DayTrading: Środa 29.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 maja 2013, 23:44

Wzrost
25
68%
Bez zmian
3
8%
Spadek
9
24%

Liczba głosów: 37

overall

Re: DayTrading: Środa 29.05.2013

Nieprzeczytany post autor: overall »

roberttheus pisze:w wolnej chwili http://www.youtube.com/watch?v=Q-EGHe6W15U

tak jak wspomnialem wczesniej, tego typu filmikami jaralem sie ze 3-4 lata temu gdy zaczynalem temat z FX, fajnie sie oglada itd, mozna sie dowiedziec ciekawych rzeczy ale co z tego, co mi to daje w zarabianiu na FX? absolutnie nic, psozerzyczlem tylko swoją swiadomosc ale gwarantuje ci ze apokalipsy nie bedzie ;)

zejdz na ziemie stary i przestan sie tym tak zamartwiac bo zycie ci ucieknie a ty i tak nic na to nie poradzisz co sie dzieje tam na górze pod krwiożerczymi rządami NWO :D ;) (choroba jak sobie teraz przypomne to potrafilem na ten temat gadac calymi godzinami, jak i pisac, ogladanie tych filmikow dalo na prawde spora wiedze, no ale jak kazda zajafka, kiedys mija :)

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

spoko jednak połączenie techniki i fundamentów jest uważam najlepszym planem inwestycji możesz się nie zgadzać i też zarabiać ja lubię pozycyjne inwestowanie na spokojnie bez stresów i siedzenia 4 godziny dziennie. Wchodzę na wykres raz na tydzień na godzinę a codziennie to luknę 5 min na to co się zadziało na d1 i zajmuję się rozrywką
windsurfing na falach trendu

overall

roberttheus pisze: skoro spędzasz te swoje 3-4 godziny przy wykresach to już nawet wiem jaki styl inwestycji jest Twoim. Łap sobie ten pipsik do pipsika przyjdzie momentum lepsze i Ci tą kupkę wyzeruje

Powiedz mi gosciu o jakim momentum ty piszesz? grywalem na interwencji franka gdzie momentum wynosilo 1000 pips jak i interwencjach na yenie po 400 pips... Widzisz jeszcze jakies straszniejsze momemntum na forexie ktore moze mi zagrozic gdy gram z SL 5- 10 pip ? Widzisz jakies zagrozenie dla pieniedzy ktore wyplacam? Nie powinienes poniewaz wedlug teorii spiskowych to banki rządzą swiatem a ja lokuje swoj szmal na kontach bankowych wiec powinienem czuc sie bezpiecznie skoro to one rządzą a ja nie popadam w kredyty. hmmm jak dla mnie masz bardzo małą wiedze i dopiero zaczynasz temat. myslisz ze czlowiek ktory zbiera po pare pipsow sie meczy? prawda? stary nie rozumiesz ze bedac na rynku po 3-4 godziny dziennie mozna wyciagac po kilka dziesiat pips z czego jeden pips ma wartosc taką jaką ty ciagle tracisz stawiajac wszystko na jedną karte.... dobra nie chce mi sie wiecej, to moje najwieksze zaangazowanie od 2 lat chyba :D

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

hahahaha stop po 5 - 10 pipów ... nie było tematu to Ty chyba dopiero założyłeś demo. To ja jednak wolę sobie ten stop ustawiać szerszy i przesuwać go w odpowiednim momencie na BE i dać cenie rosnąć lub spadać na rynkach z wyraziście zarysowanym trendem

overall

roberttheus pisze:spoko jednak połączenie techniki i fundamentów jest uważam najlepszym planem inwestycji możesz się nie zgadzać i też zarabiać ja lubię pozycyjne inwestowanie na spokojnie bez stresów i siedzenia 4 godziny dziennie. Wchodzę na wykres raz na tydzień na godzinę a codziennie to luknę 5 min na to co się zadziało na d1 i zajmuję się rozrywką
To kwestia indywidualna, ja nie moge spac po nocach gdy mam zostawione otwarte pozycje... po za tym kwestia dlugoterminowa jest dobra dla ludzi co po za forexem mają jeszcze inną prace (znam kilka takich osob co po prostu kocha swoją robote nie związaną z fx mimo ze mogli by spokojnie zyc tylko z handlu walutami).

nie wierze ze zerkasz ty na 5 minut dziennie na cene, sory ale nie ma szans by tak bylo, ide o banie ze lukasz w telefon czy co tam ze 40 razy dziennie i patrzysz czy cena oddala sie od twojego zlecenia. Jak sam wiesz w dlugim terminie wszystko zdarzyć sie moze poniewaz po drodze jest zbyt wiele wiadomosci, wystapien publicznych jak i naglych katastrof wiec jak uznaje gre dlugo terminową na gieldzie gdzie nei raz trzymalem spolki ponad rok tak na fx 3-4 tygodnie to absolutny max (jak dla mnie) ale po co sie tak meczyc gdy czasem wystarczy jendo zagranie ktore moze trwac np 20 minut i miec spokoj?

dobra, styka.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

żeby zarabiać z takim stopem to musisz mieć chyba współczynnik gdzie 1 pozycja zyskowna pokrywa stratę 100

przypominam Ci że nie pisałem o walutach a o indeksie japońskim a tam można spokojnie grać longterma
Ostatnio zmieniony 29 maja 2013, 23:08 przez roberttheus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

overall pisze:
roberttheus pisze:Kolego problem w tym iż realna sytuacja gospodarki japonii jest zgoła w mocnej rozbieżności od wyceny indeksu

aha, to jak w takim razie patrzec na to ze dolar umacnia sie od 2008 na glownych parach (prócz jena) a mimo to indeksy walą w górę od tych 4 lat ? a ty mowisz o ledwie pół rocznym okresie na nikkei.

Gospodarka sie nie zawali, co roku pojawiają sie tu ludzie co piszą posty w stylu:

oh nie, euro jest takie mocne, ameryka upada, są bankrutami, oh nie dolar jest taki mocny, europa jest pogrążona w kryzysie, pojedyncze kraje bankrutują... sretete i taka wymiana w zaleznosci od kursu waluty....

Tez sie kiedys jarałem teoriami spiskowymi a przeciez japonia zaraz po norwegii wymiata na tle innych panstw, prosze cie....
poczkaj jak peknie gdzie banka na obligacjach :) a obstawiam ze predzej JPY peknie niz w USa :) czyli rentownosci w gore :) USa drukuje lecz ich wluta jest waluta glowna :) a nie JPY i tu jest pies pogrzebany a inflacje ktora USA chce - widza ze dlug nie bedzie spłacany tylko przez obywateli USA ale caly swiat :)
Ostatnio zmieniony 29 maja 2013, 23:14 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.

overall

roberttheus pisze:żeby zarabiać z takim stopem to musisz mieć chyba współczynnik gdzie 1 pozycja zyskowna pokrywa stratę 100

ehhh.... faktycznie dopiero zaczynasz, a pisanie do ciebei jest jak mowienie do sciany. nie trzeba miec stopo na nie wiaodmo ile ppipsow aby miec dobra skutecznosc....

polecam czasem zajrzec do innych watkow niz day trading, tutaj sie niczego nie nauczysz. Nawet nie bede ci pisal o skutecznosci mojej jak i ludzi ktorzy stosuja sl na poziomie 5 pipsow bo itak nie uwierzysz....

szkoda bylo mojego czasu.

hej.

-- Dodano: śr 29-05-2013, 22:18 --
Nowy123 pisze:
poczkaj jak peknie gdzie banka na obligacjach :) a obstawiam ze predzej JPY peknie niz w USa :) czyli rentownosci w gore :) USa drukuje lecz ich wluta jest waluta glowna :) a nie JPY i tu jest pies pogrzebany a inflacje ktora USA chce - widza ze dlug nie bedzie spłacany tylko przez obywateli USA ale caly swiat :)
pewnie i tak, chlopaki mają mniejsze doswiadczenie w drukowaniu pieniądza po spadku z z 300 yenow za dolara do 75 :)

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

ja moją skuteczność oficjalnie na wątkach nieraz przedstawiałem i wynosi ona ok. 75%. to jednak nie wszystko bo jak wiesz potrzebny jest odpowiednie MM i plan inwestycji. zresztą co się będę z Tobą zaśmiecał wątek Ty masz inne podejście do tematu. 5 10 pipów heheheh dobre

-- Dodano: śr 29-05-2013, 22:21 --

to pochwal się jeszcze jaką masz skuteczność procentowo?

-- Dodano: śr 29-05-2013, 22:23 --

czuję że Twoje MM nie trzyma się kupy ani dupy i lewarujesz mocno

-- Dodano: śr 29-05-2013, 22:24 --

a napewno grasz pozycją nieodpowiednią do depo inaczej byś mógł spać hehehehehe

Zablokowany