Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
o tego nie wiedziałem, szukam gdzie mogę to ustawić
Na górnym panelu nad wykresem, na prawo od rodzaju wykresu. Wygodne rozwiązanie, bo można sobie odwrócić cenę w zależności od tego w jaką stronę gramy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Najciemniej pod latarnia
Czyli ustawiam bid jezeli chcę kupic po cenie entry i ask gdy chce sprzedac. Wtedy spread jest wliczony w SL ?
Tak to rozumiem że jeżeli mam SL 10 pips a spread wynosi 1 pips to zamknie mnie przy -9 pips
Czyli ustawiam bid jezeli chcę kupic po cenie entry i ask gdy chce sprzedac. Wtedy spread jest wliczony w SL ?
Tak to rozumiem że jeżeli mam SL 10 pips a spread wynosi 1 pips to zamknie mnie przy -9 pips
Wytłumaczę to inaczej i przez to powinieneś już móc sam sobie to przełożyć na wszystkie możliwe scenariusze
.
Kupno następuje po cenie Ask, sprzedaż po cenie Bid, czyli gorszych ze względu na spread. Zlecenia oczekujące (SL, TP) dla kupna realizowane są po cenie Bid, sprzedaży po cenie Ask.
Jak na spokojnie to przeanalizujesz i zrozumiesz to wszystko stanie się jasne.

Kupno następuje po cenie Ask, sprzedaż po cenie Bid, czyli gorszych ze względu na spread. Zlecenia oczekujące (SL, TP) dla kupna realizowane są po cenie Bid, sprzedaży po cenie Ask.
Jak na spokojnie to przeanalizujesz i zrozumiesz to wszystko stanie się jasne.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dobrze
Dzięki !
Teraz jest idealnie. Zmiana ceny na wykresie. Odkryłem Amerykę

Teraz jest idealnie. Zmiana ceny na wykresie. Odkryłem Amerykę

Takie proste pytanko
Mam dodane dwa oscylatory jeden pod drugim i chcialbym zamienic je miejscami. W liscie indykatorow mam Indicator Window 1, Indicator Window 2 ale nie moge nic zrobic tylko je ukryc. Czy ktos wie jak to zmienic?
Mam dodane dwa oscylatory jeden pod drugim i chcialbym zamienic je miejscami. W liscie indykatorow mam Indicator Window 1, Indicator Window 2 ale nie moge nic zrobic tylko je ukryc. Czy ktos wie jak to zmienic?
Ostatnio zmieniony 07 cze 2013, 00:08 przez koc_yq, łącznie zmieniany 1 raz.
Usuń ten pierwszy i dodaj go ponownie
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Wtedy bede musial od nowa ustawiac parametry, a tych oscylatorow mam 7. Kazdy pod inny TF zrobiony. Chce tylko ostatni przeniesc na gore.
witam
drobne pytanko
chodzi o wskaźnik stochastik
czy jest możliwe pod wykresem m5 mieć stochastik dla interwału m15?
z góry dziękuję.
drobne pytanko
z góry dziękuję.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
To jest chyba mniej niż 1 min roboty na oscylator, a czekasz już z tym drugi dzieńkoc_yq pisze:Wtedy bede musial od nowa ustawiac parametry, a tych oscylatorow mam 7. Kazdy pod inny TF zrobiony. Chce tylko ostatni przeniesc na gore.

-- Dodano: pt 07-06-2013, 10:05 --
Tak, potrzebujesz do tego wskaźnika z rodzaju Multitimeframe /Multiframe:jen-yy pisze:witam
drobne pytanko
z góry dziękuję.
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=22676
To jeden z przykładów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu