forex-setup.com

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
afromarian
Stały bywalec
Stały bywalec

forex-setup.com

Nieprzeczytany post autor: afromarian »

Witam wszystich serdecznie,

W tym wątku opiszę serwis internetowy dotyczący tematyki forex nad którym pracuje od 2 lat.

Serwis istnieje pod adresem: http://dev.forex-setup.com/ i jeszcze nie jest w pełni ukończony, ale główna funkcjonalność już istnieje. Zachęcam do logowania się (po wcześniejszej rejestracji) i przetestowania serwisu - wszelkie uwagi mile widzane.

Założenia serwisu są następujące:

1. W serwisie istnieją 3 rodzaje użytkowników:

- Administratorzy
- Użytkownicy Standard
- Użytkownicy Demo

2. Serwis podzielony jest na 2 sekcje.

- Administratorów
- Użytkowników

3. Administratorzy to osoby prowadzące serwis - mają pełne prawo do każdej funkcjonalności serwisu.

4. Użytkownikom serwisu (Standard i Demo) podczas zakładania konta zostaje przypisany Administrator (pełnić on będzie rolę mentora).

5. Założenie konta jest bezpłatne - po założeniu konta użytkownik staje się automatycznie użytkownikem Demo.

6. Użytkownicy Demo nie płacą za korzystanie z serwisu, ale ich działanie jest ograniczone - mają dostęp do ok 25% serwisu.

7. Jeżeli użytkownik Demo zdecyduje, że serwis spełnia jego oczekiwania to może wykupić subskrypcje i stać się użytkownikem Standard.

8. Serwis nie jest serwisem wysyłającym sygnały - jest to raczej "szkoła" forex.

9. Serwis służy do publikacji artykułów, które są podzielone na 4 częsci

- Baza wiedzy
- Analizy
- Setup
- Pozostałe

10. Najważniejsze artykuły znajdują się w dziale "Setup". Jest to dział gdzie Administratorzy i użytkownicy Standard publikują swoje Setup'y.

11. Setup jest grą na analizie technicznej.

12. Setup jest prowadzony przez użytkownika, który go opublikował - czyli z czasem użytkownik dodaje Aktualizacje do setup'u w których opisuje swoje działanie aż do realizacji zysków (lub strat). Jest też opcja "Quick message" do Setup'ów, którą można uznać za sygnał. Każdy Setup/Aktualizacja posiada komentarze gdzie jest prowadzona dyskusja na temat setup'u przez użytkowników jak i wyświetlane są opinię Administratora odnośnie działania użytkownika.
Użytkownicy mogą "zapisywać się" na setup innych użytkowników - to znaczy, że otrzymują oni informację o tym, że autor dodał aktualizację/quick message (sygnał) do setup'u. Tak więc inni użytkownicy mogą obserwować jak autor setup'u zarządza pozycją i jakie są uwagi Administratora odnośnie działań autora Setup'u (tak więc mogą się uczyć obserwując setup innego użytkownika)

13. Korzyści wynikające z różnicy pomiędzy użytkownikem Demo a Standard:

- Użytkownicy Standard mogą publikować Setup'y (Demo nie mogą)
- Podczas publikacji setup'u użytkownicy Standard mogą prosić swojego mentora o podpowiedzi/rozwianie wątpliowści/ocenę setup'u/czy opublikowany setup jest warty tego aby nim grać/ czy lepiej się wstrzymać
- Setup'u są oceniane przez innych użytkowników - co miesiąc 3 najlepsze setup'y zostają nagradzane pieniężnie
- Jeżeli Administrator stwierdzi, że setup jest wyjątkowo dobry, to może go odkupić od użytkownik, który go opublikował (to znaczy przeniść z sekcji Użytkowników do Sekcji Administratorów)
- w miarę rozrastania się serwisu Administratorzy będą wybierać najlepszych użytkowników Standard i proponować im zostanie Administratorem (czyli innymi słowy będa proponować im pracę w serwisie)
- Użytkownicy Standard są oceniani przez Administratorów - zarówno zdefiniowaną oceną jak i opisową.

14. Serwis więc nie jest typowym serwisem sprzedającym sygnały, tylko "szkołą" forex - użytkownik Standard jest "prowadzony" przez Administratora - ocenia on jego grę na forex i w razie błędów/wątpliwości sugeruje poprawki. Jednocześnie nie jest to serwis służący do publikacji sygnałów tylko do nauki forex pod okiem doświadczonych osób w czasie rzeczywistym (nie na historii, która zawsze wygląda dobrze). Każdy setup jak i potencjalne otwarcie pozycji jest dokładnie opisane dlaczego warto grać i na jakiej podstawie (dział baza wiedzy gdzie będą opisane formacje forex).

15. Jeżeli użytkownik Standard stwierdzi, że jego Administrator (mentor) jest kiepski w tym co robi, będzie mógł zażądać zmiany Administratora na innego.

Tak jak napisałem powyżej wszelkie uwagi są mile widziane. Jeżeli ktoś poświęci chwilę czasu na rejestracje to proszę dać znać, abym mógł zmienić rodzaj założonego konta z demo na standard (demo jest kontem domyślnym podczas rejestracji).

Piotr Glanc
Bywalec
Bywalec

Re: forex-setup.com

Nieprzeczytany post autor: Piotr Glanc »

Kod: Zaznacz cały

W tym wątku opiszę serwis internetowy dotyczący tematyki forex nad którym pracuje od 2 lat.
Jak na moje rozeznanie to jest wczesna faza Alpha serwisu.

Wypadało by najpierw serwis skończyć za nim się go zacznie reklamować. Ogólnie po zarejestrowaniu stwierdzam, że nic tam sensownego nie znalazłem poza licznymi błędami technicznymi.

afromarian
Stały bywalec
Stały bywalec

Piotr Glanc pisze:

Kod: Zaznacz cały

Jak na moje rozeznanie to jest wczesna faza Alpha serwisu.

Wypadało by najpierw serwis skończyć za nim się go zacznie reklamować. Ogólnie po zarejestrowaniu stwierdzam, że nic tam sensownego nie znalazłem poza licznymi błędami technicznymi.
Zgadzam się - jest to wersja testowa serwisu, jednak proszę czytać ze zrozumieniem - nie jest to reklama serwisu, tylko prezentacja ogólnych założeń serwisu, które podlegają dyskusji/krytyce.

Serwis jest nadal rozwijany, a błędy techniczne naprawiane.
Czy mógłbym prosić o opis napotkanych błędów?

Piotr Glanc
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Piotr Glanc »

Moje spostrzeżenia prześle na PW

afromarian
Stały bywalec
Stały bywalec

Piotr Glanc pisze:Moje spostrzeżenia prześle na PW
Witam ponownie,

Błąd podczas wyświetlania artykułu dla użytkowników demo został usunięty.
Poza tym zmieniłem typ Pana konta z demo na standard aby mógł Pan w pełni przetestować serwis. Tak jak pisałem wcześniej: pod względem merytorycznym nic tam Pan ciekawego nie znajdzie. Obecna wersja ma za zadanie zaprezentować techniczne możliwości serwisu.

Tak jak pisałem powyżej najważniejszym elementem serwisu są artykuły typu Setup. W tej chwili ma Pan nadane już uprawnienia aby utworzyć tego typu artukuł w sekcji użytkowników.

Będe wdzięczny za kolejne uwagi.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