Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Siema,

-7, +28 ejek, opis na screenie.

Pozdro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Siema,

Spóźnione wejście, ale nie do końca mi się podobało jak na tej lt ułożyli dlatego poczekałem na cofkę. SL 8p, TP 1.5213. Ogólnie jestem nastawiony longowo na parę dni na kablu ze względu na to ładne podwójne dno widoczne na d1 + objęcie na d1, z drugiej strony nie lubię takich setupów i rzadko je gram (chodzi o to, że wejście jest nie wiele pod lokalnym szczytem) ale ze względu na wyższy interwał postanowiłem zaryzykować. Na pewno w razie SL'a nie będę ponawiał, jedorazowa akcja i tyle :P

Swoją drogą to ejek mieli, dzisiaj odpuszczę sobie raczej tą parę, Edek za to mam wrażenie, że to fake pinbar i polecą do góry do przynajmniej 1.3

Pozdro

edit. Sl podsunąłem na -5p (akurat ciupkę pod błękitną linią)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Połówka zamknięta +22, bo doszli do dołka z 23.04, druga połówka przestawiona na be, czas zjeść śniadanie :P

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Druga połówka na 0, co daje +11p łącznie, SL zaliczony -6.5p też na kablu

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Jak dla mnie to ten spadek to była zmyła i dzisiaj zaliczymy 5220, na be przestawiam jak przebiją szczyt (ten z przed paru minut), więcej nie ponawiam tej pozycji, w razie sl'a albo skończę już dzień na małym minusie albo jeszcze coś zagram po danych. Ogólnie liczę właśnie na to, że dane ze Stanów pociągną kabla, bo jest w ewidentnym układzie na L na d1
Swoją drogą to ejek mieli, dzisiaj odpuszczę sobie raczej tą parę, Edek za to mam wrażenie, że to fake pinbar i polecą do góry do przynajmniej 1.3
A nie mówiłem :D?

edit. kabel na be po przebiciu szczytu świeczką m1.
edit. 2 be zaliczone.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Dzień zamykam jeśli dobrze licze na +4.5p :D Wynik nie powala, ale lepszy plus niż minus :D

Mogłem dzisiaj zgarnąć ładne 30p z ejka, ale się zawahałem i poszło w las :)

Pozdro

Awatar użytkownika
arcio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arcio »

Midas pisze:Mogłem dzisiaj
Midas pisze:Dzisiaj powinno być
Midas pisze:Właściwie to gdyby
.. to tak z dwóch ostatnich stron

nie skupiaj się na historii tylko patrz co Ci wykres mówi w danej chwili, nie gdybaj - myśl o teraźniejszości :)
myślę, że to Ci powinno pomóc, ogólnie to sam się tego cały czas uczę :)

i kiedy zaczniesz grać na realnym koncie?
"Można wierzyć tylko w to, co jest teraz, w tym momencie. Bo wszystko może się zmienić w mgnieniu oka."

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ja lubię sobie gdybać :D Nie to, że myślę "O ja... mogłem zagrać a nie zagrałem..", mam to w dupie. Po prostu sobie piszę, że można by zagrać, ale nie zagrałem bo coś tam. Ja jestem zadowolony z tych 4 pipsów, mimo że mogłoby być znacznie więcej to nie ma, mam 4p i tyle. Nie żałuję tego, że czegoś nie zagrałem, po prostu mówię o tym w dzienniku, dzieląc się swoimi przemyśleniami. Może ktoś akurat spojrzy na wykres, zobaczy jakiś setup fajny, którego ja nie zagrałem i mu się zapiszę w głowie i za tydzień będzie podobna sytuacja i zarobi. Mi to nic nie zmieni czy to napiszę czy nie, że przegapiłem/nie zagrałem, po prostu lubię to robić :P

Nie ode mnie zależy kiedy będzie real, więc Ci nie odpowiem na to, ale mam nadzieję, że w ciągu najbliższych tygodni...

A swoją drogą to kabel zaliczył target, o którym mówiłem.

Mam wrażenie, że niektórzy co czytają te moje posty to za poważnie do tego podchodzą. Ja się tym nie przejmuje ani nie rozmyślam nad tym, nie martwcie się :P

Pozdro

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Ja też sobie gdybam często :) Dzisiaj rano zamknąłem platformę i jakoś wieczorem pewnie otworze i sobie popatrzę co narysowali :) Być może był jakiś setup, poziom na który chciałbym wchodzić. Wtedy zobaczę czy warunki do wejścia dla mnie były spełnione, czy bym wchodził. Później patrzę gdzie by mnie wyałtowało według zasad jakich prowadzę pozycję.

Aha :) Ja też już czekam na Twój real ;)
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

Midas pisze:Ja to nie jestem w stanie. Po prostu nie potrafię. Budzę się o 8;50 i po prostu nie jestem w stanie wyjść z łóżka. Jak miałem jeszcze zajawkę to czasami się udawało.

Witaj w clubie :D Ja jestem nocny marek a tu kurna forex mnie zmusza do wstawania o 6 ;) (dlatego nie dziwie sie ze co niektorzy z tego powodu sie przeprowadzili do tajlandii... )

Czekam na real Midas, to ci da kopa, moc i checi do dzialania. Tylko nie szalej na poczatku, tak jak do wszystkiego musi byc dobra rozgrzewka :D

Ktory broker na real postanowiles?

pozdro

ODPOWIEDZ