Jeśli to apel w moją stronę to już wielokrotnie pisałem że nie możemy i nie chcemy na forum rozwiązywać szczegółowych problemów konkretnych klientów. Po pierwsze nie wiem kogo dotyczą, po drugie przekazywanie informacji o naszych klientach i ich rachunkach do publicznej wiadomości nie jest możliwe. Czy nasza infolinia odmówiła pomocy?polonaise pisze:Pomocy!!!
BOSSAFX
Re: BOSSAFX
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
ustawiania SL i TP jak również ich modyfikacji tylko przy pomocy myszki - modyfikować wiem ale jak ustawić
Proszę kliknąć na przerywaną linię otwartego zlecenia i trzymając lewy przycisk myszy przeciągnąć w odpowiednie miejsce. Platforma ustawi na tym poziomie SL lub TP w zależności od kierunku w którym się przeciąga. Oczywiście do przetestowania w niedzielę od 23:00, tymczasem życzę udanego weekendu.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
s_zadora pisze:Pana opis (w tym numer builda) wskazuje na to, że przy uruchamianiu platformy próbuje włączyć się mechanizm automatycznej aktualizacji wersji MT4 (auto update). On nie może dokonać aktualizacji jeśli nie uruchomi Pan platformy bez uprawnień administratora, stąd pytanie o to z jakimi uprawnieniami aplikacja ma być uruchomiona. Jeśli chce Pan dokonać aktualizacji wersji (zalecam) proszę przynajmniej raz na jakiś czas uruchomić aplikację jako administrator. W szczególności, że najnowsza wersja (build 500) zawiera sporo bardzo ciekawych opcji - oprócz dotychczasowego One Click Tradingu jest możliwość zamykania otwartych pozycji jednym kliknięciem, ustawiania SL i TP jak również ich modyfikacji tylko przy pomocy myszki (na wykresie cenowym - rozwiązanie naśladujące BossaFX Visual Orders, ale bezpośrednio wbudowane w platformę).MaciejWLKP pisze:Panie Sebastianie, od jakiegoś czasu podczas włączania MT4 (wersja Build 482) pojawia się okno z pytaniem uruchom jako "bieżący użytkownik" lub jako "następujący użytkownik np. administrator". Przy czym w opcji "bieżący użytkownik" mam informację którą mogę zaznaczyć- "Chroń mój komputer i dane przed działaniem nieautoryzowanych programów. Ta opcja może zapobiec uszkodzeniu komputera lub danych osobistych przez wirusy komputerowe, ale zaznaczenie jej może spowodować niewłaściwe działanie programu."
U mnie pojawiał się taki sam komunikat, tyle że również dla wersji 4.00 Build 500 (9 May 2013); przestał pojawiać się kiedy zaakceptowałem uruchamianie z konta administratora. Jest to dziwne o tyle, że w systemie mam tylko jedno konto administratora, na którym aplikacja została zainstalowana i zawsze jest uruchamiana. Poza tym nie przypominam sobie, żebym akceptował aktualizację do wersji 500, czy to oznacza, że w tej chwili MT4 sam pobiera i instaluje oprogramowanie bez wiedzy i zgody użytkownika (czyli jest możliwe "wszczepienie" w aplikację dowolnego kodu)? Dodatkowo zauważyłem, że terminal pobiera około trzykrotnie więcej danych w porównaniu z wersjami poprzednimi, a liczba otwartych wykresów ani ich zawartość nie zmieniła się; z czego wynika aż taka różnica?
Kolejna rzecz, od niedawna przy próbie zamknięcia pozycji w standardowy sposób czyli kliknięciem na danej pozycji PPM+Zamknij Zlecenie wyskakuje monit o akceptację usługi One Click Trading; dlaczego dopiero teraz, skoro OCT funkcjonuje już od kilkunastu tygodni?
