AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Algo Trading - nowa funkcjonalność platformy Alior Trader
Biuro Maklerskie Alior Banku udostępnia klientom platformy Alior Trader 2 nową funkcjonalność - Algo Trading.
Pozwoli ona na handel algorytmiczny, który może stać się istotnym narzędziem w realizacji złożonych strategii inwestycyjnych.

Funkcjonalności Algo Studio:
• Programowanie,
• Testowanie strategii algorytmicznych – Algo Studio,
• Lista Systemów Transakcyjnych, pozwalająca na uruchomienie algorytmicznych strategii na platformie Alior Trader.

Najważniejsze cechy Algo Studio:
• Wsparcie dla języków: MQL4 i C#,
• Możliwość tworzenia wskaźników, systemów transakcyjnych i skryptów,
• Możliwość kompilowania kodu w języku MQL4 z zewnętrznych źródeł,
• Możliwość debugowania oraz profilowania kodu w celu jego optymalizacji,
• Tryb testowania wizualnego: wszystkie tabele, raporty oraz wykres są aktualizowane w czasie rzeczywistym,
• Testowanie na jednym lub wielu instrumentach,
• Błyskawiczna reakcja strategii na uwarunkowania handlu na wielu instrumentach jednocześnie,
• Ciągłe działanie wypracowanego systemu bez konieczności ingerencji inwestora i nieustannego sprawdzania rynku,
• Dokładne pomiary wyników strategii

Dedykowana podstrona (obecnie rozwijana): https://broker.aliorbank.pl/platformy/a ... lgo-studio
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Nadal będę kontynuował temat rankingu ;-)
Odnoszę wrażenie, że jest źle obliczany ranking ogólny, bo pokrywa się DOKŁADNIE z rankingiem dziennym, a to chyba nie tak ma być?

Ja ranking DZIENNY interpretuję, jako stopę zwrotu ostatniej DOBY (tylko), natomaist ranking ogólny jako stopę zwrotu od początku konkursu (lub przystąpienia danego użytkownika do konkursu), więc o ile PIERWSZEGO dnia obie wartości są sobie równe, o tyle w kolejnych dniach aby były takie same, to nie mogłoby się nikomu z przedstawionej pierwszej dziesiątki zmienić saldo nawet o 0,01% (bo z taką dokładnością podawane są wyniki)...

-- śr 05-06-2013, 14:33 --

Mało tego... w pierwszym TYGODNIU konkursu, ranking ogólny powinien się raczej pokrywać właśnie z rankingiem TYGODNIOWYM (a nie dziennym jak jest dotychczas) :)

-- śr 05-06-2013, 14:38 --

I jeszcze jedna uwaga... w ogóle nic się w tych rankingach nie zgadza :-(

Bo jeśli WCZORAJ w rankingu DZIENNYM użytkownik JAROLESZNO miał coś koło 140% zysku (nie pamiętam dokładnie 120 czy 140, ale na pewno ponad 100%), a DZISIAJ w rankingu DZIENNYM ma 59,13% to jakim cudem nie znalazł się w pierwszej dziesiątce rankingu TYGODNIOWEGO, skoro pomijając nawet procent składany, na dzień dzisiejszy ma za dwa dni około 200%, a tu w TYGODNIOWYM najlepszy wynik pokazuje ledwo 58,89%....

Jak to jest liczone?
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Witamy,
Przy wrzucaniu pliku rankingowego w dniu dzisiejszym wystąpił błąd i tabele zamieniły się miejscami. W tym momencie wszystko jest poprawione. Dziękujemy za czujność.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

buchcik
Gaduła
Gaduła

BM Alior Bank pisze:Przy wrzucaniu pliku rankingowego w dniu dzisiejszym wystąpił błąd i tabele zamieniły się miejscami. W tym momencie wszystko jest poprawione. Dziękujemy za czujność.
Teraz lepiej :-)
A co z propozycją częstszych aktualizacji i dodawania daty/godziny ?
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

fxjake
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxjake »

Spotkała mnie dziś kolejna bardzo niemiła niespodzianka ze strony platformy. Miałem ustawionego stopa na złocie na 1404,20, co zabezpieczało mi pozycję z niewielkim zyskiem, więc dla mnie pełen luz. Po 14 nastąpił gwałtowny ruch ceny w górę. Oczywiście wiedziałem że mój stop został wybity, ale jakież było moje zdziwienie, gdy włączyłem platformę i okazało się, że stop zrealizował się po cenie 1406,30 i zysk zamienił się w stratę. Ja rozumiem że niewielkie poślizgi się zdarzają, nie miałbym pretensji o kilka czy nawet kilkadziesiąt ticków, ale 210 ticków :shock: :!:. Ponad 2 dolary! Proszę BM Alior o ustosunkowanie się do tej sytuacji. Gram u was od ponad roku i nigdy wcześniej nie zdarzyły mi się takie poślizgi, dopiero teraz, dziwnym trafem, gdy zapisałem się do konkursu.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

fxjake pisze:Spotkała mnie dziś kolejna bardzo niemiła niespodzianka ze strony platformy. Miałem ustawionego stopa na złocie na 1404,20, co zabezpieczało mi pozycję z niewielkim zyskiem, więc dla mnie pełen luz. Po 14 nastąpił gwałtowny ruch ceny w górę. Oczywiście wiedziałem że mój stop został wybity, ale jakież było moje zdziwienie, gdy włączyłem platformę i okazało się, że stop zrealizował się po cenie 1406,30 i zysk zamienił się w stratę. Ja rozumiem że niewielkie poślizgi się zdarzają, nie miałbym pretensji o kilka czy nawet kilkadziesiąt ticków, ale 210 ticków :shock: :!:. Ponad 2 dolary! Proszę BM Alior o ustosunkowanie się do tej sytuacji. Gram u was od ponad roku i nigdy wcześniej nie zdarzyły mi się takie poślizgi, dopiero teraz, dziwnym trafem, gdy zapisałem się do konkursu.
Witamy,
Prosimy o oficjalne zgłoszenie tej sytuacji za pomocą maila (AT.kontakt@alior.pl) lub telefonicznie (19503). Przyjrzymy się tej pozycji i znajdziemy rozwiązanie.
buchcik pisze: A co z propozycją częstszych aktualizacji i dodawania daty/godziny ?
Pracujemy nad tym. Prosimy jeszcze o trochę cierpliwości.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

-- czw 06-06-2013, 11:47 --
fxjake pisze:Spotkała mnie dziś kolejna bardzo niemiła niespodzianka ze strony platformy. Miałem ustawionego stopa na złocie na 1404,20, co zabezpieczało mi pozycję z niewielkim zyskiem, więc dla mnie pełen luz. Po 14 nastąpił gwałtowny ruch ceny w górę. Oczywiście wiedziałem że mój stop został wybity, ale jakież było moje zdziwienie, gdy włączyłem platformę i okazało się, że stop zrealizował się po cenie 1406,30 i zysk zamienił się w stratę. Ja rozumiem że niewielkie poślizgi się zdarzają, nie miałbym pretensji o kilka czy nawet kilkadziesiąt ticków, ale 210 ticków :shock: :!:. Ponad 2 dolary! Proszę BM Alior o ustosunkowanie się do tej sytuacji. Gram u was od ponad roku i nigdy wcześniej nie zdarzyły mi się takie poślizgi, dopiero teraz, dziwnym trafem, gdy zapisałem się do konkursu.
Witamy,
Transakcja została zawarta po cenie mniej korzystnej niż ustawiony w zleceniu limit (1404,20 punktów) na skutek ruchu rynkowego o godzinie 14.15, który związany był z publikacją ważnych danych makroekonomicznych (informacja o zmianie zatrudnienia ADP w USA). Pana zlecenie zostało przekazane do realizacji do Dostawcy Płynności dla instrumentów CFD natychmiast po spełnieniu się warunków zlecenia oczekującego. W wyniku dynamicznego ruchu na rynku, realizacja Pana zlecenia przez Dostawcę Płynności nastąpiła po najlepszej możliwej cenie. Sytuacja ta jest więc sytuacją rynkową, która może wystąpić w czasie publikacji ważnych danych ekonomicznych. Zwracamy uwagę, że instrumenty typu CFD są w większym stopniu narażone na ryzyko poślizgów cenowych w przypadku publikacji danych makroekonomicznych, niż instrumenty rynku FOREX. Sytuacja nie jest w żaden sposób związana z Konkursem.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku

buchcik
Gaduła
Gaduła

BM Alior Bank pisze:
buchcik pisze: A co z propozycją częstszych aktualizacji i dodawania daty/godziny ?
Pracujemy nad tym. Prosimy jeszcze o trochę cierpliwości.
Pierwszy tydzień minął... ZERO podsumowania, oficjalnych informacji o zwycięzcy tygodnia, statystyk, że o aktualnym rankingu nie wspomnę :-(
Nad propozycją częstszych aktualizacji i wstawiania znacznika czasu rankingu zdążycie popracować zanim się konkurs skończy?

Szczerze, mam wrażenie że W OGÓLE się Alior do tego konkursu nie przygotował, tylko poszedł "za ciosem" PFSOFT'u i zorganizował "konkurs" bo marketingowcy wymyślili sobie, że przyciągną w ten sposób trochę nowych klientów :-(

-- pn 10-06-2013, 17:19 --

17:17 i nadal NIC?
Żadnej odpowiedzi?
Żadnych informacji na oficjalnej stronie konkursu http://trader.aliorbank.pl/ ?
Może jest jakieś oficjalne forum tego konkursu o którym nie wiem i bez sensu zaśmiecam tutaj?
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

mclair
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mclair »

czy tylko mi platforma nie chodzi i pojawia się komunikat o błędnych parametrach połączenia lub o zablokowanym IP?

okej, już działa...

set
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: set »

mclair pisze:czy tylko mi platforma nie chodzi i pojawia się komunikat o błędnych parametrach połączenia lub o zablokowanym IP?

okej, już działa...
mi dzisiaj cały dzień chodziła ok.

KMarcin
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: KMarcin »

Witam,

Czy BM Aliorbank może podać przybliżeniu termin platformy mobilnej na smartphony i tablety( z androidem oraz iOS)?

Jest to w tej chwili najbardziej brakujące ogniwo, ponieważ mocno ogranicza trading dla osób, które nie zajmują się tym zawodowo ( Pracujących na etacie).

Druga sprawa, to rejestracja w konkursie...ile ona trwa, bo z tego co mi wiadomo to można dołączyć w trakcie trwania konkursu, więc zrobiłem to 5 czerwca i do dziś nie dostałem żadnego emaila z potwierdzeniem...

Pozdrawiam,
Marcin Kamaj

ODPOWIEDZ