DayTrading: Czwartek 30.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 30.05.2013

Nieprzeczytany post autor: cajto »

MarkoS pisze:
hrabia pisze:Stratedzy walutowi banku Goldman Sachs prognozują, że w ciągu kolejnych trzech miesięcy euro umocni się do amerykańskiego dolara i wzrośnie do 1,34 z obecnego poziomu 1,2986 dolara. Za pół roku kurs EUR/USD ma testować poziom 1,37 dolara, a w perspektywie roku 1,40 dolara.

Stratedzy Goldman Sachs pokusili się też o prognozy dla innych par walutowych w perspektywie najbliższych 3, 6 i 12 miesięcy:

•GBP/USD (obecnie 1,5164) => 1,47; 1,46; 1,49;
•USD/JPY (obecnie 100,85) => 105; 105; 110;
•EUR/JPY (obecnie 130,95) => 140,70; 143,90; 154
Sami zagrają w drugą stronę. :mrgreen:
Pamiętam, w grudniu 2012 prognoza GS "ED 1.37" - jasne, jasne, nie z nami takie numery :wink:
Bank up, cena up, a "węszący spisek" twarde S... Bo przecież wszyscy wiedzieli...

dywergent
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dywergent »

BOCZEK pisze:
dywergent pisze:
cajto pisze:dywergent - bądź tak dobry i wrzuć screena z tym ORGR
jestem w pracy mam tylko smartfona jutro rano wrzuce
Gdzie ty pracujesz, w kościele??
mieszkam w Czechach jestem pepikiem :mrgreen:

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

crepusculare Linie trendu rysuje na wykresie liniowym, jak ja narysujesz przejdz na swieczki, to przejrzysz na oczy ;)

http://bossa.pl/edukacja/AT/

dywergrent, ostatnio na TVN turbo pokazywali goscia, który ma firmę w czechach i powiedział ze jak ma kupić nowego camaro w pl, to woli sobie kupić w czechach, bo cena katalogowa jest tańsza o 40 tysiecy i może sobie odliczyć od tego auta pełny VAT ... kolejny raj podatkowy???
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
crepusculare
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: crepusculare »

BOCZEK pisze:crepusculare Linie trendu rysuje na wykresie liniowym, jak ja narysujesz przejdz na swieczki, to przejrzysz na oczy ;)

http://bossa.pl/edukacja/AT/

dywergrent, ostatnio na TVN turbo pokazywali goscia, który ma firmę w czechach i powiedział ze jak ma kupić nowego camaro w pl, to woli sobie kupić w czechach, bo cena katalogowa jest tańsza o 40 tysiecy i może sobie odliczyć od tego auta pełny VAT ... kolejny raj podatkowy???

Ta, ale rysujecie jakieś trójkąty, odcinki, które numerujecie - a ja się tylko zastanawiam: "ok fajnie, tylko dla czego 1, 2..4.. w tym, a nie innym miejscu.." :|

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
crepusculare
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: crepusculare »

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

może nim spadną chociaż 1,3070?
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

crepusculare pisze:Wybaczcie mały spam.

Dopiero zaczynam grać i szukam cały dzień jakiegoś miejsca w sieci, gdzie opisane jest jak przeprowadzać AT, które świeczki wybierać do prowadzenia trendów, linii oporów, czy podparcia.
Siedzę któryś dzień i próbuję coś wyskrobać, ale nijak ma się to do waszych analiz.

Jak będzie któryś miał chwilkę i podeśle jakiś link, ewentualnie tytuł książki - będę bardzo wdzięczny i życzę wszystkim jak najwięcej pipsów ;)

co ty sie tramwaju spodziewales, kazdy sie buja z niewdziecznym forexem i raz zarabia raz nie, czyta 1000 ksiazek 1000 artykolow a i tak jest w dupie. jak ktos zarabia regularnie to niech mnie jakos ladnie pojedzie, pozdro.
Ostatnio zmieniony 30 maja 2013, 19:11 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

jakie pytanie taka odpowiedź... rozumiem ze wiesz co to jest max i low

NOWY500, sorry, ja swoją pierwszą książkę nt forexu przeczytałem w styczniu tego roku "Drogę złówia" bo \myslałem ze to bedzie opowieść o każdym z uczestników programu, i nie bedzie tam jakiś suchych liczb i wykresów, przeczytałem też jeden e-book, ogólnie o forexie... i dwa rozdziały inteligentnego inwestora, też w tym roku
Ostatnio zmieniony 30 maja 2013, 19:13 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak myślę!

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

BOCZEK pisze:
Bemowo pisze: ale 6 i 12 miesięcy, to szarlatańskie wróżby
ta patrz ... z grudnia 2011 ;)
wróżbita jesteś i tyle :lol:

a co wróżysz na podstawie załączonego zdjęcia ? WÓJU? :mrgreen:

(chodzi mi o wója dobra rada)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany