_link"Tak (chodzi o fluktuację - PAP). Absolutnie nie jest to próba przeciwdziałania trendowi czy coś takiego. Po prostu w ostatnich dniach było trochę +szaleństwa+ i musieliśmy +dać kopa+" - powiedział Belka.
DayTrading: Piątek 7.06.2013
Re: DayTrading: Piątek 7.06.2013
Nie wydaje mi się aby wskaźnik zgłupiał.Bemowo1 pisze:
wskaźnik zgłupiał, dlatego nie zwracam na nie uwagi
-- Dodano: 08 cze 2013, 10:03 --
to jest dywergencja.
-- Dodano: 08 cze 2013, 10:04 --
Jeżeli pojawia się dywergencja, to zwrot następuje 100-300 pipsów wyżej
Skąd taka wiedza o zwrocie po 100 - 300 pipsach.
Mógłbyś oświecić nieco forum

pr7emo
Belka pieprz... bez sensu .
Orznęli nieco depozytów walutowych na własne potrzeby bieżące
i tyle !
I nawet mu to nieźle wyszło bo rynek zamykał pozycje na koniec tygodnia
a wyszło ze to wielka interwencja NBP
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
jakie przewidujecie otwarcie na edku i ujku,moze byc duza luka?
wypiłem wódke i sie zdrzemnałem i zostały pozycje short edek buy ujek,
wypiłem wódke i sie zdrzemnałem i zostały pozycje short edek buy ujek,
ilekroć Daniel Kostecki analityk z XTB (znany nam wszystkim) wspomina o negatywnej dywergencji kurs podąża nadal z trendem. Statysytyka jego przypadku jest taka:cugan pisze:
Skąd taka wiedza o zwrocie po 100 - 300 pipsach.
Mógłbyś oświecić nieco forum
w 90 % ilekroć wspomina o dywergencji kurs nadal podąża z trendem, rekord który znalazłem to był chyba na kablu 400-600 pips. Dlatego ja nie traktuję dywergencji jako miernika.
A co w tym tygodniu mówiłBemowo1 pisze:
ilekroć Daniel Kostecki analityk z XTB (znany nam wszystkim) wspomina o negatywnej dywergencji kurs podąża nadal z trendem. Statysytyka jego przypadku jest taka:
w 90 % ilekroć wspomina o dywergencji kurs nadal podąża z trendem, rekord który znalazłem to był chyba na kablu 400-600 pips. Dlatego ja nie traktuję dywergencji jako miernika.

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Bemowo jak przewidujesz otwarcie?
macie tu dywergencje pozbierałem pare wskaźników osobiście używam tylko na D1 - niższe okresy to dla mnie szum. 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszystko już wiadomo skąd nickdywergent pisze:macie tu dywergencje pozbierałem pare wskaźników osobiście używam tylko na D1 - niższe okresy to dla mnie szum.

KLASA!!!!
@cugan,
można wyciągnąć wniosek z tej interwencji taki, że nie tylko Analiza Techniczna gra rolę na wykresach złotego, ale również czynnik ryzyka dla byków jakim jest interwencja Banku Centralnego, niezapowiedziana zresztą
ciężko sobie wyobrazić że państwo oparte o kredyty hipoteczne oraz inwestycje na kredyt z przeliczeniem na złote, nie będzie reagować jeśli cena waluty może zachwiać prognozami na podstawie których oparty jest budżet
to była chyba pierwsza interwencja w tym roku, w poprzednich latach to non stop musieli wyciągać ręce po pieniądze
można wyciągnąć wniosek z tej interwencji taki, że nie tylko Analiza Techniczna gra rolę na wykresach złotego, ale również czynnik ryzyka dla byków jakim jest interwencja Banku Centralnego, niezapowiedziana zresztą
ciężko sobie wyobrazić że państwo oparte o kredyty hipoteczne oraz inwestycje na kredyt z przeliczeniem na złote, nie będzie reagować jeśli cena waluty może zachwiać prognozami na podstawie których oparty jest budżet
to była chyba pierwsza interwencja w tym roku, w poprzednich latach to non stop musieli wyciągać ręce po pieniądze
Ostatnio zmieniony 08 cze 2013, 10:55 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
lubie burze mózgów jak powyżej razem zawsze lepiej można się czegoś nauczyć.Bemowo1 pisze:Wszystko już wiadomo skąd nickdywergent pisze:macie tu dywergencje pozbierałem pare wskaźników osobiście używam tylko na D1 - niższe okresy to dla mnie szum.![]()
KLASA!!!!