DayTrading: Wtorek 4.06.2013
- zastapmnie
- Pasjonat
Re: DayTrading: Wtorek 4.06.2013
cholera, s&p urwało się ze smyczy... dziwne za to, że dax taki potulny, ledwie łeb wysunął z budy
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
Czyli cytrynek żyje i czeka na okazję aby się odegrac.cytrynek pisze:Kolega od pinbara z H4 zagrał L z bardzo ciasnym SLantoniZ pisze:Na audusd coś słabe to odbicie, kolega od pinbara H4 mam nadzieję że przeżył negację.
Sonici wypakowali wszystkie S tak jak ja i czekają co dalej.
Nasunęłą mi się pewna refleksja:
Discovery CH, morze, ławica ryb, dookoła rekiny.
My jako trejderzy jesteśmy płotkami, sami zginiemy, szukajmy jak największej ławicy.
Stanowiąc zgrany zespół małych płotek, znacząca większość wygra.
Obecnie największą ławicą niekomercyjną FF są sonici. Pojawiają się i rekiny u nich chcąc rozbić ławicę i zasiać niepokój.
Trzymajmy się razem i wzajemnie sobie pomagajmy. Dosyć looserów i 80% trejderów bez depo.
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.
- zastapmnie
- Pasjonat
ładnie odbili na edku, ale czy aby linia wybitego wczoraj trójkąta/klinu nie powinna zostać przetestowana? - obecnie to okolice 1,3030
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
zastapmnie pisze:cholera, s&p urwało się ze smyczy... dziwne za to, że dax taki potulny, ledwie łeb wysunął z budy
gdzie sie urwal robi korekte spadkow 1645 47 mysle ze maks 650 i powinni walic w dol na 1600 zobaczymy

Na obecnym poziomie edka nie ma opcji przypadkiem? zaraz 16
Jeśli tak, to później może odbić do góry w okolice dzisiejszych maxów... tak myślę... jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi 

Milion płotek to może jakaś siła, nie damy radyantoniZ pisze:
Nasunęłą mi się pewna refleksja:
Discovery CH, morze, ławica ryb, dookoła rekiny.
My jako trejderzy jesteśmy płotkami, sami zginiemy, szukajmy jak największej ławicy.
Stanowiąc zgrany zespół małych płotek, znacząca większość wygra.
Obecnie największą ławicą niekomercyjną FF są sonici. Pojawiają się i rekiny u nich chcąc rozbić ławicę i zasiać niepokój.
Trzymajmy się razem i wzajemnie sobie pomagajmy. Dosyć looserów i 80% trejderów bez depo.

Moim zdaniem dzisiaj się nie sprawdzi ponieważ M30 pokazuje silne nachylenie spadkowe na stochasticu.yokee pisze:Na obecnym poziomie edka nie ma opcji przypadkiem? zaraz 16Jeśli tak, to później może odbić do góry w okolice dzisiejszych maxów... tak myślę... jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi
Wiem, tłumaczenie trochę bez sensu ale zerknij na wykresie na na drugi wskaźnik od góry.
Może około 18 tej uklepią dołek. H4 jednak prospadkowe.
To subiektywna ocena graj jak uważasz. Powodzenia.
http://www.mql5.com/en/charts/360186/eu ... de-brokers
EDIT:
Bemowo1 mylisz się. Płotki jak ja wygrywają i jeżeli nie są debilami to łacząc "chmury" z graalem soników grubasy są przegrane. Odkąd spojrzałem w chmury (początek marca br) nie boję się forexu, to on się mnie boi. Jestem jak Czak Noris. Wreszcie.
Wiem, pokory jeszcze się uczę...
Ostatnio zmieniony 04 cze 2013, 16:09 przez antoniZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.
ejek
formacja japońskiego smoka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
antoniZ pisze:Moim zdaniem dzisiaj się nie sprawdzi ponieważ M30 pokazuje silne nachylenie spadkowe na stochasticu.yokee pisze:Na obecnym poziomie edka nie ma opcji przypadkiem? zaraz 16Jeśli tak, to później może odbić do góry w okolice dzisiejszych maxów... tak myślę... jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi
Wiem, tłumaczenie trochę bez sensu ale zerknij na wykresie na na drugi wskaźnik od góry.
Może około 18 tej uklepią dołek. H4 jednak prospadkowe.
To subiektywna ocena graj jak uważasz. Powodzenia.
http://www.mql5.com/en/charts/360186/eu ... de-brokers
Dzięki wezmę twą analizę pod uwagę

Już po 16 a edek nadal napiera na południe, więc pewnie masz racje.
Bemowo1 pisze:ejek
Masz wyobraźnie