Cel: utrzymać się z tego cyrku
Re: Cel: utrzymać się z tego cyrku
Wczorajsze wejście w załączniku.
Dzisiaj zaczynam o 15 ze względu na dane.
Pozdrawiam
Michał
Dzisiaj zaczynam o 15 ze względu na dane.
Pozdrawiam
Michał
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nie grasz jak są dane, możesz napisać mi dlaczego? a dane sprawdzasz na forex factory czy gdzie indziej jak tak to na jakiej stronie , fajne wejście szkoda że ja takich jeszcze nie mam wszystko stratne 

Nie gram ani godzinę przed, ani godzinę po istotnych dla rynku danych. Wszystkie wydarzenia oznaczone jako kluczowe dla USA, gospodarek EU oraz Japonii. Dlaczego? Pierwsze reakcje i gry pod dane zaczynają się jakieś 20-30 min przed ich oficjalnym ogłoszeniem. Kolejna sprawa rynek wtedy jest mocno napięty i nie wiadomo co się może wydarzyć. Nie wiadomo też jaki wpływ na aktualne notowania np. GBP/JPY będą miały np. słabe dane z USA z rynku pracy. Wydarzyć się może wszystko, i lepiej się nie pchać na rynek gdy wszyscy czekają na coś wielkiego. Godzinę po ważnych danych rynek już żyje sobie swoim rytmem, choć oczywiście nie zawszemarcin.in00 pisze:nie grasz jak są dane, możesz napisać mi dlaczego? a dane sprawdzasz na forex factory czy gdzie indziej jak tak to na jakiej stronie , fajne wejście szkoda że ja takich jeszcze nie mam wszystko stratne

Korzystam z kalendarza na FF albo z tego na myfxbook, zależy którą stronę najpierw odpalę

Dobre wejścia przychodzą z czasem, musisz być wytrwały i konsekwentny w systemie którym grasz.
Pozdrawiam
Michał
Wczoraj bez wejść nuda 
Dzisiaj zobaczymy co się dzieje o 14 i może coś się uda wyrwać.
Pozdrawiam
Michał

Dzisiaj zobaczymy co się dzieje o 14 i może coś się uda wyrwać.
Pozdrawiam
Michał
Nic się ciekawego dzisiaj nie zapowiada, zatem nie ma sensu siedzieć dalej przed ekranem 
Miłego weekendu
Pozdrawiam
Michał

Miłego weekendu

Pozdrawiam
Michał
Dzisiaj coś ciężko to widzę, za dużo lawirowania pomiędzy danymi, no zobaczymy jak sytuacja się będzie przedstawiać o ok 14 i podejmę wtedy decyzję co dalej 
Pozdrawiam
Michał

Pozdrawiam
Michał
Dzisiaj bez wejść, rynek nic dla mnie nie przygotował ciekawego 
Pozdrawiam
Michał

Pozdrawiam
Michał
U Ciebie Michał, widzę ostrożność ponad wszystko 

Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu
No tak, generalnie celem jest wybieranie tylko takich wejść, które mają potencjał i są w miarę "pewne".Kondek pisze:U Ciebie Michał, widzę ostrożność ponad wszystko
Zupełnie inaczej się czuję, gdy wiem, że zrobiłem absolutnie wszystko zgodnie z systemem. Nawet jak idzie nie po mojej myśli. Taki prosty zabieg pozwala mi zupełnie inaczej patrzeć na rynek

Dzisiaj mamy TB zatem myślę, że spojrzę sobie na rynek ok 15.30 i zobaczymy

Pozdrawiam
Michał
Wczoraj bez wejść, dzisiaj również się nie zapowiada na grę 
Pozdrawiam
Michał

Pozdrawiam
Michał