-- czw 06-06-2013, 14:04 --
Panie Dyrektorze Zadora, czy może Pan wyjaśnić co się dzieje z terminalem? Bo w tej chwili już wiem na pewno, że zrywa połączenie w trakcie ważnych rynkowych "eventów". Wczoraj tuż przed publikacją ISM "Brak połączenia", ponownie połączone kilka minut później. Dzisiaj dokładnie sprawdziłem, 13:43 "Brak połączenia", połączenie wznowione kilkanaście sekund po 13:45; identyczna sytuacja o 14:28 "Brak połączenia" - ponownie połączono po 14:30.
Przyzna Pan, że jeśli są to zbiegi okoliczności to wręcz zadziwiające, a jeśli tak, to ja muszę być wyjątkowym "szczęściarzem".
Tak. W ten sposób działa teraz autoupdate we wszystkich platformach opartych na technologii MT4. Decyzja MQ.t-time pisze:nie przypominam sobie, żebym akceptował aktualizację do wersji 500, czy to oznacza, że w tej chwili MT4 sam pobiera i instaluje oprogramowanie bez wiedzy i zgody użytkownika
Nie, możliwe jest tylko wgranie kodu przygotowanego przez dostawcę systemu, czyli MQ. Nie ma tu żadnych zmian, tak samo było dotąd, mimo że teoretycznie można było zwlekać z aktualizacjami (teoretycznie, bo w pewnym momencie starsze wersje przestawały się logować).t-time pisze:czyli jest możliwe "wszczepienie" w aplikację dowolnego kodu
Nie jestem w stanie tego zrobić - brak szczegółów. Po naszej stronie nie było jakichkolwiek problemów ani z serwerem, który pracował i pracuje nieprzerwanie i ze zwykłą wydajnością ani z naszymi połączeniami. Zarzut celowego rozłączania przed publikacją danych jest niesprawiedliwy i zdaje się odosobniony. Ponieważ zgłasza Pan to po raz kolejny na forum, proszę napisać czy próbował Pan się z nami w tej sprawie kontaktować, o co prosiłem tu http://forex-nawigator.biz/forum/bossaf ... ml#p577854. Nie gwarantuję że rozwiążemy każdy problem, szczególnie gdy nie leży po naszej stronie, ale na pewno przynajmniej spróbujemy przeanalizować w logach co się działo i coś podpowiedzieć.s_zadora pisze:Panie Dyrektorze Zadora, czy może Pan wyjaśnić co się dzieje z terminalem?
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Panie Sebastianie,
można w wolnej chwili sprawdzić zlecenie nr 4032652?
Zlecenie zostało zamknięte za pomocą "krzyżyka" w zakładce handel.
Przez około 40 sekund zlecenie było w zawieszeniu tzn. pojawiła się niebieski okrąg i brak reakcji.
Zlecenie zostało zamknięte po około 40 sekundach, niestety dla Mnie ze stratą 25 pips
Ruchy na rynku były, ale nie na tyle spore, żeby spowodować 30 sekundowe opóźnienie.
Proszę sprawdzić, czy w systemie wyłapał Pan Jakieś błędy.
można w wolnej chwili sprawdzić zlecenie nr 4032652?
Zlecenie zostało zamknięte za pomocą "krzyżyka" w zakładce handel.
Przez około 40 sekund zlecenie było w zawieszeniu tzn. pojawiła się niebieski okrąg i brak reakcji.
Zlecenie zostało zamknięte po około 40 sekundach, niestety dla Mnie ze stratą 25 pips

Ruchy na rynku były, ale nie na tyle spore, żeby spowodować 30 sekundowe opóźnienie.
Proszę sprawdzić, czy w systemie wyłapał Pan Jakieś błędy.
- uciekinier
- Pasjonat
dawno nie zaglądałem do tego wątku, ale widzę że w Bosiu problemów przybywa ,zamiast ubywać ale to tyko mnie utwierdza w przekonaniu że decyzja o zmianie broka była słuszna. Jest tyle broków na rynku. Ludzie co was trzyma w tym bosiu ???
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
Pit? Brak zysków w Bosie = u innych też będę na minusie
Jak zastosować Analizator historii od dowolnego momentu? Raport generuje mi się tylko do całej historii.
Z góry dzięki za informacje.
Z góry dzięki za informacje.