Zainstalowałem DailyPivoPoints (admiral markets) ppm wskazuje, że powinien być na wykresie,
ale niestety go nie ma na interwale D1, czy tak ma być? . Ściągnąłem go ze strony Noble, ale to nie ma chyba
żadnego znaczenia?.
Mam proste pytanie w sprawie JForex.
Przy składaniu zlecenia oczekującego ASK LIMIT po załóżmy cenie 1.3100. Cena nie otworzy się po tej cenie tylko niżej pewnie + spread. Jak zrobić aby otwierało się dokładnie po cenie ENTRY ?
To zależy już od rynku. Ustawiając zlecenie oczekujące wskazujesz poziom jego aktywacji, następnie potem przeprowadzane są próby jego realizacji i jeśli rynek na to pozwoli, otworzy się po możliwie najlepszej cenie. Jeśli chcesz aby został uwzględniony spread (nie trzeba było go doliczać) to zmieniasz rodzaj ceny Ask/Bid w zależności od tego czy to zlecenie kupna czy sprzedaży.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0 - RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Działa to na tej samej zasadzie. Po przekroczeniu wskazanego poziomu ceny podejmowane są próby realizacji, niezależnie od tego czy kurs pójdzie dalej czy też gwałtownie zawróci.
Wybranie rodzaju ceny Ask lub Bid powoduje, że w zależności czy to zlecenie kupna czy sprzedaży będzie tu uwzględniony spread lub nie i wtedy trzeba go sobie samemu doliczyć. Zwróć też uwagę, że możesz sobie wybrać rodzaj ceny po której rysowany będzie wykres na JForex.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0 - RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)