1200 zł wiedza teoretyczna i wybór drogi.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Maq
Uczestnik
Uczestnik

1200 zł wiedza teoretyczna i wybór drogi.

Nieprzeczytany post autor: Maq »

Witam.

O forexie zacząłem czytać jakieś 3 miesiące temu i sądze, że mam podstawy żeby zacząć robić pieniądze (oczywiście rynek to zweryfikuje)

Teraz tak :

Mam 3 zamysły jak moją przygodę rozpocząć. Wybiore jeden, lub drugi myślę, że nic innego w gre nie wchodzi - przemyślałem to dokładnie. Na start mam około 400-500 euro.

A ) Zulutrade i follow traderów z pierwszej 4 na 1 mikrolot - póki co.
B) Zakup systemu na allegro (http://allegro.pl/forex-fresh-fx-najlat ... 34352.html) i kurczowe trzymanie sie rozsądnego MM (2 % kapitału na transakcje) (SL) TP ręcznie.
C) Opcja B + Granie na live tylko tymi pipsami, które zrobią traderzy na zulu.

Pytanie do mądrych głów - widzicie jakies luki w moim "niecnym" planie ?

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Re: 1200 zł wiedza teoretyczna i wybór drogi.

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Mistrzu , przeleć po ff, tsd albo innym forum i zmontuj coś ciekawszego.
Odgrzewany kotlet to nie jest dobry pomysł.

Pzdr.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Proponuje wysłać do sprzedającego ten system prośbę o przesłanie screenów z konsolidacji ceny. Bo na wyraźnych trendach to każdy system fajnie wygląda.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Albo inaczej.
Tu masz swój system za 400pln http://www.forexstrategiesresources.com ... 1-pallada/.
W załączniku dodatek, którego brakuje w powyższym linku.
Brakuje jeszcze dwóch "wskazniczków", podrzucę Ci później.
Jesteś 400pln do przodu na starcie.
To teraz pokaz jak tym zarabiasz :mrgreen:

A za przysługę możesz przelać 100pln tu http://www.pfpd.org/?page_id=5

Pzdr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Maq pisze:follow traderów
Tzw. "follow" bez znajomości rynku doprowadzi Cię tylko do strat. Wielu się nastawia na łatwy zysk - będę kopiował wejścia tych najlepszych i szybko zrobię furę kasy bez wysiłku. To niestety tak nie działa.

Zbyt dużo optymizmu w Twoim planie.

Dorzuć jeszcze czwarty punkt - gra wg własnej strategii opracowywanej przez minimum x czasu.

I jeśli chcesz naprawdę poczuć smak i usłyszeć szelest kasy biorąc pod uwagę tylko te trzy zamysły... wg mnie nierealne. 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

personov pisze:Proponuje wysłać do sprzedającego ten system prośbę o przesłanie screenów z konsolidacji ceny. Bo na wyraźnych trendach to każdy system fajnie wygląda.
Nie wydaje mi się personov, aby sprzedający w ogóle rozróżniał konsolidacje od trendu.

Jak dla mnie to jest naprawdę bezczelna reklama czegoś tam na allegro.
Ręce opadają.
Proponuje wystrzelić ten temat w trybie ekspresowym na planetę "kosz".

Pzdr.

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

klonmarcin pisze:
Maq pisze:follow traderów
Tzw. "follow" bez znajomości rynku doprowadzi Cię tylko do strat. Wielu się nastawia na łatwy zysk - będę kopiował wejścia tych najlepszych i szybko zrobię furę kasy bez wysiłku. To niestety tak nie działa.
lepszy jest "Social Trading" oferowany przez mete...i jak dopcha sie do dobrego dostawcy to zarobi...
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Maq
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Maq »

Coś więcej ? Co to jest to "mete" ?

Pozdrawiam.

omikronsc
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: omikronsc »

Zarabianie na foreksie jest podobne do bycia chirurgiem. Czy po 3 miesiącach czytania o chirurgii możesz przyjść do szpitala i zrobić operację serca? Możesz. Tylko wynikiem operacji będzie prawdopodobnie zgon. Zgon twojego rachunku.
Tylko o ile w szpitalu, nikt bez szkoły medycznej, stażu i doświadczenia nie pozwoli ci przeprowadzić samemu operacji, o tyle na foreksie może inwestować niemal każdy.

Jednak ja tylko piszę, słowa są tanie, polecam ci więc eksperyment: usiądź i wypisz 100 rzeczy, które mogą pójść nie tak z twoim planem i po 3 sposoby jak temu zaradzić. Jeśli zrobisz ten eksperyment, a tego ci życzę, będziesz wiedział, że posiadasz determinację i potencjał, by osiągnąć sukces na giełdzie.

Gotowym będziesz, kiedy stworzysz swój własny system i będziesz mieć pewność, że pozwoli ci osiągnąć twoje cele, bez pytania nikogo o radę.

Świetnie, że masz plan i planujesz, a nie idziesz na żywioł. Może jednak pomoże ci, że Van Tharp, który jest moim gury inwestowania, twierdzi, że plan, a właściwie biznes plan, powinien zawierać znacznie więcej informacji: jakie są twoje cele? kim jesteś? w co wierzysz odnośnie giełdy a w co nie? jak chcesz osiągnąć swoje cele biorąc pod uwagę twoje przekonania? co może pójśc nie tak? jak się na to przygotujesz? Taki dokument rzadko ma mniej niż 100 stron...

Powodzenia i życze dużo determinacji! :D
Jeżeli twierdzisz, że coś jest niemożliwe albo możliwe, w obu przypadkach masz rację.
Jeśli zaczynasz walczyć z rzeczywistością to zazwyczaj przegrywasz... ale tylko w 100 przypadkach na 100.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Wydaje Ci się, że zulu + allegro i problemy z gotówką się kończą? To znaczy, że jesteś jeszcze na etapie marzycielstwa o FX. Potem przychodzi etap gorzkiej rzeczywistości, błądzenia, a czasem także desperacji. Jeśli przez te etapy przebrniesz, to MOŻE coś z Ciebie będzie :).

Ja mam dla Ciebie podwaliny planu:
1. Za każdym razem, gdy pomyślę o łatwej kasie z Forex, wyłączam platformę na 12h i idę wziąć zimny prysznic.
2. Za każdym razem, gdy pomyślę o wpłaceniu 500E do broka, jak wyżej.
3. Będę kiblował na demo tak długo, aż zrozumiem rytm rynku i będę potrafił zajmować pozycje wg. określonych zasad (trading plan / system)
4. Będę kiblował na demo dłużej... aż zrozumiem potrzebę stworzenia strategii.
5. Będę kiblował na demo jeszcze dłużej... aż stworzę strategię umożliwiającą zyskowną realizację mojego trading planu.
6. Nie będę wpłacał pieniędzy większych niż 150E do mojego brokera przed upływem min. 2 lat.

:)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.