 100:1, czyli zagrać tak na prawdę 100.000.000 PLN, gdzie każdy ruch wykresu o 1% będzie zmieniał mój kapitał o milion zł?
I czy taka transakcja w ogóle została by przyjęta.
Pozdrawiam
Maksymalny deal
Re: Maksymalny deal
Brokerzy MM mają swoje limity max. wolumenu transakcji. Pytaj swojego brokera.
Ale nawet jakby Ci pozwolił na taką dużą transakcję to pamiętaj, że im wieksza kwota tym mniejsza dźwignia.
1:100 jest dopuszczalne przy mniejszych kwotach. Im wiecej tym dźwignia się zmniejsza.
Ale nawet jakby Ci pozwolił na taką dużą transakcję to pamiętaj, że im wieksza kwota tym mniejsza dźwignia.
1:100 jest dopuszczalne przy mniejszych kwotach. Im wiecej tym dźwignia się zmniejsza.
Solą życia jest kasa.
A w takim razie, jakby nie dopuścili takiej dużej transakcji to nie można zrobić dziesięciu po 100.000 PLN na dźwigni 100:1 każda? 

Nie orientuję się dokładnie jak to jest, ale wydaje mi się, że dźwignia jest zmniejszana od ilości zaangażowanego kapitału na Twoim koncie. Ale trzeba by było zapytać brokera.
Solą życia jest kasa.
dukas z tego co wiem oferuje płynność do 200 mln na majors z One-Click. Problem z natychmiastową realizacją mógłbyś mieć powyżej tej kwoty, chociaż myślę, że pewnie niewielki... 

mowa jest milczeniem a srebro złotem 

200 mln to 2000 lotów, biorąc pod uwagę, że przy większym depozycie spada dźwignia to oznaczałoby, że musisz mieć parę baniek na koncie... 

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu