DayTrading: Wtorek 4.06.2013
Re: DayTrading: Wtorek 4.06.2013
UJ a pisalem poziomy
100 28:)

edek spróbuje jeszcze wskoczyć na nowy szczyt dzisiaj.
poziom 1.3055 to środek boilingera. od którego najpewniej się odbije.
Jeżeli edek będzie się konsolidował jeszcze ze trzy godzinki na tym poziomie to na m30 chinkou span od dołu przebije linię wykresu i da krótkoterminowy sygnał kupna.
poziom 1.3055 to środek boilingera. od którego najpewniej się odbije.
Jeżeli edek będzie się konsolidował jeszcze ze trzy godzinki na tym poziomie to na m30 chinkou span od dołu przebije linię wykresu i da krótkoterminowy sygnał kupna.
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
a co myslicie o kierunku na U J i E J na dziesiejszy dzien?
Nie zgodzę się z Twoją opinią.antoniZ pisze:Wczoraj jeden z kolegów pytał czy Tymedu pozamyka stratne pozycje.
Proponuję zerknąć dzisiaj na jego portfelUważam że to jeden z najlepszych graczy od soników.
U mnie nadal miniloty S na au i eu. Au wywalili SL przed północą ale ponowiłem i słusznie. Na au przeszło 2 razy wiekszy zarobek niz na eu.
Nie znam stylu inwestycyjnego tego zawodnika, ale jest on sprzeczny z moimi założeniami.
Moim zdaniem kisić można ogórki lub kapustę, a nie zlecenia jak kurs podąża w innym kierunku.
(brak obrony pozycji dyskwalifikuje go w moich kategoriach)
Uśrednianie przy przeciwnym trendzie.....? Jeżeli uśredniać to zgodnie z trendem - (może on tak wlaśnie robi)
intuicja, że trend się nie zmini, nie jest metodą inwestycyjną.
Owszem może on grać długoterminowo i jego metoda może polegać na łączeniu normalnego życia zawodowego z inwestycjami na forex.
Druga sprawa nie znamy jego depozytu. Pozycje które ma otwarte wydają się być duże dla mnie, a dla niego mogą być promilami, z których może osiągać profity pozwalające mu żyć na przyzwoitym poziomie.
witaj, tak ja pytałem i nadal pozycje Edka ma stratne na tą chwilę.antoniZ pisze:Wczoraj jeden z kolegów pytał czy Tymedu pozamyka stratne pozycje.
Proponuję zerknąć dzisiaj na jego portfelUważam że to jeden z najlepszych graczy od soników.
U mnie nadal miniloty S na au i eu. Au wywalili SL przed północą ale ponowiłem i słusznie. Na au przeszło 2 razy wiekszy zarobek niz na eu.
ale sam też jestem na S więc chciał bym aby i tym razem miał rację

Ostatnio zmieniony 04 cze 2013, 09:12 przez archog, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje komentarze i opinie nie stanowią „rekomendacji” w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z 19.10.2005 ws. informacji stanowiących rekomendacje dot. instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).
ujek odbił od dość silnej strefy w okolicach 100-99,60 i być może ponowić (ale nie musi) próbę naruszenia w/w wsparcia. jeżeli się to nie uda (a jest to psychologicznie silne wsparcie) to będziemy mieli odbicie w kierunku szczytu w średnim terminie 103.70 a czy ustanowi nowy szczyt to zobaczymy a ejek to raczej lekkie odbicie...
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
EJ jeszcze w górę i raczej już dzisiaj. Jen to zepsuta waluta, więc będzie taniał jeszcze długo.svirekk pisze:a co myslicie o kierunku na U J i E J na dziesiejszy dzien?
Co do EU to jak widać przebicie oporu poskutkowało i dzisiaj możliwe ponowne wyjście ponad 1.31
svirekk pisze:a co myslicie o kierunku na U J i E J na dziesiejszy dzien?
1310 40 E J
U J 100 75 moim zdaniem to sa maksy na dzis zobaczymy pozniej sie pomysli jak to przejda

PrzeszliNowy123 pisze:1310 40 E J

Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
potencjalne przystanki dla edka
nie koniecznie musi do nich dotrzeć
nie koniecznie musi do nich dotrzeć
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.